Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Arbeid pijn: weeg uw opties voor noodhulp

Arbeid pijn aan je hoofd? begrijpen pijnverlichting opties kunt u meer controle over de arbeids-en leveringsproces.

Arbeid is een natuurlijk - maar uitdagend - proces. Geen twee vrouwen dezelfde mate van arbeid pijn, en geen twee arbeid zijn precies gelijk. Uiteindelijk moet je de pijnbestrijding optie die geschikt is voor u kiest.

De beste aanpak voor arbeid pijnbestrijding is afhankelijk van uw voorkeuren en over hoe uw arbeid vordert. Soms zal je niet weet wat voor soort pijnbestrijding dat u wilt tot je in de arbeid. Toch is het een goed idee om na te denken over uw mogelijkheden voor het beheren van de arbeid pijn van tevoren. Zoek uit wat er beschikbaar is op uw ziekenhuis of geboortecentrum, en bespreek uw wensen met uw zorgverzekeraar.

Denk aan de mogelijkheden

Er zijn vele manieren om arbeid pijn te verlichten en te controleren. Ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en frequente veranderingen van de positie helpen vaak - vooral in de vroege stadia van de arbeid. Uw partner of arbeid coach kan masseren of stevig druk op je onderrug, of ijs packs of warmte toepassing zijn op uw onderrug. Andere opties zijn het afspelen van muziek en het nemen van een douche of bad.

Als arbeid vordert - en weeën worden sterker en vaker - veel vrouwen voegen medicatie om hun arsenaal van pijnbestrijding opties. Epidurale en spinale blokken bijvoorbeeld tijdelijk blokkeren van pijn in het onderlichaam. Een ruggenprik kan continu worden gebruikt in de arbeid, terwijl een spinale blok wordt meestal kort gebruikt voor de bevalling. Als alternatief kan verdovende middelen of andere medicijnen die worden gebruikt om pijn perceptie te veranderen.

Niet-traditionele opties voor het beheren van de arbeid pijn kunnen onder hypnose, acupunctuur, onderdompeling in water of reflexologie. Deze technieken zullen niet stoppen met de pijn van de weeën, maar ze kunnen u helpen zich meer ontspannen en beter in staat om arbeid pijn te behandelen.

Inzicht in de voors en tegens

Elke pijnbestrijding optie heeft voor-en nadelen. Ontspanning en ademhalingstechnieken kunt u afleiden en helpen zich een beter gevoel van controle, maar ze misschien niet de pijn te verzachten. Medicatie kan weeën minder pijnlijk te maken, maar je zou kunnen bijwerkingen ondervinden - zoals slaperigheid, misselijkheid of jeuk. Bij sommige medicijnen, zou je worden beperkt tot bed of op een bepaalde plaats, en je blaas zou moeten worden geleegd door een katheter. Sommige medicijnen kunnen invloed hebben op uw baby, ook. Als je bepaalde systemische analgetica kort voor aflevering, bijvoorbeeld, uw pasgeborene kan tijdelijke ademhalingsproblemen of vertraagde reflexen ervaren.

Zie ook

Arbeid pijn: weeg uw opties voor noodhulp

Verwacht het onverwachte

Arbeid en bevalling zijn onvoorspelbaar. Arbeid pijn misschien wel intenser dan je verwacht, of het pijn zou doen op een andere manier. Zelfs als je een plan voor het beheer van arbeid pijn, kunt u ervoor kiezen om het als arbeid vordert veranderen - of de specifieke kenmerken van uw arbeid kan uw zorgverzekeraar vragen om een ​​verlichting van de pijn optie die niet in uw oorspronkelijke plan suggereren. Houd in gedachten dat de geboorte is niet een test van het uithoudingsvermogen. Je zal niet gefaald als je vraagt ​​voor pijnbestrijding.

Een ding is zeker: Hoe meer je leert over de opties voor het beheren van de arbeid pijn, hoe meer je voorbereid zult zijn om arbeid te behandelen - hoe het zich ontvouwt.

Dingen te overwegen voordat u kiest

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Arbeid pijn: weeg uw opties voor opluchting.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Arbeid pijn: weeg uw opties voor opluchting.

Dus wat is de onderste regel op het beheren van de arbeid pijn? Denk na over wat je het meeste aanspreekt, en vraag uw zorgverzekeraar deze vragen:

 • Wat er bij de methode?
 • Hoe zal het mij beïnvloeden? Zal ik in staat zijn om te lopen, of ik zal worden beperkt tot bed?
 • Hoe zal het van invloed op mijn baby?
 • Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?
 • Hoe snel zal het werken?
 • Hoe lang zal de verlichting van de pijn mee?
 • Kan ik het combineren met andere methoden van pijnbestrijding?
 • Wanneer tijdens de bevalling is de methode beschikbaar is?
 • Wat als het niet werkt?
 • Zal ik alles onthouden?
 • Zal ik in staat zijn om borstvoeding te geven mijn baby na de bevalling?

Praat met uw arbeid partner over uw plan voor pijnbestrijding voordat je gaat in arbeid. Beoordelen uw plan met uw gezondheidszorg team bij aankomst in het ziekenhuis of geboortecentrum te bevallen. Vergeet niet, je bent vrij om pijnstilling te vragen op elk moment tijdens de bevalling. Vertrouw op uw gezondheidszorg team om u te voorzien van informatie over uw mogelijkheden als uw arbeid vordert - en vertrouw op jezelf om je eigen keuzes te maken als het gaat om pijnbestrijding.

Zie ook