Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Tekenen van de arbeid: weten wat te verwachten

Weet jij de typische tekenen van de arbeid? inzicht in de veranderingen je lichaam zal gaan door als je voor te bereiden om te bevallen.

Op televisie, zijn baby's vaak geboren met een stormloop van emotie en snel optreden. De moeder verdubbelt dan van de pijn van een krimp, en de baby verschijnt voor het reclameblok. In werkelijkheid echter, begint arbeid meestal minder dramatisch. Ontdek voorkomende symptomen van arbeid en wat ze betekenen voor u en uw baby.

Effacement: rijping van de baarmoederhals

Een van de eerste tekenen van de arbeid is de baarmoederhals zachter en dunner, of uitwissen. De meeste van de uitwissen gebeurt in de laatste weken voor de bevalling, en je zult niet het gevoel dat dit preparaat happening. In plaats daarvan, kan uw zorgverlener controleren op tekenen van cervicale veranderingen met vaginale examens.

Uitwissing wordt vaak uitgedrukt in procenten. Bij 0 procent uitwissing, de baarmoederhals typisch ongeveer 3-4 centimeters (cm) lang, of zeer dik. Je baarmoederhals moet 100 procent worden uitgewist, of volledig uitgedund, voordat een vaginale bevalling.

Verwijding: opening van de baarmoederhals

Een van de eerste tekenen van de arbeid wordt de baarmoederhals begint te openen (verwijden). Uw zorgverzekeraar zal de dilatatie in centimeters van nul tot 10 meten.

Aanvankelijk kunnen deze cervicale veranderingen zeer traag. Zodra u in een actief arbeidsmarktbeleid, verwachten om sneller te verwijden.

Toename van vaginale afscheiding

Licht spotten tussen week 37 en 40 van de zwangerschap kan een teken zijn dat de arbeid begint zijn. Vaginale afscheiding die is roze of bloederig is bekend als de bloedige tonen. Als vaginale bloeden is zo zwaar als een normale menstruatie, echter contact op met uw zorgverzekeraar onmiddellijk. Zware vaginale bloedingen kan een teken zijn van een probleem te zijn.

Tijdens de zwangerschap, een dikke slijmprop blokkeert de cervicale opening om bacteriën te voorkomen dat de baarmoeder. Wanneer uw baarmoederhals begint te dun en open, zou deze stekker eruit vallen. Het verliezen van de slijmprop is een van de tekenen die wijzen op arbeid, maar het is geen garantie. Arbeid misschien nog dagen of weken weg.

Zie ook

Tekenen van de arbeid: weten wat te verwachten

Nesten: spurt van energie

Je zou op een ochtend wakker gevoel energiek, enthousiast om de vriezer te vullen met bereide maaltijden, het opzetten van de wieg en het regelen van uw baby outfits op basis van kleur. Deze drang is algemeen bekend als nesten. Niemand weet het zeker, maar het zou een oer-instinct dat hearkens terug naar een tijd waarin fysieke voorbereiding nodig is voor een veiliger bevalling was te zijn.

Nesten zou kunnen beginnen maanden voor je uitgerekende datum, maar het instinct is meestal het sterkst vlak voor aflevering. Doe wat je moet, maar niet dragen jezelf uit. Bewaar je energie voor het hardere werk van de arbeid vooruit.

Breken van de vliezen: uw water breekt

De vruchtzak is een met vocht gevulde membraan dat uw baby kussens in de baarmoeder. Aan het begin van of tijdens de bevalling, je vliezen zal scheuren - ook wel bekend als het water breken.

Wanneer uw water breekt u misschien een intermitterende of continue straaltje van kleine hoeveelheden waterige vloeistof beleven van je vagina of een meer voor de hand ontspringen.

Als je water breekt - raadpleeg uw zorgverzekeraar of ga naar uw levering faciliteit meteen - of als u niet zeker of de vloeistof is vruchtwater, urine of iets anders bent. U en uw baby zal worden geëvalueerd om de volgende stappen te bepalen.

Indien de vliezen niet meer intact, timing belangrijk. Hoe langer het duurt voor de werknemers om te beginnen na je water breekt, hoe groter je of het risico op het ontwikkelen van een infectie van uw baby. Uw zorgverzekeraar kan stimuleren samentrekkingen van de baarmoeder voor de bevalling begint op zijn eigen (arbeids-inductie). In de tussentijd, vermijd alles wat bacteriën kunnen introduceren in je vagina, zoals het hebben van seks doen.

Weeën: wanneer weeën beginnen

Tijdens de laatste maanden van de zwangerschap, zou u hebben af ​​en toe, soms pijnlijk, weeën - een gevoel dat je baarmoeder is aanscherping en ontspannend. Deze worden Braxton Hicks contracties genoemd. Ze zijn je lichaam de manier van opwarmen voor arbeid.

Om het verschil tussen Braxton Hicks contracties en het echte ding vertellen, deze vragen:

  • Zijn de weeën regelmatig? Tijd uw contracties van het begin van een tot het begin van de volgende. Kijk voor een regelmatig patroon van weeën die steeds sterker en dichter bij elkaar te krijgen. Valse weeën zal onregelmatig blijven.
  • Hoe lang gaan ze mee? Tijd hoe lang elke wee duurt. Echte weeën laatste 30 tot 90 seconden.
  • Weet de weeën te stoppen? True contracties blijven ongeacht uw niveau van activiteit of functie. Met valse arbeid, zou de weeën stoppen wanneer je, rust of van positie veranderen lopen.

Verwacht vals alarm

Vergeet niet, niemand weet zeker wat arbeid triggers, en de ervaring van elke vrouw is uniek. Soms is het moeilijk te zeggen wanneer de arbeid begint.

Aarzel niet om uw zorgverzekeraar te bellen als je in de war over de vraag of je in de arbeid. Vroeggeboorte kan vooral stiekem. Als u tekenen van arbeid vóór 36 weken - zeker als je ook ervaring vaginale spotten - raadpleeg uw zorgverzekeraar.

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Zijn de weeën regelmatig?
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Zijn de weeën regelmatig?

Op termijn zal de arbeidsmarkt vrijwel altijd zelf duidelijk te maken. Als je aankomt op het ziekenhuis in valse arbeid, voel me niet beschaamd of gefrustreerd. Zie het als een praktijk run. Het echte ding is zeker op zijn manier!

Zie ook