Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Zwangerschapsverlof: tips voor terugkeer naar werk

Zwangerschapsverlof gaat snel voorbij. Ontdek wat u kunt doen om uw overgang weer aan het werk - en hoe om verbonden te blijven met je baby.

Bent u bang voor de dag dat uw zwangerschapsverlof eindigt? Wanhoop niet. Werkende moeders staan ​​voor veel uitdagingen, maar met een zorgvuldige planning kunt u uw overgang naar een vlotte men werken.

Voordat u weer aan het werk

Terwijl je nog met zwangerschapsverlof, stel jezelf voor een succesvolle terugkeer naar het werk:

 • Laten gaan van de schuld. Terugkerend naar het werk na het zwangerschapsverlof kan emotionele conflicten voor nieuwe moeders opleveren. Werken buiten het huis heeft u een slechte moeder niet maken - en het is OK om vooruit te kijken naar de uitdagingen en interacties van je baan. Herinner jezelf eraan dat je doet wat het beste voor u en uw gezin.
 • Zoek betrouwbare kinderopvang. Overweeg lokale kind zorgverleners en faciliteiten of maak andere regelingen voor kinderopvang, misschien wel voordat de baby geboren is. Kijk voor een veilige, stimulerende omgeving en gekwalificeerde zorgverleners. Vraag uw baby arts, vrienden, buren en collega's voor aanbevelingen. Vertrouw op je intuïtie bij het interviewen van potentiële verzorgers. Lees ook zorgverleners 'referenties.
 • Praat met uw werkgever. Verduidelijk uw baan taken en plannen, zodat u weet wat er van je verwacht na je zwangerschapsverlof. Je zou kunnen vragen over flexibele werktijden, telewerken of werken in deeltijd.
 • Bereiden op borstvoeding voort te zetten. Als je borstvoeding geeft en van plan te blijven doen na de terugkeer naar het werk, vertel je werkgever dat je nodig hebt om pauzes te nemen gedurende de dag te pompen. Vraag naar een schone, eigen kamer met een uitlaatklep voor borst pompen. Overweeg de aanschaf of het huren van een elektrische pomp die u toelaat om beide borsten te pompen in een keer. Ongeveer twee weken alvorens terug te keren naar het werk, pas uw verpleeghuis schema thuis, zodat je twee of drie keer pompen overdag en verpleging voor en na uw aanstaande werkuren. Hebben iemand anders voeden van uw baby een flesje opgeslagen moedermelk te helpen uw baby aan te passen. Als je toevallig te hebben op het terrein of in de omgeving kinderopvang, rekening houden met de logistiek van borstvoeding uw baby tijdens de werkdag.
 • Stel een return-to-date werk. Als je kunt, ga terug naar laat in de week werken. Dat zal de eerste week terug naar een korte werken te maken.

Zie ook

Zwangerschapsverlof: tips voor terugkeer naar werk

Zodra je terug bent op het werk

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Zoek betrouwbare kinderopvang.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Zoek betrouwbare kinderopvang.

Wanneer u weer aan het werk, verwachten ups en downs als je meer bedreven in het beheer van meerdere eisen. Deze tips kunnen helpen:

 • Get georganiseerd. Maak een dagelijkse to-do lijst. Je zou de lijst in taken voor de werkzaamheden en taken voor thuis, of taken voor u en taken voor uw partner verdelen. Geef aan wat je moet doen, wat kan wachten - en wat je helemaal kunt overslaan.
 • Zorgen voor continuïteit van de zorg. Ontwikkelen van een goede relatie met uw baby verzorger. Besteed tijd aan het praten met hem of haar als je afzetten of ophalen van uw baby. Delen familie benadrukt - zowel goed als slecht - dat uw baby kunnen beïnvloeden. Voordat u uw baby naar huis te nemen, vragen over eventuele belangrijke gebeurtenissen die zich in uw afwezigheid, zoals een verandering in de stoelgang of het eten van patronen of een nieuwe manier van spelen. Neem de tijd om regelmatig uw baby voortgang en eventuele problemen of zorgen te bespreken.
 • Blijf verbonden. Overweeg een dagelijks telefoontje of SMS-bericht naar uw baby verzorger om uit te vinden hoe je baby doet. Plaats een favoriete foto van uw baby op uw bureau of in uw werkgebied. Braaklegging tijd na het werk om opnieuw te verbinden met je baby.
 • Maak back-ups plannen Weet wat je zult doen als je baby ziek is of je baby's verzorger is niet beschikbaar op een werkdag -. Zoals het nemen van de vrije dag zelf, vraag je partner om de dag vrij te nemen, of het bellen van een vriend of geliefde te zorg voor je baby.
 • Eer uw inzet voor borstvoeding. Breng uw borstkolf, containers voor afgekolfde melk, een geïsoleerde tas en ijs packs te werken. Houd een stash van zoogcompressen en extra blouses handig, voor het geval je borsten lekken. Als het vinden van tijd om de pomp is een punt van zorg, alternatieven overwegen - pompen tijdens je pauzes of werken vanuit huis te maken voor de verloren uren, bijvoorbeeld. Als je melk niet kan uitdrukken op het werk, borstvoeding aan uw baby of pomp net voordat je naar je werk en zodra je terug naar huis. Je zou ook kunnen pompen tussen de voedingen op uw vrije dagen voor extra moedermelk te gebruiken terwijl u werkt.
 • Zoeken steun. Probeer niet alles zelf te doen. Accepteer hulp van je partner, geliefden, vrienden en collega's. Spreken als je schuldig bent, verdrietig of overweldigd voelt. Als u problemen ondervindt bij het verpompen van melk op het werk of verpleegkundige uw baby thuis, contact opnemen met een lactatiekundige uit een plaatselijk ziekenhuis of kliniek.
 • Voed je eigen welzijn. Ontspan in het bad nadat je de baby naar bed, of ontspannen met een favoriet boek of zachte muziek. Bezuinigen op onnodige verplichtingen. Kies een redelijke bedtijd, en blijf daarbij. Op je vrije dagen, slapen wanneer uw baby slaapt.

Boven alles, handhaven van een positieve houding. Vertel je kind hoe opgewonden je bent om hem of haar te zien aan het eind van de dag. Uw baby zou niet begrijpen uw woorden, maar hij of zij zal inhaken op je emoties.

Zie ook