Astma bij kinderen

De behandeling van astma bij kinderen onder de 5

Astma bij kinderen jonger dan 5: astmasymptomen en behandelingen kunnen afwijken van die bij oudere kinderen.

De meeste kinderen met astma symptomen te ontwikkelen voor de leeftijd van 5. Er zijn een aantal voorwaarden die astma-achtige symptomen bij jonge kinderen kan veroorzaken. Maar als uw kind symptomen worden veroorzaakt door astma, vroege diagnose is belangrijk. Behandeling van astma bij kinderen verbetert dag tot dag ademhaling, vermindert astma flare-ups en helpt andere problemen veroorzaakt door astma.

Astma bij kinderen verschilt per leeftijdsgroep. Zuigelingen, peuters en 4-jarigen worden gediagnosticeerd en anders behandeld dan tieners en volwassenen zijn. Astma bij kinderen verschilt van kind tot kind, en symptomen kunnen beter of slechter op bepaalde tijden te krijgen. Bij sommige kinderen, astmasymptomen verbeteren met de leeftijd.

Astma kan niet worden genezen, maar je kunt de symptomen bij een minimum te beperken door middel van een schriftelijke astma actieplan ontwikkel je met de arts van uw kind om symptomen te volgen en de behandeling aan te passen.

Astmasymptomen bij kinderen onder de 5

Voorkomende symptomen van astma bij kinderen onder de 5 jaar zijn:

 • Hoesten
 • Piepende ademhaling
 • Moeite met ademhalen
 • Pijn op de borst
 • Terugkerende bronchitis

Sommige kinderen hebben weinig dag-tot-dag symptomen, maar hebben ernstige astma-aanvallen nu en dan. Andere kinderen hebben aanhoudende milde symptomen of klachten die erger worden met de activiteit of andere triggers zoals sigarettenrook of seizoensgebonden allergieën.

 • Als uw kind is een kind, kan je langzaam geeft of kortademigheid merken tijdens het voeden.
 • Als uw kind is een peuter of ouder, zult u merken een verminderde verlangen om te rennen en te spelen als gevolg van kortademigheid. Uw zoon of dochter kan snel vermoeid worden en hoesten tijdens het sporten.
 • Voor veel kinderen onder de 5 jaar, zijn astma-aanvallen veroorzaakt of verergerd door verkoudheid en andere infecties van de luchtwegen. U zult merken dat de verkoudheid van uw kind langer dan in andere kinderen, of die tekenen en symptomen zijn frequente hoesten, dat erger kan 's nachts.

Astma noodsituaties
Voor sommige kinderen kan ernstige astma-aanvallen levensbedreigend zijn en vereisen meldkamer behandeling. Tekenen en symptomen van een astma nood bij kinderen jonger dan 5 jaar zijn:

 • Happend naar lucht
 • Proberen zo hard om te ademen, dat de buik wordt gezogen onder de ribben wanneer hij of zij ademt in
 • Trouble spreken vanwege beperkte ademhaling

Tests te diagnosticeren en monitoren van astma bij jonge kinderen

Diagnose van astma kan lastig zijn bij jonge kinderen. Piepende ademhaling, hoesten en andere astma-achtige symptomen optreden met uitzondering astma aandoeningen zoals virale infecties. Daarom kan het niet mogelijk zijn om een ​​definitieve diagnose van astma maken voordat het kind ouder.

Voor oudere kinderen en volwassenen, kunnen artsen gebruiken ademhaling testen (longfunctietesten), zoals spirometrie of peak flow meting. Naarmate je kind ouder wordt, kunnen deze tests worden gebruikt om te helpen lokaliseren een astma diagnose en te volgen hoe goed de behandeling werkt. In het algemeen, kinderen onder de 5 jaar zijn niet in staat om deze tests te doen.

De arts van uw kind kan in staat zijn om te controleren op ontstekingen in de luchtwegen van uw kind met een test die niveaus van stikstofmonoxide gas meet in de adem. In het algemeen hogere niveaus van stikstofmonoxide betekenen longen van uw kind niet zo goed werkt als ze zouden moeten zijn, en astma niet onder controle is.

Zie ook

De behandeling van astma bij kinderen onder de 5

Behandeling van astma bij jonge kinderen

Als astmasymptomen uw kind ernstig zijn, kan uw huisarts of kinderarts uw kind verwijzen naar een astma-specialist te zien.

De arts van uw kind zal willen uw kind om precies de juiste hoeveelheid en soort medicatie die nodig is om zijn of haar astma onder controle te gebruiken. Dit zal helpen voorkomen bijwerkingen. Op basis van uw verslag van hoe goed de huidige medicijnen van uw kind lijken om astma symptomen onder controle, kan de arts van uw kind "opvoeren" behandeling naar een hogere dosis of voeg een ander medicijn. Als uw kind astma goed onder controle is, kan de arts "aftreden" behandeling door het verminderen van medicijnen van uw kind. Dit staat bekend als de stapsgewijze aanpak van de behandeling van astma.

Bepaalde medicijnen zijn niet specifiek goedgekeurd voor gebruik bij kinderen door de Food and Drug Administration, maar de arts kan hen op basis van zijn of haar oordeel over wat het waarschijnlijk het beste te werken voor uw kind.

Lange termijn onder controle medicijnen
Bekend als onderhoud medicijnen, zijn deze over het algemeen genomen elke dag op de lange termijn om hardnekkige astma onder controle. Deze medicijnen kunnen seizoensinvloeden worden gebruikt als de astmasymptomen uw kind slechter geworden gedurende bepaalde tijden van het jaar.

Soorten lange termijn onder controle medicijnen zijn onder andere:

 • Inhalatiecorticosteroïden zijn de meest voorkomende medicijnen voor astma, en degenen bleek het beste te werken bij jongere kinderen. Deze anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn fluticason (Flovent), budesonide (Pulmicort), triamcinolon (Azmacort), flunisolide (Aerobid) en beclometason (Qvar).
 • Leukotriene modifiers, zoals montelukast (Singulair), worden beschouwd als een secundaire aanvulling op een behandeling met inhalatiecorticosteroïden. In zeldzame gevallen zijn leukotriene modifiers in verband gebracht met psychologische reacties zoals agitatie, agressie, hallucinaties, depressie en zelfmoordgedachten. Een arts raadplegen meteen als uw kind een ongewone psychologische reactie.
 • Cromolyn kan helpen milde tot matige astma-aanvallen te voorkomen. Cromolyn heeft twee tot vier keer per dag moeten worden genomen en wordt meestal samen met een inhalatie corticosteroïd.
 • Theofylline is een dagelijkse pil die de luchtwegen (luchtwegverwijder) opent. Het ontspant de spieren rond de luchtwegen om de ademhaling te vergemakkelijken. Deze medicatie wordt niet zo vaak nu gebruikt als in de afgelopen jaren.
 • Combinatie inhalers. Deze medicijnen bevatten een inhalatie corticosteroïd en een langwerkende beta-agonist (LABA). Zij omvatten Advair (fluticason en salmeterol), Symbicort (budesonide en formoterol) en Dulera (mometasone en formoterol). In sommige gevallen hebben langwerkende beta-agonisten verbonden met ernstige astma-aanvallen. Daarom moet LABA geneesmiddelen alleen worden gegeven aan kinderen als ze worden gecombineerd met een corticosteroïd inhalator combinatie.

Quick-reliëf 'rescue' medicatie
Deze medicijnen - genaamd kortwerkende luchtwegverwijders - bieden onmiddellijke verlichting van de symptomen van astma en effecten duren vier tot zes uur. De meest gebruikte kortwerkende luchtwegverwijder voor astma is albuterol. Andere zijn pirbuterol en levalbuterol. Maar, terwijl deze medicijnen werken snel, ze kunnen niet de symptomen van uw kind te houden van terugkomen. Als uw kind heeft frequente of ernstige symptomen, zal hij of zij moet een lange termijn onder controle medicatie zoals een inhalatie corticosteroïd nemen.

Uw kind astma niet onder controle is als hij of zij moet vaak een inhalator quick-verlichting te gebruiken. Zich baserend op een inhalator quick-reliëf om de controle symptomen zet uw kind een verhoogd risico op een ernstige astma-aanval en is een teken dat je kind nodig heeft om de dokter te zien over het maken van de behandeling veranderingen. Volg het gebruik van quick-reliëf medicijnen, en de informatie delen met de arts van uw kind bij elk bezoek.

Immunotherapie voor allergie-geïnduceerde astma
Anti-desensibilisatie shots (immunotherapie) kan helpen als uw kind allergisch astma die niet gemakkelijk kan worden gecontroleerd door het vermijden van astma triggers. Uw kind zal beginnen met de huid tests om te bepalen welke allergie-veroorzakende stoffen (allergenen) astmasymptomen kunnen leiden. Zodra uw kind astma triggers zijn geïdentificeerd, zal hij of zij een reeks injecties met kleine hoeveelheden van deze allergenen te krijgen. Uw zoon of dochter zal waarschijnlijk injecties eenmaal per week nodig hebt voor een paar maanden, dan een keer per maand voor een periode van drie tot vijf jaar. Allergische reacties van uw kind en symptomen van astma moet geleidelijk afnemen.

Medicijnlevering apparaten
De meeste astma-medicatie worden gegeven met een apparaat waarmee een kind op medicatie rechtstreeks inademen in de longen. Medicijnen van uw kind kan worden geleverd met een van deze apparaten:

 • Afgemeten dosis inhaler. Kleine hand-held apparaten, dosisaërosolen zijn een gemeenschappelijke levering methode voor astma medicatie. Samen met zijn of haar inhaler, je kind zal waarschijnlijk ook een holle buis (spacer) nodig met een mondstuk. Als uw kind jonger is dan 4 jaar oud, kan hij of zij een gezichtsmasker nodig. Dit apparaat hecht aan de spacer en levert medicatie terwijl uw zoon of dochter ademt normaal.
 • Droog poeder inhalator. Voor bepaalde medicijnen tegen astma, kan uw kind een droge poederinhalator. Dit apparaat wordt niet algemeen gebruikt bij kinderen jonger dan 4 jaar oud, als het vereist een diepe, snelle inhalatie om de volledige dosis van de medicatie te krijgen.
 • Vernevelaar. Een vernevelaar verandert medicijnen in een fijne mist uw kind ademt in door middel van een gezichtsmasker. Een vernevelaar kan leveren grotere doses van medicijnen in de longen dan een inhalator kan. Jonge kinderen hebben vaak behoefte aan een vernevelaar gebruiken omdat het moeilijk of onmogelijk voor hen om andere inhalator apparaten gebruiken.

Astmacontrole: stappen voor kinderen onder de 5 jaar

Het beheren van uw kind astma kan lijken als een overweldigende verantwoordelijkheid. Na deze stappen maakt het een stuk makkelijker.

Meer informatie over astma
Een belangrijk onderdeel van het beheer van de astma van uw kind is het leren precies welke stappen te nemen op een dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis. Het is ook belangrijk dat u het doel van elk onderdeel van de controle en behandeling te begrijpen. U en uw kind, evenals verzorgers (zoals kinderopvang providers en peuterleraren) moeten:

 • Begrijpen van de verschillende soorten medicijnen voor astma en hoe ze werken
 • Leren tekenen en symptomen van verergering van astma te herkennen en op te nemen
 • Weten wat te doen als uw kind astma erger

Track symptomen met een schriftelijk plan
Een schriftelijke astma actieplan is een belangrijk hulpmiddel om u te laten weten hoe goed de behandeling werkt, op basis van de symptomen van uw kind. Met de arts van uw kind, maak dan een schriftelijke astma actieplan dat de stappen die nodig zijn om uw kind astma te beheren schetst. Jij en verzorgers van uw kind (zoals kinderopvang providers en peuterleraren) dient een kopie van het plan hebben. Het plan kan u helpen:

 • Bijhouden hoe vaak uw kind heeft astma flare-ups (exacerbaties)
 • Beoordelen hoe goed medicijnen zijn beheersing van de symptomen
 • Let op eventuele bijwerkingen van medicijnen
 • Controleren hoe goed de longen van uw kind werkt met een hand-held apparaat genaamd een peak flow meter (wanneer uw kind oud genoeg is om het te gebruiken)
 • Meten hoeveel uw kind symptomen van invloed op de normale activiteiten, zoals spelen en slapen
 • Pas medicijnen wanneer de symptomen erger worden
 • Weten wanneer ze een arts of vragen dringende zorg

Veel astma plannen maken gebruik van een "stoplicht"-systeem van de groene, gele en rode zones die corresponderen met verergerende symptomen. Dit systeem kan u helpen snel te bepalen ernst van astma en aanwijzingen van een astma-aanval. Sommige astma plannen maken gebruik van een klachten vragenlijst genaamd de Astma Controle Test (ACT) om de ernst van astma te meten in de afgelopen maand.

Astma bij kinderen. Lange termijn onder controle medicijnen.
Astma bij kinderen. Lange termijn onder controle medicijnen.

Breng wijzigingen en zie de dokter als dat nodig
Effectieve behandeling van astma vereist het bijhouden hoe goed medicijnen werken op een permanente basis - en weten wat te doen als ze niet werken. Je zult moeten:

 • Werk samen met de arts om te bepalen welke typen en doseringen van medicijnen zijn het meest effectief
 • Pas medicijnen van uw kind volgens het actieplan astma u uitgewerkt met de arts van uw kind
 • Kijk voor bijwerkingen zoals geïrriteerdheid, trillen, slapeloosheid of prikkelbaarheid, en te melden aan de arts van uw kind

Controle astma triggers
Het nemen van stappen om uw kind te voorkomen triggers is een belangrijk onderdeel van de controle van astma. Astma triggers variëren van kind tot kind. Werk met de arts van uw kind om triggers en stappen die u kunt nemen om uw kind te voorkomen identificeren. Voorkomende astma triggers zijn:

 • Verkoudheid of andere luchtweginfecties
 • Allergenen zoals huisstofmijt of pollen
 • Huidschilfers van huisdieren
 • Oefenen
 • Koud weer
 • Sigarettenrook en andere irriterende stoffen in de lucht
 • Brandend maagzuur (gastro-oesofageale reflux of GERD)

De sleutel tot astmacontrole: vasthouden aan het plan

Volgen en actualiseren actieplan astma van uw kind is de sleutel tot het houden van astma onder controle. Bijhouden zorgvuldig astmasymptomen van uw kind, en maak medicatie verandert zodra ze nodig zijn. Als je snel handelen, je kind is minder kans op een ernstige aanval hebben, en hij of zij zal niet zo veel medicijnen om de symptomen onder controle nodig. Met een zorgvuldige astma-management, moet uw kind in staat zijn om opflakkeringen te voorkomen en zo min mogelijk storingen veroorzaakt door astma.

Zie ook