Afzuiging

Definitie

Een afzuiging is een procedure soms uitgevoerd tijdens vaginale bevalling.

Tijdens vacuüm-extractie, een zorgverzekeraar geldt het vacuüm - een zachte of harde beker met een handvat en een vacuümpomp - het hoofdje van de baby te helpen de baby uit het geboortekanaal. Dit wordt meestal gedaan tijdens een contractie, terwijl de moeder duwt.

Uw zorgverzekeraar kan vacuümextractie raden tijdens de tweede fase van de arbeid - als je het duwen bent - indien de arbeid niet vordert of als de baby's gezondheid is afhankelijk van een onmiddellijke levering.

Afzuiging vormt een risico op letsel voor zowel moeder als baby. Als vacuüm extractie mislukt, kan een keizersnede (C-sectie) nodig zijn.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Een vacuüm-extractie kan worden beschouwd als uw arbeid aan bepaalde criteria voldoet - je baarmoederhals is volledige ontsluiting, je vliezen zijn gebroken en je baby is ingedaald in het geboortekanaal voorover, maar je bent niet in staat om de baby te duwen. Een afzuiging is alleen geschikt in een bevallingscentrum of ziekenhuis waar een C-sectie kan worden uitgevoerd, indien nodig.

Uw zorgverzekeraar kan vacuümextractiesysteem aanraden als:

 • Je bent duwen, maar arbeid is niet vordert. Als je nog nooit de geboorte hebt gegeven vóór, arbeid wordt beschouwd vastgelopen als u voor een periode van twee tot drie uur heb geduwd, maar hebben geen vooruitgang geboekt. Als je geboorte hebt gegeven was, kan de arbeid worden beschouwd vastgelopen als u voor een periode van een tot twee uur heb geduwd zonder enige vooruitgang.
 • Je baby's hartslag suggereert een probleem. Als uw zorgverlener is bezorgd over de veranderingen in je baby's hartslag en een onmiddellijke levering noodzakelijk is, kan hij of zij vacuümextractie bevelen.
 • Je hebt een gezondheids-zorg als u een bepaalde medische aandoeningen -. Zoals een vernauwing van het hart van de aortaklep (aortaklepstenose) - uw zorgverzekeraar kan de hoeveelheid tijd die je duwen beperken.

Houd in gedachten dat wanneer afzuiging wordt aanbevolen, een C-sectie is meestal ook een optie.

Uw zorgverzekeraar kan waarschuwen tegen stofafzuiging indien:

 • Je bent minder dan 34 weken zwanger
 • Je baby heeft eerder had bloed genomen van zijn of haar hoofdhuid (foetale hoofdhuid sampling)
 • Je baby heeft een aandoening die de kracht van zijn of haar botten, zoals osteogenesis imperfecta, of een bloeden stoornis beïnvloedt, zoals hemofilie
 • Je baby's hoofd is nog niet verhuisd na het midden van het geboortekanaal
 • De positie van uw baby's hoofd is niet bekend
 • Je baby's schouders, armen, billen of voeten zijn het voortouw door het geboortekanaal
 • Uw baby zou niet in staat zijn om door je bekken als gevolg van zijn of haar grootte of de grootte van je bekken

Zie ook

Risico's

Een vacuüm-extractie vormt een risico op letsel voor zowel moeder als baby.

Mogelijke risico's voor u zijn:

 • Pijn in het perineum - het weefsel tussen de vagina en de anus - na de bevalling
 • Lagere genitale tractus tranen en wonden
 • Korte termijn moeilijk urineren of het legen van de blaas
 • Korte termijn of lange termijn urine-of fecale incontinentie
 • Anemie - een aandoening waarbij je niet genoeg gezonde rode bloedcellen om adequate zuurstof te transporteren naar uw weefsels - door bloedverlies tijdens de bevalling
 • Verzwakking van de spieren en ligamenten ondersteuning van uw bekkenorganen, waardoor de organen in het bekken uit te glijden van de plaats (verzakking)

Terwijl de meeste van deze risico's zijn ook geassocieerd met vaginale bevallingen in het algemeen, zijn ze meer kans met een vacuüm-extractie.

Als uw zorgverlener doet een episiotomie - een incisie in het weefsel tussen de vagina en je anus die kunnen helpen verlichten van de levering van uw baby - je bent ook een risico op postpartum bloedingen en infecties.

Mogelijke risico's voor uw baby zijn onder andere:

 • Hoofdhuid wonden
 • Een blessure aan het netwerk van zenuwen die signalen stuurt van de wervelkolom aan de schouder, arm en hand (plexus brachialis)
 • Sleutelbeen breuk
 • Schedelbreuk
 • Bloeden binnen de schedel

Ernstige zuigeling verwondingen na een afzuiginstallatie zijn zeldzaam.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Voordat uw zorgverzekeraar beschouwt een vacuüm-extractie, kan hij of zij proberen andere manieren om arbeid te stimuleren om vooruitgang te boeken. Zo kan hij of zij uw anesthesie passen aan te moedigen efficiënter te duwen. Typisch een synthetische versie van het hormoon oxytocine (Pitocin) - sterker contracties stimuleren, eveneens tot de mogelijkheden intraveneuze medicatie.

Afzuiginstallatie. Je bent duwen, maar arbeid is niet vordert.
Afzuiginstallatie. Je bent duwen, maar arbeid is niet vordert.

Als afzuiging lijkt de beste optie zijn, zal uw zorgverzekeraar de risico's en voordelen van de procedure uit te leggen en vragen om uw toestemming.

Als u nog niet hebt gekregen van een regionale verdoving, kan uw zorgverzekeraar geven u een epidurale of spinale anesthesie. Een lid van uw medisch team zal een katheter plaatsen in je blaas te legen van de urine. Uw zorgverzekeraar kan bovendien een incisie in het weefsel tussen de vagina en de anus (episiotomie) om te helpen de levering van uw baby.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Tijdens een vacuüm-extractie, zul je op je rug liggen met je benen gespreid. Je zou worden gevraagd om grip handvatten aan elke kant van de levering tafel om jezelf schrap terwijl duwen.

Uw zorgverzekeraar zal de zuignap te voegen in je vagina, zet de beker tegen de baby's hoofd en controleer of er geen vaginale weefsel gevangen zitten tussen de kop en het hoofdje van de baby. Dan zal uw zorgverzekeraar de vacuümpomp te gebruiken om zuigkracht te creëren.

Tijdens de volgende contractie, zal uw zorgverzekeraar snel toenemen de vacuümzuiging druk, greep het handvat van de beker en proberen om de baby te begeleiden door het geboortekanaal terwijl je duwt. Tussen de weeën, kan uw zorgverzekeraar behouden of verminderen van de zuigdruk.

Nadat uw baby's hoofd wordt geleverd, zal uw zorgverzekeraar de zuig los en verwijder de beker.

Vacuümextracties zijn niet altijd succesvol. Als uw zorgverlener niet in staat is om de afzuiging te bereiken, kan hij of zij een tang - een instrument gevormd als een paar grote lepels of salade tang - te helpen de baby uit het geboortekanaal, of kiezen voor een C- sectie.

Als uw zorgverlener behaalt zuig met de stofzuiger en de beker per ongeluk los twee tot drie keer, of de baby niet beweegt wanneer de stofzuiger wordt gebruikt, een C-sectie is waarschijnlijk de beste optie.

Na de procedure
Na levering, zal uw zorgverzekeraar u onderzoeken op eventuele verwondingen die mogelijk zijn veroorzaakt door het vacuüm. Eventuele scheuren of insnijdingen zal worden gerepareerd.

Je baby zal eveneens gecontroleerd op tekenen van complicaties die worden veroorzaakt door een vacuüm extractie.

Als je naar huis gaat
Als u een episiotomie of vaginale scheur had tijdens de bevalling, kan de wond pijn doen voor een paar weken. Uitgebreide tranen kan langer duren om te genezen.

In de tussentijd kan u helpen bij de genezing te bevorderen:

 • Verzacht de wond. Breng een pak ijs op het getroffen gebied, of plaats een gekoelde toverhazelaar pad tussen een maandverband en de wond. U kunt toverhazelaar pads vinden in de meeste apotheken.
 • Neem de angel uit het plassen. Gebruik een plastic beker om warm water over je vulva als je plassen, en spoel jezelf met een spuit fles daarna.
 • Voorkomen pijn en strekken tijdens de stoelgang. Druk op een schone pad stevig tegen de wond wanneer je naar beneden te dragen voor een stoelgang.
 • Zitten voorzichtig naar beneden. Span je billen als je jezelf verlagen tot een zittende positie. Zitten op een kussen of gewatteerde ring in plaats van een harde ondergrond.
 • Overweeg complementaire behandelingen. Sommige onderzoek suggereert dat lavendel kan helpen pijn na een scheur of episiotomie te verlichten. Als uw zorgverlener goedkeurt, voeg een paar druppels essentiële olie van lavendel aan het badwater of breng de olie rechtstreeks naar het getroffen gebied.

Terwijl je genezing bent, verwacht het ongemak geleidelijk te verbeteren. Contact op met uw zorgverzekeraar als de pijn erger wordt, u koorts ontwikkelen of je een pus-achtige afscheiding opmerkt.

Je baby's hartslag suggereert een probleem. Je hebt een gezondheids-zorg.
Je baby's hartslag suggereert een probleem. Je hebt een gezondheids-zorg.

Zwangerschap en geboorte rek het bindweefsel aan de uitgang van de blaas en kan zenuwen en spieren schade aan de blaas of urethra veroorzaken. Je zou urine lekken als u hoest, stam of lachen. Gelukkig is dit probleem verbetert meestal binnen drie maanden. Intussen dragen maandverband en doen Kegel oefeningen om toon je bekkenbodemspieren te helpen.

Te doen Kegels, span je bekkenbodemspieren alsof je stoppen van uw urinestraal. Probeer het voor vijf seconden per keer, vier of vijf keer op rij. Werk tot het houden van de spieren gecontracteerd voor 10 seconden per keer, ontspannen gedurende 10 seconden tussen de weeën. Hebben op ten minste drie sets van 10 herhalingen per dag.

Als angst voor pijn laat je vermijden stoelgang, neem stappen om uw ontlasting zacht en regelmatig te houden. Eet voedsel rijk aan vezels - zoals fruit, groenten en volle granen - en veel water drinken. Het is ook handig als fysiek actief mogelijk te blijven. Vraag uw zorgverzekeraar over een laxeermiddel of vezels laxeermiddel, indien nodig.

Als u niet in staat om uw ontlasting (fecale incontinentie) controle bent, zou frequente Kegel oefeningen helpen. Als u aanhoudende problemen beheersen stoelgang, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar.

Zie ook