Borstlift

Definitie

Een borstlift - ook wel bekend als mastopexy - is een chirurgische ingreep om de vorm van je borsten veranderen. Tijdens een borstlift wordt overtollige huid verwijderd en borstweefsel wordt hervormd om de stevigheid te herstellen en de borsten te verhogen naar een hogere positie.

U kunt ervoor kiezen om een ​​borstlift hebben als uw borsten sag of je tepels naar beneden wijzen. Een borstlift kan ook boost je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Een borstlift niet significant zal de grootte van uw borsten te veranderen. Echter, kan een borstlift worden gedaan in combinatie met borstvergroting of borstverkleining.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Als je ouder wordt, je borsten veranderen - het verliezen van elasticiteit en stevigheid. Er zijn veel oorzaken voor dergelijke borstveranderingen, inclusief:

 • Zwangerschap. Tijdens de zwangerschap, kunnen de ligamenten die je borsten te ondersteunen strekken als uw borsten voller en zwaarder. Dit strekken zou kunnen bijdragen aan slappe borsten na de zwangerschap - of je borstvoeding aan uw baby.
 • Gewicht schommelingen. Veranderingen in uw gewicht kan ertoe leiden dat uw borst huid te rekken en elasticiteit verliest.
 • Zwaartekracht. Na verloop van tijd, zwaartekracht veroorzaakt ligamenten in de borsten te rekken en verzakken.

Een borstlift kan verzakking verminderen en verhogen de positie van de tepels en de donkere gebied rond de tepels (tepelhof). De grootte van de areolae kan worden verminderd tijdens de procedure naar evenredigheid de nieuw gevormde borsten houden.

Je zou kunnen overwegen een borstlift, indien:

 • Je borsten doorhangen - ze hebben vorm en volume verloren, of ze hebben gekregen platter en langer
 • Je tepels - wanneer je borsten worden niet ondersteund - vallen onder uw borst vouwen
 • Je tepels en tepelhof punt naar beneden
 • Uw areolae hebben uitgestrekt van de verhouding tot uw borsten
 • Een van je borsten lager dan de andere valt

Een borstlift is niet voor iedereen. Als u overweegt de zwangerschap op enig moment in de toekomst, zou u vertragen het krijgen van een borstlift. Tijdens de zwangerschap je borsten kon strekken en compensatie van de resultaten van de lift.

Het geven van borstvoeding is een overweging ook. Hoewel het geven van borstvoeding is meestal mogelijk na een borstlift - omdat de tepels niet worden gescheiden van de onderliggende borstweefsel - sommige vrouwen kunnen hebben moeilijkheden produceren genoeg melk.

Terwijl een borstlift kan worden gedaan op de borsten van elke omvang, zullen vrouwen met kleinere borsten doorhangen waarschijnlijk meer duurzame resultaten. Grotere borsten zijn zwaarder, waardoor ze meer kans om opnieuw te verzakken maakt.

Zie ook

Risico's

Een borstlift brengt verschillende risico's, waaronder:

 • Littekens. Terwijl littekens permanent zijn, zullen ze zachter en verdwijnen binnen een tot twee jaar. Littekens van een borstlift kan meestal worden verborgen door bh's en badpakken. In zeldzame gevallen kan slechte genezing leiden tot littekens te dik en breed worden.
 • Veranderingen in de tepel of borst sensatie. Terwijl sensatie levert doorgaans binnen enkele weken, zou een verlies van gevoel blijvend zijn. Erotische sensatie is meestal niet aangetast.
 • Onregelmatigheden of asymmetrie in de vorm en grootte van de borsten. Dit kan voorkomen als gevolg van veranderingen tijdens het genezingsproces. Ook kan chirurgie niet succesvol correct bestaande asymmetrie.
 • Geheel of gedeeltelijk verlies van de tepels of tepelhof. Zelden, de bloedtoevoer naar de tepel of de tepelhof wordt onderbroken tijdens een borstlift. Dit kan borstweefsel schade in het gebied en leiden tot het geheel of gedeeltelijk verlies van de tepel of de tepelhof.
 • Moeilijkheid borstvoeding. Tijdens de borstvoeding is meestal mogelijk na een borstlift, kunnen sommige vrouwen hebben moeite produceren genoeg melk.

Zoals elke grote operatie, een borstlift een risico op bloedingen, infecties en een negatieve reactie op de anesthesie. Het is ook mogelijk om een ​​allergische reactie op de chirurgische tape of andere materialen die tijdens of na de procedure te hebben.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

In eerste instantie zult u praten met een plastisch chirurg over een borstlift. Tijdens uw eerste bezoek, uw plastisch chirurg zal waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen te beantwoorden. Vertel de arts als u een familiegeschiedenis van borstkanker. Delen de resultaten van een mammografie of borstbiopsieën. Praat over de medicijnen die u neemt of onlangs heeft gebruikt, alsmede alle operaties die je hebt gehad.
 • . Doen een lichamelijk onderzoek Om uw behandelmogelijkheden, zal de arts onderzoeken uw borsten - inclusief de plaatsing van uw tepels en tepelhof. Hij of zij zal ook de kwaliteit van uw huid toon. Huid borst die goede toon heeft, zal de borsten houden in een betere positie na een borstlift. De arts kan ook foto's van uw borsten te nemen voor uw medisch dossier.
 • Bespreek uw verwachtingen. Leg uit waarom je wilt een borstlift en wat je hoopt te qua uiterlijk na de procedure. Zorg ervoor dat u inzicht in de risico's en voordelen, waaronder littekens en veranderingen in de tepel of borst sensatie.

Voordat een borstlift je zou ook moeten:

 • Plan een mammogram. Uw arts kan een baseline mammogram voordat de procedure en een ander mammogram een paar maanden later bevelen. Dit zal helpen uw medisch team zien veranderingen in je borstweefsel en interpreteren toekomst mammogrammen.
 • Stoppen met roken. Roken vermindert de doorbloeding in de huid en kan het genezingsproces vertragen. Als u rookt, zal uw arts u aanbevelen stoppen met roken voor de operatie en tijdens het herstel.
 • Vermijd bepaalde medicijnen. Je zult waarschijnlijk nodig om te voorkomen dat aspirine, anti-inflammatoire geneesmiddelen en kruiden-supplementen, die toenemen bloeden kan.
 • Regelen voor hulp tijdens het herstel. Maak plannen voor iemand om je naar huis na de operatie en bij je blijven als je begint te herstellen. Je zou iemand nodig om je te helpen met de dagelijkse activiteiten, zoals het wassen van je haar, tijdens je eerste herstel.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Een borstlift kan worden gedaan in een ziekenhuis of een poliklinische chirurgische faciliteit. Soms is de procedure wordt gedaan met sedatie en plaatselijke verdoving, die slechts een deel van je lichaam verdooft. In andere gevallen, algemene verdoving - die u onbewust maakt - wordt aanbevolen.

Tijdens de procedure
Technieken die worden gebruikt om de borst huid te verwijderen en te hervormen borstweefsel variëren. De specifieke techniek uw plastisch chirurg kiest zal de locatie van de incisies en littekens bepalen.

Uw arts kan insnijdingen te maken:

 • Rond de tepelhof - de donkere gebied rond de tepels
 • Uitstrekt naar beneden van de tepelhof tot de borst vouwen
 • Horizontaal langs de borst vouwen

Uw arts kan steken diep in je borsten om je borstweefsel hervormen plaatsen en, indien nodig, het verminderen van de grootte van uw tepelhof. Hij of zij zal overtollige borst huid te verwijderen en verschuiven de tepels naar hogere functies. Dan zal uw arts samen de borst huid te brengen en sluit de incisies met hechtingen, chirurgische tape of de huid lijmen.

De procedure duurt gewoonlijk twee tot drie uur.

Na de procedure
Na een borstlift, zullen je borsten waarschijnlijk worden afgedekt met gaas en een chirurgische beha. Kleine buisjes zou op de incisie sites in uw borsten worden geplaatst om overtollig bloed of vocht af te voeren.

Uw borsten zullen gezwollen en gekneusd voor ongeveer twee weken. Je zult waarschijnlijk voelt pijn en pijn rond de insnijdingen, die rood of roze voor een paar maanden zal zijn. Doof gevoel in je tepels, zou areolae en borst huid duren ongeveer zes weken.

In de eerste paar dagen na een borstlift, neem pijnstillers, zoals aanbevolen door uw arts. Vermijd persen, bukken en tillen. Slaap op je rug of je zij om de druk van je borsten te houden.

Vermijd seksuele activiteit gedurende ten minste 1-2 weken na de borst lift. Vraag uw arts wanneer het OK is om dagelijkse activiteiten, zoals het wassen van je haar, douchen of baden te hervatten.

Lift borst. Veranderingen in de tepel of borst sensatie.
Lift borst. Veranderingen in de tepel of borst sensatie.

Drainage-buizen geplaatst in de buurt van uw incisies worden meestal verwijderd binnen een paar dagen. Wanneer uw arts verwijdert de buizen, zal hij of zij waarschijnlijk ook wijzigen of verwijderen van uw bandages.

Praat met uw arts over wanneer - of als - je hechtingen worden verwijderd. Sommige steken lossen op hun eigen. Anderen moeten 1-2 weken na de procedure verwijderd de spreekkamer vaak.

Doorgaan met de chirurgische ondersteuning beha te dragen rond de klok van drie of vier dagen. Dan krijg je een zachte ondersteuning beha te dragen voor drie of vier weken. Uw arts zou kunnen suggereren met behulp van siliconen tape of gel op uw incisies om genezing te bevorderen.

Terwijl je genezing bent, houd je borsten uit de zon. Daarna wees voorzichtig om uw incisies te beschermen tijdens blootstelling aan de zon.

Zie ook

Resultaten

U zult een onmiddellijke verandering in het uiterlijk van uw borsten opmerkt - hoewel hun vorm zal blijven veranderen en zich te vestigen in de komende maanden.

In eerste instantie zal littekens worden rood en bobbelig. Terwijl de littekens permanent zijn, zullen ze verzachten en dun en wit binnen een tot twee jaar. Littekens van een borstlift kan meestal worden verborgen door bh's en badpakken.

Je zou kunnen merken dat uw BH maat is een beetje kleiner na een borstlift - ook als u een borstverkleining in combinatie met de procedure niet hebben gehad. Dit is gewoon een gevolg van uw borsten steeds steviger en ronder.

Houd in gedachten dat borstlift resultaten misschien niet permanent. Als je ouder wordt, zal uw huid van nature minder elastisch geworden en sommige verzakking optreden - zeker als je grotere, zwaardere borsten. Het behoud van een stabiele, gezonde gewicht kan u helpen uw resultaten te behouden.

Zie ook