Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Weeën op te wekken: wanneer te wachten, wanneer te induceren

Overweegt inducerende arbeid? begrijpen wie maakt een goede kandidaat voor het induceren van arbeid en waarom de ingreep is niet voor iedereen.

Natuur regelt de meeste aspecten van de arbeid - maar soms ook de natuur heeft een duwtje. Als uw zorgverlener beslist u en uw baby zou later profiteren van het leveren van eerder vroeger dan, zou hij of zij suggereren inducerende arbeid.

Waarom zou ik een inductie nodig?

Uw zorgverzekeraar kan inducerende arbeid raden om verschillende redenen, vooral als er zorg voor uw gezondheid of uw baby's gezondheid. Bijvoorbeeld:

 • Je bent naderen twee weken na je uitgerekende datum, en arbeid is van nature niet gestart
 • Uw water is gebroken, maar je bent niet weeën
 • Er is een infectie in je baarmoeder
 • Uw baby is gestopt met groeien op het verwachte tempo
 • Er is niet genoeg vruchtwater rond de baby (oligohydramnios)
 • Uw placenta is begonnen te verslechteren
 • De placenta pelt weg van de binnenwand van de baarmoeder voor aflevering - hetzij geheel of gedeeltelijk (abruptio placentae)
 • Je hebt een medische aandoening die u of uw baby in gevaar kunt brengen, zoals hoge bloeddruk of diabetes

Kan ik wachten tot arbeid om natuurlijk beginnen?

Tot twee weken na je uitgerekende datum, zou een afwachtende zie aanpak de voorkeur. Natuur bereidt de baarmoederhals voor levering op de meest efficiënte, comfortabele manier. Echter, als uw zorgverzekeraar is bezorgd over uw gezondheid of de gezondheid van uw baby of de zwangerschap blijft twee weken voorbij je uitgerekende datum, het opwekken van weeën zou de beste optie zijn.

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. De noodzaak van een keizersnede.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. De noodzaak van een keizersnede.

Waarom de zorg na twee weken? Hoe langer je zwangerschap blijft, hoe groter je baby is waarschijnlijk - dat een vaginale bevalling zou kunnen compliceren. In enkele gevallen kan de veroudering van de placenta van een baby's vermogen om te gedijen in de baarmoeder compromitteren. Een achterstallige baby is ook meer kans op fecale afval (meconium) inhaleren tijdens de bevalling, die ademhalingsproblemen of een longinfectie kan veroorzaken na de geboorte.

Zie ook

Weeën op te wekken: wanneer te wachten, wanneer te induceren

Kan ik een inductie aanvragen?

Als u geïnteresseerd bent in een electieve inductie bent, bespreek dit dan met uw zorgverzekeraar. Als je woont ver van het ziekenhuis of je hebt een geschiedenis van snelle leveringen, kan een geplande inductie worden gerechtvaardigd. Hoewel er uitzonderingen zijn, electieve inductie is over het algemeen niet geschikt voor lifestyle of werk redenen. Houd in gedachten dat onnodig optreden vormt onnodige risico's - zoals de noodzaak voor een C-sectie. Vertrouw op uw zorgverzekeraar om u te helpen de beste beslissing in uw geval.

Kan ik iets doen om de arbeidskosten te activeren op mijn eigen doen?

Waarschijnlijk niet.

Tepel stimulatie of borst massage zou het hormoon oxytocine vrij, wat kan leiden tot contracties. Echter, deze technieken is aangetoond dat alleen werken als de baarmoederhals al begonnen te verzachten, dun en verwijden (gunstige baarmoederhals). Verder onderzoek is nodig om de veiligheid en effectiviteit van de technieken 'te evalueren.

Andere technieken voor het induceren van de arbeid - zoals het eten van gekruid voedsel of seks - worden niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Krijg uw zorgverzekeraar's OK voordat je probeert een huismiddeltjes, kruiden-supplementen of alternatieve behandelingen.

Wat zijn de risico's?

Inducerende arbeid voert verschillende risico's, waaronder:

 • . De behoefte aan een c-sectie Arbeid inductie is meer waarschijnlijk resulteren in de noodzaak van een C-sectie - vooral als je nog nooit geboorte hebt gegeven voor en je baarmoedermond nog niet al begonnen te dun, te verzachten en verwijden (onrijpe cervix ).
 • Vroeggeboorte. Opwekken van weeën te vroeg zou kunnen resulteren in een vroeggeboorte, die risico's voor de baby, zoals ademhalingsproblemen poses.
 • Lage hartslag De medicatie gebruikt om weeën op te wekken -. Oxytocine of een prostaglandine - zou uitlokken te veel weeën, die zuurstoftoevoer van uw baby en lagere uw baby's hartslag kan verminderen.
 • Infectie. Opwekken van arbeid verhoogt het risico op infectie voor zowel moeder als baby.
 • Navelstreng problemen. Opwekken van arbeid verhoogt het risico van de navelstreng af te glijden in de vagina vóór de aflevering (navelstreng prolaps), waarvan het koord zou kunnen comprimeren en verminderen zuurstofvoorziening van de baby's.
 • Uterusruptuur. Baarmoederbreuk is een zeldzame maar ernstige complicatie waarbij de baarmoeder tranen open langs het litteken lijn van een vroegere C-sectie of grote operatie aan de baarmoeder. Een noodsituatie C-sectie is nodig om levensbedreigende complicaties te voorkomen.
 • Bloeden na de bevalling. Labor inductie verhoogt het risico dat uw baarmoeder spieren niet goed contract na de geboorte (uterusatonie), wat kan leiden tot ernstige bloedingen na de bevalling te geven zal.

Inducerende arbeid is een serieuze beslissing. Werken met uw zorgverzekeraar om de beste keuze te maken voor u en uw baby.

Zie ook