Bijziendheid

Definitie

Bijziendheid (myopie) is een gemeenschappelijke visie aandoening waarbij u kunt objecten in de buurt om je duidelijk te zien, maar objecten verder weg zijn wazig.

De mate van uw bijziendheid invloed op uw vermogen om te focussen op objecten in de verte. Mensen met ernstige bijziendheid kan duidelijk alleen objecten zien slechts een paar centimeter afstand, terwijl die met een milde bijziendheid kan duidelijk zien voorwerpen tot enkele meters afstand.

Bijziendheid kan geleidelijk of snel ontwikkelen, vaak verergeren tijdens de kindertijd en adolescentie. Bijziendheid neiging om te draaien in gezinnen.

Een basis oogonderzoek kan bijziendheid bevestigen. U kunt het staat met bril of contactlenzen gemakkelijk te corrigeren. Een andere optie voor de behandeling bijziendheid is een operatie.

Symptomen

Bijziendheid symptomen kunnen zijn:

 • Wazig zicht bij het kijken naar verre objecten
 • De noodzaak om scheel of gedeeltelijk de oogleden dicht om duidelijk te zien
 • Hoofdpijnen veroorzaakt door overmatige vermoeidheid van de ogen
 • Moeilijkheid zien van het besturen van een voertuig, vooral 's nachts (' s nachts myopie)

Bijziendheid wordt vaak eerst ontdekt tijdens de kinderjaren en wordt vaak gediagnosticeerd tussen de beginjaren school door middel van de tieners. Een kind met bijziendheid kan:

 • Aanhoudend scheel
 • Noodzaak om dichter bij de televisie, film-scherm of de voorzijde van de klas zitten
 • Houd boeken zeer dicht bij het lezen
 • Lijken te zijn zich niet bewust van verre objecten
 • Blink overmatig
 • Wrijven zijn of haar ogen vaak

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Als uw probleem duidelijk te zien van dingen die ver weg genoeg wordt uitgesproken dat u een taak niet kan uitvoeren als je wilt, of als de kwaliteit van uw visie ten koste gaat van uw plezier van activiteiten, zie een oogarts. Hij of zij kan de mate van uw bijziendheid te bepalen en u adviseren over uw mogelijkheden om uw visie te corrigeren.

Omdat het niet altijd gemakkelijk duidelijk dat u problemen ondervindt met uw visie, de European Academy of Ophthalmology beveelt de volgende intervallen voor regelmatig oogonderzoek:

Volwassenen
Als je een hoog risico op bepaalde oogziekten, zoals glaucoom, krijgt een oogonderzoek om de twee tot vier jaar tot de leeftijd van 40, dan elke een tot drie jaar tussen de 40 en 54, en ten slotte om de een tot twee jaar op de leeftijd 55 jaar en ouder.

Als je niet een bril of contactlenzen dragen, hebben geen symptomen van oogproblemen, en zijn op een laag risico op het ontwikkelen oogziekten, zoals glaucoom, is het aanbevolen dat u een oogonderzoek met de volgende tussenpozen.

 • Een eerste examen op 40
 • Tussen de leeftijden 40 en 54 - om de twee tot vier jaar
 • Tussen de leeftijden 55 en 64 - om de een tot drie jaar
 • 65 jaar en ouder - om de een tot twee jaar

Als u een bril of contactlenzen te dragen, zult u waarschijnlijk nodig hebt om uw ogen regelmatig gecontroleerd. Vraag uw oogarts hoe vaak je nodig hebt om je afspraken te plannen. Maar, als u problemen met uw visie, een afspraak met uw oogarts zo snel mogelijk, zelfs als u onlangs hebt gehad een oogonderzoek. Wazig zien, bijvoorbeeld, kan je aanraden een recept verandering nodig, of het kan een teken zijn van een ander probleem.

Kinderen en adolescenten
Kinderen moeten worden gescreend voor oogaandoeningen en hebben hun visie getest door een kinderarts, een oogarts of een andere getrainde screener op de volgende leeftijden en intervallen.

 • Tijdens de pasgeborene periode
 • Bij goed-kind bezoeken tot schoolleeftijd
 • Tijdens de schooljaren, om de een tot twee jaar aan een goed kind bezoeken, of via school of openbare vertoningen

Zie ook

Oorzaken

Bijziendheid. Kinderen en adolescenten.
Bijziendheid. Kinderen en adolescenten.

Als je bijziend bent, worden de lichtstralen die elk oog te voeren gericht op de voorkant van het netvlies, in plaats van op het netvlies. Dit zorgt ervoor dat onscherpe beelden.

Normaal zicht
Om de beelden die hij ziet focussen, je oog steunt op twee belangrijke onderdelen:

 • Het hoornvlies, de heldere voorste oppervlak van uw oog
 • De ooglens, een duidelijke structuur in je oog dat veranderingen vorm te richten voorwerpen helpen

In een normaal gevormde ogen, elk van deze elementen focussen heeft een perfect gladde kromming zoals het oppervlak van een gladde rubberen bal. Een hoornvlies en lens met dergelijke kromming buiging (breking) Alle binnenkomende licht op zodanige wijze dat een scherp beeld maken van het netvlies aan de achterkant van het oog.

Een refractieve fout
Echter, als uw hoornvlies of de lens is niet gelijkmatig en soepel gebogen, lichtstralen niet goed gebroken, en je hebt een refractieve fout. Bijziendheid is een type van refractieve fout. Bijziendheid kan optreden wanneer het hoornvlies is gebogen te veel of, meer algemeen, wanneer uw oog is langer dan normaal. In plaats van precies gericht op uw netvlies, is het licht geconcentreerd in de voorkant van je netvlies, wat resulteert in een wazige verschijning van verre objecten.

Andere refractieafwijkingen
Naast bijziendheid, andere refractieve fouten zijn:

 • Verziendheid (hypermetropie). Dit gebeurt wanneer uw hoornvlies te weinig of uw oog is korter van voor naar achter dan normaal is gebogen. Het effect is het tegenovergestelde van bijziendheid. Wanneer het oog is in een ontspannen toestand, zal het licht worden geconcentreerd buiten de achterkant van je oog, waardoor objecten wazig. Met een beetje inspanning, kan het oog richten op objecten in de verte waardoor ze duidelijk. Met grotere inspanning, kan het oog richten op de buurt van objecten zodat ze duidelijk te zien. Problemen met onscherp worden wanneer de kristallijne lens begint te oud en zijn flexibiliteit en focus vermogen verliest. Je bent meestal in staat om verre objecten duidelijk te zien.
 • Astigmatisme. Dit gebeurt wanneer de cornea steiler gebogen in een richting dan in de andere. Ongecorrigeerde astigmatisme vervaagt uw visie. Doorgaans zal de beelden die u ziet meer in een richting dan de andere worden wazig. Bijvoorbeeld, kan horizontale beelden worden meer onscherp dan zijn verticale of diagonale afbeeldingen.

Risicofactoren

Bepaalde risicofactoren verhogen de kans op het ontwikkelen bijziendheid, zoals:

 • Familiegeschiedenis. Bijziendheid neiging om te draaien in gezinnen. Als een van je ouders is bijziend, is uw risico op het ontwikkelen van bijziendheid toegenomen. Het risico is nog hoger als beide ouders bijziend.
 • Sluit werk. Er kan een verhoogde incidentie van bijziendheid bij mensen die veel lezen of ander dichtbij werk te doen.

Complicaties

Bijziendheid kan worden geassocieerd met een aantal complicaties, zoals:

 • Verminderde kwaliteit van leven. Ongecorrigeerd bijziendheid kan invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Je zou niet in staat zijn om een ​​taak uit te voeren zo goed als u wilt, en je beperkte visie kan afbreuk doen aan uw genot van dag-tot-dag-activiteiten.
 • Vermoeide ogen. Loensen te zien in de verte kan vermoeide ogen en hoofdpijn veroorzaken.
 • Slechtzienden veiligheid. Uw eigen veiligheid en die van anderen in gevaar kan komen als je een gecorrigeerd gezichtsvermogen probleem. Dit zou bijzonder ernstig zijn als je het besturen van een auto of het bedienen van zware apparatuur.
 • Glaucoom. Ernstige bijziendheid verhoogt het risico op het ontwikkelen van glaucoom, een potentieel ernstige oogziekte.
 • Retinale scheur en onthechting. Als je sterk bijziend, is het mogelijk dat het netvlies van je oog is dun. Hoe dunner je netvlies, hoe hoger uw risico op het ontwikkelen van een retinale gat, scheur of netvliesloslating. Als u last heeft van een plotseling ontstaan ​​van flitsen, floaters, of een donkere gordijn of schaduw over een deel van je oog, onmiddellijk medische hulp inroepen. Netvliesloslating is een medische noodsituatie, en de tijd is van cruciaal belang. Tenzij de vrijstaande netvlies wordt onmiddellijk chirurgisch weer vastgemaakt, kan deze toestand permanent verlies van het gezichtsvermogen in het aangedane oog veroorzaken.

Voorbereiding op uw afspraak

Drie soorten specialisten oog, elk met verschillende opleiding en ervaring, kan zorgen voor routine oogzorg:

 • Oogartsen. Een oogarts is een oogarts met een doctor in de geneeskunde (MD) of arts van de osteopathie (DO) graad die volledige oogzorg biedt. Deze zorg omvat het uitvoeren van de ogen volledig evaluaties, het voorschrijven van corrigerende lenzen, diagnose en behandeling van gemeenschappelijke en complexe oogaandoeningen, en het uitvoeren van oogchirurgie wanneer het nodig is.
 • Optometristen. Een optometrist heeft een arts van optometrie (OD) graad. Optometristen zijn opgeleid om visie te evalueren, voorschrijven corrigerende lenzen en diagnosticeren voorkomende oogaandoeningen.
 • Opticiens Een opticien is een oogarts die recepten voor brillen vult -. Assembleren, monteren en ze te verkopen. In sommige staten, zijn opticiens ook toegestaan ​​om contactlenzen te verkopen en te passen.

Het maakt niet uit welk type oogarts u ook kiest, hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Als u al een bril hebt, breng ze mee naar je afspraak. Uw arts heeft een speciaal apparaat dat helpt om te bepalen wat voor soort recept je al hebt. Als u contacten draagt, breng een lege contactlens doos - of een doos van elk soort contact je gebruikt als je dragen van een andere sterkte contactlens in elk oog - naar uw afspraak.
 • Noteer alle symptomen die je ervaart, zoals problemen met het lezen van dichtbij of moeite met 's nachts rijden.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen je neemt.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.

Het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw bezoek. Voor bijziendheid, een aantal fundamentele vragen te stellen zijn onder andere:

 • Toen heb ik nodig om corrigerende lenzen gebruiken?
 • Wat zijn voordelen en nadelen aan een bril?
 • Wat zijn voordelen en nadelen aan contacten?
 • Hoe vaak heb je raden dat ik heb mijn ogen onderzocht?
 • Zijn meer permanente behandelingen, zoals oogchirurgie, een optie voor mij?
 • Zo ja, welke raden jullie aan?
 • Welke soorten bijwerkingen zijn mogelijk van deze behandelingen?
 • Zal mijn verzekeringsmaatschappij betalen voor chirurgische ingrepen of een contactlens?
Voorbereiding op uw afspraak. Andere refractieve fouten.
Voorbereiding op uw afspraak. Andere refractieve fouten.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts kan vragen:

 • Wanneer heeft u voor het eerst beginnen met het ervaren van symptomen?
 • Heeft uw gezichtsvermogen te verbeteren als je scheel of objecten verplaatsen dichter (of verder) weg?
 • Weet anderen in je familie gebruiken corrigerende lenzen? Weet je hoe oud ze waren toen ze voor het eerst begon problemen met hun visie?
 • Wanneer heb je voor het eerst begint het dragen van een bril of contactlenzen?
 • Heeft u medische problemen, zoals diabetes?
 • Ben je al begonnen aan een nieuwe medicatie, supplementen of kruidenpreparaten te nemen?

Tests en diagnose

Bijziendheid wordt gediagnosticeerd door een eenvoudige oogonderzoek. Een volledig oogonderzoek omvat een reeks tests. Uw oogarts kan gebruik maken van diverse instrumenten, gericht felle lichten direct op je ogen en vraag of je kijkt door een scala aan lenzen. Elke test kan uw arts om een ​​ander aspect van uw visie te onderzoeken.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Het doel van de behandeling van bijziendheid is te licht nadruk te helpen op je netvlies door het gebruik van corrigerende lenzen of refractieve chirurgie.

Corrigerende lenzen
Het dragen van corrigerende lenzen behandelt bijziendheid door het tegengaan van de toenemende kromming van uw hoornvlies of de toename van de lengte van je oog. Types van corrigerende lenzen zijn:

 • Brillen. Brillen komen in een grote verscheidenheid van stijlen en zijn makkelijk te gebruiken. Bril kan een aantal problemen met het gezichtsvermogen te corrigeren in een keer, zoals bijziendheid en astigmatisme. Bril kan de gemakkelijkste en meest economische correctie oplossing zijn.
 • Contactlenzen Een grote verscheidenheid van contactlenzen zijn beschikbaar -. Harde, zachte, langdurig gebruik, wegwerp, harde zuurstofdoorlatende (RGP) en bifocale. Vraag uw oogarts over hun voor-en nadelen en wat zou het beste zijn voor jou.

Refractieve chirurgie
Deze behandeling corrigeert bijziendheid door de omvorming van de kromming van uw hoornvlies. Refractieve chirurgie methoden omvatten:

 • Laser-assisted in situ keratomileusis (LASIK). LASIK is een procedure waarbij een oogarts maakt een dunne, ronde scharnierende snit die deels doorloopt in uw hoornvlies. Uw oog chirurg verwijdert vervolgens lagen van het centrum van uw hoornvlies om zijn koepelvorm plat.
 • Laser-assisted subepitheliale keratomileusis (LASEK). In plaats van een flap in het hoornvlies, de chirurg creëert een flap alleen in dunne beschermende hoes van het hoornvlies (epitheel). Uw chirurg zal een laser gebruikt om de buitenste lagen van het hoornvlies te hervormen en plat haar kromming en vervolgens de positie van de epitheliale flap. Om genezing te bevorderen, wordt een verband contactlens meerdere dagen gedragen door deze procedure.
 • Fotorefractieve keratectomie (PRK). Deze procedure lijkt op LASEK, behalve de chirurg verwijdert het epithelium. Zal het terug groeien van nature, die voldoen aan nieuwe vorm van uw hoornvlies. Zoals LASEK, PRK vereist het gebruik van een bandage contactlens na de procedure.
 • Intra-oculaire lens (IOL) implantaten. Deze lenzen zijn chirurgisch geïmplanteerd in het oog, in de voorkant van de natuurlijke lens van het oog. Zij kunnen een optie voor mensen met een matige tot ernstige bijziendheid. IOL implantaten worden momenteel niet beschouwd als een reguliere behandeling optie.

Alle oogoperaties hebben een zekere mate van risico's; mogelijke complicaties van deze eye procedures zijn infectie, hoornvlies littekens, wazig zicht in de verte, verlies van gezichtsvermogen en visuele afwijkingen, zoals het zien van halo's rond lichten 's nachts. Bespreek de mogelijke risico's met uw arts.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Hoewel je bijziendheid niet kunt voorkomen, kunt u helpen uw ogen en uw visie te beschermen. Volg deze stappen:

 • Laat uw ogen gecontroleerd. Ongeacht hoe goed je ziet, uw ogen regelmatig te laten controleren op problemen.
 • Controle chronische aandoeningen. Bepaalde aandoeningen, zoals diabetes en hoge bloeddruk, kan invloed hebben op uw visie als je niet de juiste behandeling krijgen.
 • Herkennen symptomen. Plotselinge verlies van het gezichtsvermogen in een oog, plotse wazig of wazig zien, lichtflitsen, zwarte vlekken, of halo's of regenbogen rond lichten kan een ernstig oog probleem, zoals een retinale scheur of loslating signaleren, die dringend medische hulp. Soortgelijke symptomen kunnen worden veroorzaakt door andere ernstige medische problemen, zoals acuut glaucoom of een beroerte. Praat met uw arts onmiddellijk als u een van deze symptomen.
 • Bescherm je ogen tegen de zon. Draag een zonnebril die zowel ultraviolet A (UVA) en ultraviolet B (UVB) straling te blokkeren. Dit is vooral belangrijk als je lange uren doorbrengen in de zon of het nemen van een recept medicatie die je gevoeligheid verhoogt voor UV-straling.
 • Eten gezonde voeding. Zorg voor een gezond dieet dat veel fruit en groenten, die hebben aangetoond te gezondheid van het oog te verbeteren omvat. Probeer voedsel dat vitamine A en beta-caroteen bevatten, zoals wortelen. Donkere bladgroenten en vis kan ook bijzonder nuttig voor een goede gezondheid van het oog.
 • Rook niet. Net zoals roken is niet goed voor de rest van je lichaam, kan roken nadelige invloed hebben op uw gezondheid van het oog ook.
 • Gebruik de juiste bril. De juiste bril optimaliseren van uw visie. Het hebben van reguliere examens zal ervoor zorgen dat uw lenzenvloeistof recept juist is.
 • Gebruik goede verlichting. Gebruik voldoende licht voor optimaal zicht.

Het voorkomen

Hoewel een aantal wetenschappelijke pogingen gedaan te stoppen of vertragen de progressie van bijziendheid, er geen bewezen manieren om de aandoening te voorkomen of vordert.