Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Gewichtsverlies na de zwangerschap: het terugwinnen van je lichaam

Gewichtsverlies na de zwangerschap kost tijd, maar het is mogelijk. Concentreren op het eten van een gezond dieet en met lichaamsbeweging in je dagelijkse routine.

Als je bent zoals de meeste nieuwe moeders, je te popelen om je moederschap kleren hangen in de achterkant van de kast. Gelukkig, er is geen geheim om gewicht te verliezen na de zwangerschap. Het duurt een gezonde voeding, een verbintenis tot fysieke activiteit - en veel geduld.

Denk er ook aan, er is meer om gewicht te verliezen na de zwangerschap dan alleen passend in uw favoriete spijkerbroek weer. De overtollige kilo's die je nu schuur kan helpen bevorderen van een leven van goede gezondheid.

Denk aan je eetgewoonten

Wanneer je zwanger was, zou u uw eetgewoonten hebben aangepast aan uw baby's groei en ontwikkeling te ondersteunen. Na de zwangerschap, goede voeding is nog steeds belangrijk - vooral als je borstvoeding geeft. Het maken van verstandige keuzes kunnen gezond gewicht te verliezen na de zwangerschap.

  • Focus op fruit, groenten en volle granen Voedingsmiddelen rijk aan vezels -. Zoals fruit, groenten en volle granen - u voorzien van vele belangrijke voedingsstoffen en helpt je langer een vol gevoel.
  • Eet kleinere porties. Je zou willen traditionele maaltijden ruilen voor kleinere, meer frequente maaltijden. Sla geen maaltijden of beperken van de hoeveelheid groenten en fruit in uw dieet, maar - u zult missen vitale voedingsstoffen.
  • Vermijd verleiding. Omring jezelf met gezonde voeding. Als junk food poses te veel verleiding, houd het uit het huis.
  • Eet alleen als je honger hebt. Als je angstig of nerveus bent, of als je gewoon denkt dat het tijd is om te eten, jezelf af te leiden. Neem je baby voor een wandeling, bel een vriend of lees een favoriete tijdschrift.

Zie ook

Gewichtsverlies na de zwangerschap: het terugwinnen van je lichaam

Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Focus op fruit, groenten en volle granen.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Focus op fruit, groenten en volle granen.

In het verleden werden vrouwen vaak verteld om minstens zes weken te wachten na de bevalling te beginnen met oefenen. Vandaag, echter, het wachtende spel voorbij.

Als u uitgeoefend tijdens de zwangerschap en had een ongecompliceerde vaginale bevalling, het is over het algemeen veilig om licht uit te oefenen beginnen binnen enkele dagen na aflevering - of zodra je er klaar voor voelt. Als je een C-sectie of een gecompliceerde bevalling gehad, overleg dan met uw zorgverzekeraar over wanneer aan een oefening programma te starten.

Wanneer uw zorgverzekeraar geeft u de OK:

  • Get comfortabel. Als je borstvoeding geeft, voeden van uw baby vlak voordat u gaat trainen. Draag een ondersteunende beha en comfortabele kleding.
  • Langzaam te beginnen. Begin met zachte aërobe activiteit, zoals wandelen, fietsen op de hometrainer of zwemmen. Als je uithoudingsvermogen verbetert, geleidelijk verhogen van de lengte en intensiteit van je trainingen.
  • Richt uw buikspieren verliezen van buikvet is een aangepast dieet en aerobics -. Maar buik crunches en andere ab oefeningen kunnen helpen toon je buikspieren.
  • Omvatten uw baby. Als je problemen hebt het vinden van tijd om te oefenen, ook uw baby in uw routine. Neem uw baby voor een dagelijkse wandeling in een kinderwagen of draagzak. Leg je baby naast je terwijl je languit op de vloer, of ook uw baby in krachttraining activiteiten - zoals het opheffen van de baby boven je terwijl je op je rug liggen.
  • Niet alleen te doen. Nodig andere nieuwe moeders om mee te doen voor een dagelijkse wandeling, of probeer een postpartum oefening klasse bij een lokale fitnessclub, buurthuis of het ziekenhuis.

Vergeet niet om veel water te drinken voor, tijdens en na elke training. Stop onmiddellijk met de training als u pijn, duizeligheid, kortademigheid of een plotse toename van vaginale bloedingen. Dit kunnen tekenen zijn dat je het te overdrijven.

Stel realistische gewichtsverlies doelen

De meeste vrouwen verliezen meer dan 10 pond (4,5 kg) tijdens de bevalling, inclusief het gewicht van de baby, placenta en vruchtwater. Tijdens de eerste week na levering, zul je extra gewicht te verliezen als je vocht vasthouden werpen - maar het opgeslagen vet tijdens de zwangerschap zal niet vanzelf verdwijnen.

Door middel van dieet en lichaamsbeweging, is het redelijk om verliezen tot £ 1 (0,5 kilogram) per week. Het kan zes maanden duren of zelfs langer om terug te keren naar uw pre-zwangerschap gewicht, of u nu borstvoeding geeft of niet. Zelfs dan zou je gewicht anders worden verdeeld dan hoe het was vóór de zwangerschap.

Wees lief voor jezelf als je de veranderingen in je lichaam te accepteren. Boven alles, trots in uw gezonde levensstijl.

Zie ook