Arm lift

Definitie

Een arm lift - ook wel bekend als brachioplasty - is een cosmetisch chirurgische ingreep om het uiterlijk van het onder gedeelte van uw bovenarmen te verbeteren.

Tijdens een arm lift, wordt overtollige huid en vet verwijderd uit de oksels - tussen de oksel en elleboog. De huid wordt dan gedrapeerd terug over de nieuw geherpositioneerd contouren van een meer afgezwakt look te creëren.

U kunt ervoor kiezen om een ​​arm lift hebben als de onderzijde van de bovenarm worden doorzakken. Een arm lift kan ook het imago van uw lichaam verhogen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Als je ouder wordt, de huid op je bovenarmen veranderingen - slappe en loskomen. Significant gewichtsverlies kan ook leiden tot de onderzijde van je bovenarmen te hangen.

Je zou kunnen overwegen een arm lift indien:

 • Uw bovenarm huid is hangende
 • Heb je overtollig vet in de onderzijde van je bovenarmen

Terwijl de oefening kan versterken en verbeteren spierspanning in de bovenarm, kan het overtollige huid niet te pakken die elasticiteit heeft verloren.

Een arm lift is niet voor iedereen. Uw arts kan waarschuwen tegen een arm lift als u:

 • Zijn aanzienlijk overgewicht
 • Hebben frequente veranderingen in uw gewicht

Zie ook

Risico's

Een arm lift brengt verschillende risico's, waaronder:

 • Littekens. Incisie littekens van een arm lift permanent zijn, maar meestal geplaatst in gebieden die niet zijn goed zichtbaar. In zeldzame gevallen kan insnijdingen resulteren in verhoogde, rode littekens. Injecties van corticosteroïden of andere behandelingen kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van littekens te verbeteren.
 • Asymmetrie in de vorm van de armen. Dit kan optreden als gevolg van veranderingen tijdens het genezingsproces. Ook kan chirurgie niet succesvol correct bestaande asymmetrie.
 • Veranderingen in de gevoeligheid van de huid. Tijdens een arm lift, de herpositionering van je arm weefsels kunnen beïnvloeden oppervlakkige gevoelszenuwen. Je zult waarschijnlijk voelt een aantal tijdelijke gevoelloosheid.
 • Problemen met steken. Steken gebruikt om de arm's nieuwe vorm te beveiligen zou werken hun weg naar de oppervlakte van de huid en moeten worden verwijderd. Dit kan leiden tot ontsteking van de aangetaste huid veroorzaken. Als gevolg hiervan, kunt u een nieuwe ingreep nodig.

Net als elke andere vorm van een grote operatie, een arm lift een risico op bloedingen, infecties en een negatieve reactie op de anesthesie.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

In eerste instantie zult u praten met een plastisch chirurg over een arm lift. Tijdens uw eerste bezoek, uw plastisch chirurg zal waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen te beantwoorden. Praat over de medicijnen die u neemt of onlangs heeft gebruikt, alsmede alle operaties die je hebt gehad.
 • Doe een lichamelijk onderzoek. Om uw behandelmogelijkheden, zal de arts de onderzijde van je bovenarmen te onderzoeken. De arts kan ook foto's van je armen te nemen voor uw medisch dossier.
 • Bespreek uw verwachtingen. Leg uit waarom je wilt een arm lift en wat je hoopt te qua uiterlijk na de procedure. Zorg ervoor dat u inzicht in de voordelen en risico's, met inbegrip van littekens.

Voordat een arm lift je zou ook moeten:

 • Stoppen met roken. Roken vermindert de doorbloeding in de huid en kan het genezingsproces vertragen. Als u rookt, zal uw arts u aanbevelen stoppen met roken voor de operatie en tijdens het herstel.
 • Vermijd bepaalde medicijnen. Je zult waarschijnlijk nodig om te voorkomen dat aspirine, anti-inflammatoire geneesmiddelen en kruiden-supplementen, die toenemen bloeden kan.
 • Regelen voor hulp tijdens het herstel. Maak plannen voor iemand om je naar huis na de operatie en bij je blijven als je begint te herstellen.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Een arm lift kan worden gedaan in een ziekenhuis of een poliklinische chirurgische faciliteit.

Soms is de procedure wordt gedaan met sedatie en plaatselijke verdoving, die slechts een deel van je lichaam verdooft. In andere gevallen, algemene verdoving - die u onbewust maakt - wordt aanbevolen.

Tijdens de procedure
Uw plastisch chirurg zal incisies te maken op de onderzijde van je armen. De lengte en het patroon van de insnijdingen afhankelijk van hoeveel huid verwijderd.

Na het maken van de incisies, zal de plastisch chirurg draai je de onderliggende weefsels en zet ze vast met steken. Hij of zij kan ook een zuig-techniek te gebruiken om vet (liposuctie) te verwijderen. Uw huid zal dan worden gedrapeerd over de nieuwe contouren en overtollige huid wordt verwijderd. Hechtingen of chirurgische tape wordt gebruikt om de incisies gesloten.

De procedure duurt doorgaans anderhalf tot twee uur.

Arm lift. Asymmetrie in de vorm van je armen.
Arm lift. Asymmetrie in de vorm van je armen.

Na de procedure
Na een arm lift, zal uw incisies worden gedekt in verbanden. Je armen zal losjes worden verpakt in elastische verbanden te minimaliseren zwelling. Kleine buisjes misschien in je armen worden geplaatst om overtollig bloed of vocht af te voeren.

U zult waarschijnlijk uw plastisch chirurg de dag nadat je arm lift. Hij of zij zal waarschijnlijk verwijderen van uw verbandmiddelen en drainage buis.

In de eerste paar dagen na een arm lift:

 • Houd uw armen opgeheven.
 • Vermijd blootstelling van uw incisies aan overmatige druk of beweging.
 • Neem pijnstillers als nodig en antibiotica om wondinfecties te voorkomen.

Praat met uw arts over wanneer - of als - je hechtingen worden verwijderd. Sommige steken lossen op hun eigen. Anderen moeten in de spreekkamer in de weken verwijderd worden na de procedure.

Uw arts zal waarschijnlijk adviseren het toepassen van siliconen-gebaseerde of andere zalven om uw incisies voor de komende zes maanden om genezing te bevorderen. Zorg ervoor dat u zorgvuldig te volgen zijn of haar aanwijzingen.

Na een arm lift, contact op met uw arts als u:

 • Kortademigheid
 • Pijn op de borst
 • Een onregelmatige hartslag

Zie ook

Resultaten

Door het verwijderen van losse huid, kan een arm lift je bovenarmen geven een strakkere huid.

Arm lift resultaten zijn meestal langdurig. Bedenk echter, je huid zal uiteraard verliezen wat stevigheid als je ouder wordt en enkele verzakking kunnen optreden. Het behoud van een stabiele, gezonde gewicht kan u helpen uw resultaten te behouden.

Zie ook