Arbeid en bevalling, postpartum zorg

Thuisbevalling: kennen de voor-en nadelen

Benieuwd of een geplande thuisbevalling geschikt voor u is? krijgen de feiten over wat een thuisbevalling gaat, de mogelijke risico's en hoe te bereiden op de grote dag.

Als u overweegt een geplande thuisbevalling, heb je waarschijnlijk vragen. Is het veilig? Zal je een vroedvrouw of doula nodig? Hoe maak je een back-up plan te maken? Zoek uit wat er bij een geplande thuisbevalling en hoe om te beslissen of dit geboorteproces methode voor u geschikt is.

Wat gebeurt er tijdens een geplande thuisbevalling?

Tijdens een geplande thuisbevalling je bevallen in uw huis in plaats van in een ziekenhuis of geboortecentrum. Je wordt bijgestaan ​​tijdens de bevalling door een verloskundige of, in sommige gevallen, een arts. Tijdens uw prenatale zorg uw zorgverzekeraar zal een lijst van de omstandigheden tijdens de zwangerschap en arbeid dat de behandeling door een arts zou vereisen en afbreuk doen aan de veiligheid van een geplande thuisbevalling beoordelen. Uw zorgverzekeraar zal ook beoordelen op de uitdagingen die zich kunnen voordoen tijdens de bevalling, hoe hij of zij - in vergelijking met een ziekenhuis - hen zou behandelen, en de mogelijke gezondheidsrisico's voor u en uw baby.

Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Het kiezen van een getrainde zorgverlener te helpen.
Arbeid en bevalling, postpartum zorg. Het kiezen van een getrainde zorgverlener te helpen.

Tijdens de bevalling, uw zorgverzekeraar zal periodiek - in plaats van continu - bewaken van uw temperatuur, hartslag, bloeddruk en uw baby's hartslag. Na levering, zult u dicht bij uw baby. Uw zorgverzekeraar zal onderzoeken uw pasgeboren en te bepalen of hij of zij nodig heeft om te worden overgebracht naar een ziekenhuis. Bovendien zal uw zorgverzekeraar u informatie over hoe de zorg voor uw pasgeboren geven. Nazorg kan onder meer huisbezoeken en borstvoeding ondersteuning.

Waarom vrouwen kiezen voor geplande thuisbevallingen?

Je zou kunnen kiezen voor een geplande thuisbevalling voor vele redenen, waaronder:

 • Een verlangen om te bevallen in een vertrouwde, ontspannen omgeving, omringd door mensen van uw keuze
 • Een verlangen om je eigen kleding te dragen, neem een ​​douche of bad, eten, drinken en bewegen zich vrij tijdens de bevalling
 • Een verlangen om uw arbeid positie of andere aspecten van het geboorteproces te controleren
 • Een verlangen om te bevallen zonder medische interventie, zoals pijnstillers
 • Culturele of religieuze normen of zorgen
 • Een geschiedenis van snelle arbeid
 • Lagere kosten

Zijn er situaties waarin een geplande thuisbevalling niet wordt aanbevolen?

Een geplande thuisbevalling is niet goed voor iedereen. Uw zorgverzekeraar kan waarschuwen tegen een geplande thuisbevalling als u:

 • Hebben diabetes, chronische hoge bloeddruk, een epileptische aandoening of een chronische medische aandoening
 • Eerder een C-sectie had
 • Gebruik tabak of illegale drugs
 • Ontwikkelen van een zwangerschap complicatie, zoals pre-eclampsie, vroeggeboorte of significante anemie
 • Zijn zwanger van veelvouden of je baby niet vestigen in een positie die het mogelijk maakt voor een voorover levering
 • Zijn minder dan 37 weken of langer dan 41 weken zwanger

Zie ook

Thuisbevalling: kennen de voor-en nadelen

Wat zou de noodzaak van een ziekenhuistransfer veroorzaken?

Tijdens een geplande thuisbevalling, zou u moeten worden vervoerd naar een ziekenhuis voor controle of behandeling. Uw zorgverzekeraar kan overdracht aanbevelen aan een ziekenhuis, indien:

 • Arbeid niet vordert
 • Sporen van fecale afval (meconium) in uw vruchtwater
 • De placenta pelt weg van de binnenwand van je baarmoeder vóór levering (abruptio placentae)
 • De navelstreng valt in je vagina voorsprong van de baby (navelstreng prolaps)
 • U vaginale bloedingen niet geassocieerd met bloedige tonen - een dikke slijmprop die de baarmoederhals opening blokkeert en valt uit wanneer de baarmoederhals dunner en opent
 • Je hoeft niet de placenta te leveren of het is niet intact afgeleverd
 • Je baby toont tekenen van nood, zoals een abnormale hartslag

Wat zijn de mogelijke risico's van een geplande thuisbevalling?

Terwijl de meeste zwangere vrouwen die ervoor kiezen om de geplande thuisbevallingen moeten zijn op een lager risico op complicaties als gevolg van een zorgvuldige screening, worden geplande thuisbevallingen geassocieerd met dubbel aan het risico van zuigelingsdood dan gepland ziekenhuisgeboorten verdrievoudigen. Toch, zelfs met die verhoging, het totale risico van kindersterfte is laag.

Hoe bereid ik me voor een thuisbevalling?

U kunt voorbereiden op een geplande thuisbevalling door:

 • Het kiezen van een getrainde zorgverlener om te helpen. Kies een gecertificeerde verpleegster-vroedvrouw, een gecertificeerde verloskundige of arts die een formele relatie met een systeem voor gezondheidszorg onder toezicht van uw staat gezondheid afdeling of de Gemengde Commissie. Zorg ervoor dat hij of zij heeft een gemakkelijke toegang tot overleg met artsen of specialisten in een samenwerkende ziekenhuis, indien nodig. Als u geïnteresseerd bent in extra fysieke en emotionele steun, overweeg dan het inhuren van een doula - een professionele arbeid assistent.
 • Het creëren van een geboorte plan. Waar bent u van plan om de bevalling ervaren? Zal u een specifieke methoden, zoals Lamaze gebruiken, om te gaan met pijn? Bent u van plan om een ​​water geboorte hebben? Zult u borstvoeding uw baby direct na oplevering? Welke andere familieleden of ondersteuning mensen aanwezig zullen zijn? Zorg ervoor dat u de details van uw geboorte plan te bespreken met uw zorgverzekeraar. Vraag uw zorgverzekeraar wat voor benodigdheden die je nodig hebt om te bieden, zoals handdoeken, lakens of andere beschermende afdekkingen voor uw vloer of matras.
 • Voorbereiden voor een ziekenhuis overdracht. Bespreek met uw zorgverzekeraar de tekenen en symptomen die kunnen vergen gaan naar een ziekenhuis en hoe een ziekenhuis overdracht zal uw geboorte plannen beïnvloeden. Idealiter uw huis of andere geplande geboorte locatie is binnen 15 minuten van een ziekenhuis met 24 uur kraamzorg. Zorg ervoor dat u toegang tot vervoer hebben. Vraag uw zorgverzekeraar om afspraken te maken met een nabijgelegen ziekenhuis om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk kan worden overgedragen en zo nodig behandeld.
 • Het kiezen van een kinderarts. Plan een medisch onderzoek voor uw baby binnen een paar dagen na de geboorte.
 • Regelen van postpartum hulp. Na levering, zou kunnen helpen de zorg voor jezelf en je nieuwe baby nodig heeft. Regelen voor familie of vrienden te helpen. Een doula kan ook postpartum ondersteuning.

Wat heb ik nodig om te weten over een geplande thuisbevalling?

Met een zorgvuldige planning, kan een thuisbevalling een positieve en lonende ervaring. Houd er echter rekening mee, dat de levensbedreigende problemen kunnen optreden tijdens de bevalling zonder waarschuwing. In die gevallen kan de noodzaak om u en uw baby te dragen aan een ziekenhuiszorg te vertragen, die je leven kan in gevaar brengen. Inzicht in de risico's en voordelen van een thuisbevalling kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen over hoe u van plan om te bevallen te maken.

Zie ook