Arbeid inductie

Definitie

Labor inductie - ook wel bekend als inducerende arbeid - is een procedure die wordt gebruikt om uteruscontracties tijdens de zwangerschap te stimuleren voor de bevalling begint op zijn eigen. Succesvolle arbeid inductie leidt tot een vaginale geboorte. Een zorgverlener kan de arbeid inductie raden om verschillende redenen, vooral wanneer er bezorgdheid voor de gezondheid van de moeder of de gezondheid van een baby.

Labor inductie draagt ​​verschillende risico's, waaronder infectie en de noodzaak van een C-sectie. Soms zijn de voordelen van de arbeid inductie opwegen tegen de risico's, echter. Als je zwanger bent, kan begrijpen waarom en hoe arbeid inductie wordt gedaan helpen bij de voorbereiding.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Om te bepalen of de arbeid inductie nodig is, zal uw zorgverzekeraar een aantal factoren, waaronder uw gezondheid, gezondheid van je baby, je baby's zwangerschapsduur en de grootte, de positie van uw baby in de baarmoeder, en de status van je baarmoedermond te evalueren. Arbeid inductie kan worden aanbevolen als:

 • Je bent naderen twee weken na je uitgerekende datum, en arbeid is van nature niet gestart
 • Uw water is gebroken, maar je bent niet weeën
 • Er is een infectie in je baarmoeder
 • Uw baby is gestopt met groeien op het verwachte tempo
 • Er is niet genoeg vruchtwater rond de baby (oligohydramnios)
 • Uw placenta is begonnen te verslechteren
 • De placenta pelt weg van de binnenwand van de baarmoeder voor aflevering - hetzij geheel of gedeeltelijk (abruptio placentae)
 • Je hebt een medische aandoening die u of uw baby in gevaar kunt brengen, zoals hoge bloeddruk of diabetes

Soms arbeid inductie is een praktische kwestie. Als je woont ver van het ziekenhuis of geboortecentrum of je hebt een geschiedenis van snelle leveringen, kan een geplande inductie helpen voorkomen dat een onbeheerde levering. In dergelijke gevallen zal uw zorgverzekeraar te bevestigen dat uw baby zwangerschapsduur van ten minste 39 weken of ouder vóór inleiding tot het risico op gezondheidsproblemen voor uw baby verminderen.

Sommige vrouwen vragen arbeid inductie voor het gemak of om te voorkomen dat een plotselinge verstoring thuis of op het werk, maar dat is over het algemeen niet aanbevolen. Onnodig optreden vormt onnodige risico's - zoals een mogelijke C-sectie, die ook verhoogt hersteltijd en kosten. Vertrouw op uw zorgverzekeraar om u te helpen de beste beslissing in uw geval.

Zie ook

Risico's

Arbeid inductie. De noodzaak van een keizersnede.
Arbeid inductie. De noodzaak van een keizersnede.

Labor inductie draagt ​​verschillende risico's, waaronder:

 • . De behoefte aan een c-sectie Arbeid inductie is meer waarschijnlijk resulteren in de noodzaak van een C-sectie - vooral als je nog nooit geboorte hebt gegeven voor en je baarmoedermond nog niet al begonnen te dun, te verzachten en verwijden (onrijpe cervix ).
 • Vroeggeboorte. Opwekken van weeën te vroeg zou kunnen resulteren in een vroeggeboorte. Dit levert risico's voor de baby, zoals moeite met ademhalen.
 • Lage hartslag De medicatie gebruikt om weeën op te wekken -. Oxytocine of een prostaglandine - zou uitlokken te veel weeën, die zuurstoftoevoer van uw baby en lagere uw baby's hartslag kan verminderen.
 • Infectie. Labor inductie verhoogt het risico op infectie voor zowel moeder als baby.
 • Navelstreng problemen. Labor inductie verhoogt het risico van de navelstreng af te glijden in de vagina vóór de aflevering (navelstreng prolaps), waarvan het koord zou kunnen comprimeren en verminderen zuurstofvoorziening van de baby's.
 • Uterusruptuur. Uterusruptuur is een zeldzame maar ernstige complicatie waarbij de baarmoeder tranen open langs het litteken lijn van een vroegere C-sectie of grote operatie aan de baarmoeder. Een noodsituatie C-sectie is nodig om levensbedreigende complicaties te voorkomen.
 • Bloeden na de bevalling. Labor inductie verhoogt het risico dat uw baarmoeder spieren niet goed contract na de geboorte (uterusatonie), wat kan leiden tot ernstige bloedingen na de bevalling te geven zal.

Arbeid inductie is niet geschikt voor iedereen. Labor inductie misschien een optie als niet:

 • Je hebt gehad een voorafgaande C-gedeelte met een klassieke incisie of grote operatie aan uw baarmoeder
 • De placenta is het blokkeren van je baarmoedermond (placenta previa)
 • Je baby wordt dwars liggen in de baarmoeder (dwarse foetale lie)
 • Je hebt een actieve genitale herpes infectie
 • Uw geboortekanaal is te klein om voor een normale arbeid of bevalling

Bovendien, als je hebt gehad een voorafgaande C-gedeelte met een lage dwarse incisie en zijn arbeid veroorzaakt, zult u worden nauwlettend gevolgd. Als je hebt gehad een voorafgaande C-sectie of belangrijke uteriene chirurgie en hebben arbeid veroorzaakt, zal uw zorgverzekeraar vermijden bepaalde medicijnen om het risico op uterusruptuur verminderen.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Arbeid inductie wordt gedaan in een ziekenhuis of geboortecentrum, waar u en uw baby kan worden gecontroleerd en de bevalling diensten zijn direct beschikbaar. Echter, sommige voorbereidende stappen worden gedaan voordat de toelating.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Er zijn verschillende methoden voor het induceren arbeid. Afhankelijk van de omstandigheden, uw zorgverzekeraar zou kunnen:

 • Strippen of veeg het vruchtwater membranen. Met deze techniek, uw zorgverzekeraar voegt zijn of haar gehandschoende vinger voorbij de baarmoederhals opening en draait het naar de vruchtzak van de muur los van je baarmoeder. Deze techniek kan worden gedaan tijdens een kantoor te bezoeken en niet echt weeën op te wekken. Toch kan het nog sneller begin spontane arbeid - vooral als je baarmoederhals al is begonnen te verwijden. Je zou kunnen ervaren intense kramp en spotten. Als de bloeding wordt zwaarder dan een normale menstruatie, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.
 • Rijpen de baarmoederhals. Soms synthetische prostaglandinen, die kunnen worden genomen door de mond of geplaatst in de vagina, worden gebruikt om de baarmoederhals te verwijden. In andere gevallen worden mechanische dilatatoren gebruikt - zoals een kleine ballon-katheter of kleine staafjes gemaakt van zeewier (Laminaria). De ballon-katheter wordt ingebracht voorbij de cervicale opening. Saline geïnjecteerd door de katheter de ballon expandeert, waardoor de baarmoederhals te verruimen. Dilators ingevoegd in de baarmoederhals vocht en dikker, het openen van de baarmoederhals. Gebruik van laminaria kan veroorzaken kramp. Cervicale rijping technieken worden meestal uitgevoerd in het ziekenhuis. Na prostaglandine gebruik, zal uw weeën en je baby's hartslag in eerste instantie worden gecontroleerd.
 • Breek je water. Met deze techniek, ook wel bekend als een amniotomie of breken de vliezen, uw zorgverzekeraar maakt een kleine opening in de vruchtzak met een dunne plastic haak. Je voelt je misschien een warme stroom van vloeistof wanneer de zak wordt geopend. Een amniotomie wordt meestal alleen gedaan als de baarmoederhals gedeeltelijk wordt verwijd en uitgedund en het hoofdje van de baby is diep in het bekken. Je baby's hartslag worden gecontroleerd voor en na de procedure. Uw zorgverzekeraar zal het vruchtwater onderzoeken op sporen van fecale afval (meconium).
 • Gebruik een intraveneuze medicatie in het ziekenhuis, kan uw zorgverzekeraar u een synthetische versie van oxytocine (Pitocin) -. Een hormoon dat de baarmoeder doet samentrekken. Oxytocine is meer effectief in het opwekken van weeën als je baarmoederhals al begonnen verwijden en dun. De medicatie wordt ook gebruikt voor uitbreiding of stimuleren contracties als arbeid niet vordert. Jouw weeën en uw baby's hartslag continu geëvalueerd.
Navelstreng problemen. Bloeden na de bevalling.
Navelstreng problemen. Bloeden na de bevalling.

Houd in gedachten dat uw zorgverzekeraar ook een combinatie van deze methoden kunnen gebruiken om weeën op te wekken.

Hoe lang het duurt voor de werknemers om te beginnen hangt af van hoe je lichaam reageert op de inductie technieken. Als je baarmoederhals heeft tijd nodig om te rijpen, kan het twee dagen duren voordat arbeid begint. Als je gewoon een duwtje nodig, zou je houden van uw baby in je armen in een kwestie van uren.

Contracties zou sterker en pijnlijker eerder in ingeleide bevalling dan ze zouden in een van nature voorkomende arbeid geworden. Als ontspanning en ademhalingstechnieken zijn niet genoeg om de pijn te controleren, vraag om hulp. Uw zorgverzekeraar zou aanraden een epidurale blok of andere opties.

Na de procedure
In de meeste gevallen, arbeid inductie leidt tot een succesvolle vaginale geboorte. Als arbeid inductie niet leidt tot levering, kan een C-sectie nodig zijn.

De problemen die leiden tot een inductie kan speciale zorg tijdens het herstel vereisen. Als je een succesvolle vaginale bevalling na inductie, kunnen er geen gevolgen voor de toekomstige zwangerschappen. Als de inductie leidt tot een C-sectie, kan uw zorgverzekeraar u helpen beslissen of een vaginale bevalling bij een volgende zwangerschap proberen of een C-sectie herhaal het schema.

Zie ook