Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Borstvoeding support: hoe een partner kan helpen

Er is meer je kunt doen voor je borstvoeding partner dan je zou realiseren. Begrijpen hoe borstvoeding te ondersteunen.

Als uw partner is van plan om borstvoeding aan uw nieuwe baby, zou je vragen hebt. Wat is uw rol? Wat kunt u doen om te helpen? Ontdek hoe om borstvoeding te ondersteunen.

Hoe kan ik helpen mijn gezin voor te bereiden op het geven van borstvoeding?

U kunt beginnen met het helpen van je partner voor te bereiden op het geven van borstvoeding door het nemen van de tijd om de mogelijke voordelen te begrijpen. Moedermelk bevat de juiste balans van voedingsstoffen voor je baby en verhoogt je baby's immuunsysteem. Het wordt beschouwd als de gouden standaard voor babyvoeding.

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Bieden aanmoediging.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Bieden aanmoediging.

De Europese Academy of Pediatrics adviseert exclusief borstvoeding gedurende de eerste zes maanden na de geboorte - en het geven van borstvoeding in combinatie met vast voedsel tot minstens 1-jarige leeftijd. Uitgebreide borstvoeding wordt aanbevolen zolang uw partner en uw baby willen blijven.

Om meer te leren over de voordelen van borstvoeding, wonen borstvoeding klassen met je partner. Als u weet dat de basis van de betrokken technieken, kunt u misschien beter in staat om uw partner te helpen na de geboorte. Deze klassen kunnen ook helpen begrijpen van de invloed van het gebruik van flessen, fopspenen en aanvullende voedingen kunnen hebben op de borstvoeding proces, en aansporen u en uw partner om samen beslissingen nemen over hoe je de zorg voor je baby.

Zie ook

Borstvoeding support: hoe een partner kan helpen

Wat kan ik doen om mijn borstvoeding partner ondersteunen?

Om u te helpen uw partner borstvoeding geven:

  • Bieden aanmoediging. Uw houding ten opzichte van borstvoeding zou de beslissing van uw partner om de borstvoeding voort te zetten beïnvloeden. Vertel je partner dat je van haar beslissing steunen om borstvoeding te geven. Herinner haar dat je de inspanning betrokken waarderen.
  • Maken haar comfortabel. Is je partner borstvoeding, bieden haar een kussen, een deken, een glas water of iets anders dat ze wel zou willen hebben in de omgeving.
  • Doe mee met voedingen. Draag de baby aan je partner. Daarna verandert de baby's luier of de baby helpen terug te gaan slapen.
  • Zorg voor de baby. Aanbod voor de verzorging van de baby, of andere kinderen in huis, zodat je partner kan dutje tussen de voedingen.
  • Neem het op tegen extra huishoudelijke taken. Denk herverdeling van uw huishoudelijke taken, zodat uw partner heeft meer tijd om te rusten.
  • Blijf in de buurt. Borstvoeding is een warme en liefdevolle activiteit. Zitten in de buurt van uw partner en geniet van het moment samen.
  • Luister. Heeft uw partner borstvoeding zorgen? Als dat zo is, zijn een goede luisteraar. Indien nodig, haar aanmoedigen om hulp te zoeken bij haar zorgverzekeraar of een lactatiekundige.

Wat kan ik doen?

Je partner en je baby zal een speciale band tijdens de borstvoeding te ontwikkelen. Op sommige momenten je misschien het gevoel jaloers op hun verbinding. Vergeet niet dat de band tussen jou en je baby is belangrijk, ook.

Geef je baby genoeg knuffels, knuffels en huid-op-huid contact. Liedjes zingen, wandelingen maken of een spelletje spelen die speciaal voor alleen u en uw baby.

Door tijd doorbrengen met je baby, zult u uw eigen unieke relatie te ontwikkelen.

Zie ook