Bloeddruktest

Definitie

Een bloeddruk test meet de druk in uw bloedvaten als uw hart pompt. Misschien heb je een bloeddruk test als een onderdeel van benoeming routine arts of als een screening voor hoge bloeddruk (hypertensie). Veel mensen, zoals die met een hoge bloeddruk, doen hun eigen bloeddruk testen thuis, zodat ze beter kunnen volgen hun gezondheid.

U mag frequent bloeddruktests hebben als je al gediagnosticeerd met prehypertension, hoge bloeddruk (hypertensie) of lage bloeddruk (hypotensie).

Zie ook

Waarom is het gedaan

Het hebben van een bloeddruk test is een routine-onderdeel van de meeste medische afspraken.

Uw arts kan een aparte afspraken voor herhaling bloeddruk tests opdracht om te controleren op de lopende gezondheidsvoorschriften, waaronder prehypertension, hoge bloeddruk (hypertensie), lage bloeddruk (hypotensie), hart-en vaatziekten of andere aandoeningen.

Je moet over een bloeddruk-test ten minste eenmaal per twee jaar uitgevoerd om het scherm voor een hoge bloeddruk als een risicofactor voor hart-en vaatziekten en beroertes, te beginnen op de leeftijd van 18. Uw arts kan screening raden op een jongere leeftijd als er bijkomende risicofactoren voor het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, zoals overgewicht of met een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten. Als je al gediagnosticeerd met een hoge of lage bloeddruk, moet je bloeddruk te testen hebben vaker.

Zelfs als uw arts denkt niet dat u een hoge of lage bloeddruk als een voortdurende voorwaarde, je bloeddruk is belangrijke informatie voor uw arts. Het kan informatie over uw algemene gezondheid te bieden.

Uw arts kan aanbevelen dat, naast de reguliere bloeddruk te testen op het kantoor van een dokter, je bloeddruk tests uit te voeren thuis. Er zijn geautomatiseerde thuis bloeddrukmeters die gemakkelijk te gebruiken.

Zie ook

Risico's

Het hebben van een bloeddruk test bevat geen risico's voor uw gezondheid. Het knijpen van een opgeblazen bloeddrukmanchet op je arm ongemakkelijk kan zijn, maar het zou slechts een paar seconden duren.

Af en toe een paar kleine rode vlekken (petechiën) verschijnen na de test net onder de plaats van de manchet, vooral als u anti-bloedplaatjes geneesmiddelen.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig zijn voor een bloeddruk testen. Je zou willen dragen een shirt met korte mouwen om uw afspraak, zodat de verpleegkundige of technicus het doen van uw bloeddruk testen heeft een gemakkelijke toegang tot je arm om de test uit te voeren. Echter, als de belangrijkste reden voor de benoeming van uw arts is om te controleren of bewaken hoge bloeddruk, moet u het toilet te gebruiken voordat je test om uw blaas te legen, en vermijd het eten, het drinken van cafeïnehoudende dranken en roken een uur voordat uw test.

Omdat sommige medicijnen - zoals over-the-counter koud geneesmiddelen, antidepressiva, anticonceptiepillen en anderen - kan invloed hebben op uw bloeddruk, is het een goed idee om een ​​lijst van medicijnen en supplementen die u op afspraak van uw arts te gebruiken nemen. Stop niet met het nemen van voorgeschreven medicijnen waarvan u denkt dat uw bloeddruk beïnvloeden zonder advies van uw arts.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Het hebben van een bloeddruk test is vaak een routine onderdeel van een medische afspraak. De test kan worden uitgevoerd door een verpleegkundige of technicus.

Bloeddruktest. Het bijhouden van uw bloeddrukmetingen.
Bloeddruktest. Het bijhouden van uw bloeddrukmetingen.

De test wordt best uitgevoerd terwijl u zittend gebruikt in een stoel in de onderzoekskamer. Je arm moet worden ondersteund, rustend op een tafel in hoogte van het hart, beide voeten plat op de grond en de rug gesteund door de voorzitter.

Uw zorgverzekeraar zal een opblaasbare manchet om het bovenste gedeelte van je arm wikkelen, zodat de onderkant van de manchet is net boven je elleboog. De manchet wordt om een ​​wijzerplaat, digitale display of een apparaat dat lijkt op een thermometer bevestigd. Deze apparatuur wordt een bloeddrukmeter (sfig-moe-muh-NOM-uh-tur).

Gedurende de test, moet je niet proberen om je arm praten of bewegen. De verpleegkundige of technicus zal de pols voelen op je pols en neem dan een lezing met de bloeddrukmeter, het controleren voor wanneer de pols wordt gevoeld als de lucht leeglopen van de manchet. Dit is zodat hij of zij kan uitzoeken hoeveel lucht te pompen in de manchet om nauwkeurig te meten van uw bloeddruk.

Zodra een puls van een slagader wordt gevonden en de stethoscoop is boven de elleboog geplaatst, zodat de verpleegkundige of technicus zal de bloedstroom te horen, zal hij of zij beginnen met het opblazen van de manchet met een kleine handpomp. De verpleegkundige of technicus zal de manchet op te blazen om tijdelijk stoppen van de bloedstroom door de slagader in je arm.

Dan is de verpleegkundige of technicus zal een klep te openen op de handpomp om de lucht langzaam los in de manchet. Hij blijft je hartslag beluisteren met een stethoscoop om de systolische en diastolische bloeddruk opnemen. Systolische druk - het hoogste nummer van uw bloeddruk te lezen - is de druk van de bloedstroom wanneer uw hartspier samentrekt. Diastolische druk - het onderste getal van uw bloeddruk te lezen - is de druk gemeten tussen de hartslagen. De bloeddruk wordt gemeten in millimeter kwik, dat is afgekort mm Hg.

Het is ook mogelijk uw bloeddruk wordt gemeten met behulp van een machine die automatisch meet je hartslag om erachter te komen uw systolische en diastolische bloeddruk. Als dit het geval is, is het niet noodzakelijk dat de verpleegkundige of technicus te zoeken naar uw hartslag met een stethoscoop.

Of uw bloeddruk wordt handmatig of met een automatische machine gemeten, duurt het ongeveer een minuut om een ​​bloeddrukmeting te voltooien.

Prehypertension en fasen 1 en 2 hypertensie. Verminder de hoeveelheid zout in uw dieet.
Prehypertension en fasen 1 en 2 hypertensie. Verminder de hoeveelheid zout in uw dieet.

Na de procedure
De verpleegkundige of technicus nemen van uw bloeddruk kan u vertellen wat uw bloeddruk is direct na de test is afgelopen. Uw arts kan bespreken wat de resultaten betekenen als uw bloeddruk test blijkt dat u een hoge of lage bloeddruk.

Als uw arts denkt dat u mogelijk een hoge of lage bloeddruk hebben en probeert om de beste behandeling opties voor u beslist, kan het nodig zijn om twee of drie vervolgafspraken om uw bloeddruk te laten controleren. Dit komt omdat uw bloeddruk kan variëren van moment tot moment en van dag tot dag. Ook om deze reden, krijgt u mogelijk meerdere bloeddruk testen tijdens een bezoek. Uw arts zal kijken naar de resultaten van elk van uw bloeddruk tests om te zien of u een behandeling nodig hebt. U kunt ook worden geïnstrueerd om verschillende bloeddrukmetingen thuis nemen.

Het bijhouden van uw bloeddruk lezingen
Het kan nuttig zijn bij de diagnose of controle van hoge bloeddruk als u uw metingen opnemen in een bloeddruk log, op papier of elektronisch, bijvoorbeeld in een online persoonlijk gezondheidsdossier of bloeddruk tracker, bijvoorbeeld. Dit geeft u de mogelijkheid van het delen van uw gegevens met uw zorgverleners en familieleden. Sommige bloeddrukmeters kan direct worden aangesloten op uw computer, waardoor het gemakkelijk is om de informatie over te dragen aan een online record.

Zie ook

Resultaten

U kunt uw bloeddruk meten te leren, zodra de test is voltooid. Een bloeddrukmeting, in millimeter kwik (mm Hg), twee getallen. De eerste, of bovenste, nummer meet de druk in uw bloedvaten als je hart klopt (systolische druk). De tweede, of de bodem, nummer meet de druk in uw bloedvaten tussen de beats (diastolische druk).

Hier is een blik op de vier bloeddruk categorieën en wat ze betekenen. Als uw metingen vallen in twee verschillende categorieën, uw juiste bloed categorie druk is de hogere.

Bovenste getal (systolische) in mm Hg Onderste getal (diastolisch) in mm Hg Uw categorie *
Onder 90 of Onder 60 Lage bloeddruk ** (hypotensie)
Onder 120 en Hieronder 80 Normale bloeddruk
120-139 of 80-89 Prehypertension
140-159 of 90-99 Fase 1 hypertensie
160 of meer of 100 of meer Fase 2 hypertensie

* Ranges lager kan zijn voor kinderen en tieners. Praat met de arts van uw kind als u denkt dat uw kind misschien een hoge bloeddruk hebben.
** Wat als lage bloeddruk kan variëren van persoon tot persoon. De gegeven cijfers zijn een algemene richtlijn.

Prehypertension en fasen 1 en 2 hypertensie
Als uw bloeddruk test blijkt dat je hogere dan normale bloeddruk hebben, zal uw arts u aanbevelen maakt veranderingen in levensstijl om te proberen om je bloeddruk te verlagen. Deze veranderingen kunnen omvatten:

  • Verminder de hoeveelheid zout in uw dieet Een lagere natrium niveau -. 1,500 milligram (mg) per dag - is geschikt voor mensen die 51 jaar of ouder, en personen van alle leeftijden die Afrikaans-Europese of die hoge bloeddruk, diabetes of chronische nierziekte. Anders gezonde mensen kunnen streven naar 2300 mg per dag of minder. Terwijl u kunt de hoeveelheid zout die je eet te verminderen door het neerzetten van het zoutvaatje, moet u ook letten op de hoeveelheid zout die in het verwerkte voedsel dat je eet, zoals soep in blik of bevroren diners.
  • Eet gezond voedsel. Kies fruit, groenten, volle granen en magere zuivelproducten. Eet minder verzadigd vet en totaal vet.
  • Stoppen met roken. Je moet ook proberen om passief roken te vermijden.
  • Afvallen. Als u te zwaar bent, verliest zelfs £ 5 kan uw bloeddruk verlagen.
  • Beweeg regelmatig. Regelmatige lichamelijke activiteit kan helpen uw bloeddruk verlagen en houd uw gewicht onder controle. Streef naar minimaal 30 minuten fysieke activiteit vijf dagen per week.
  • Beperk alcohol. Zelfs als je gezond bent, kan alcohol uw bloeddruk verhogen. Als u ervoor kiest om alcohol te drinken, doe het dan met mate - tot een drankje per dag voor vrouwen en iedereen ouder dan 65 jaar, en twee drankjes per dag voor mannen.

Als veranderingen in levensstijl alleen niet genoeg zijn, of als u fase 2 hypertensie, kan uw arts medicijnen raden om te helpen uw bloeddruk te verlagen. Uw arts zal bespreken welke medicatie opties best zou kunnen werken voor je.

Lage bloeddruk
Lage bloeddruk die ofwel geen tekenen of symptomen veroorzaken, of laat slechts milde symptomen, zoals korte episoden van duizeligheid bij het staan, zelden behandeling vereist. Als je wel symptomen, de beste behandeling is afhankelijk van de onderliggende oorzaak.

Zie ook