Borstvergroting

Definitie

Borstvergroting - ook wel bekend als vergroting mammoplasty - is een chirurgische procedure om borsten te vergroten. Tijdens borstvergroting, zijn borstimplantaten onder het borstweefsel of de borstspier geplaatst.

Voor sommige vrouwen, borstvergroting is een manier om zelfbeeld en zelfvertrouwen te verbeteren. Voor anderen, borstvergroting is onderdeel van borstreconstructie na operatie van borstkanker of andere aandoeningen van de borst.

Als u overweegt borstvergroting, raadpleeg dan een plastisch chirurg. Zorg ervoor dat je begrijpt wat chirurgie omvat, met inbegrip van mogelijke risico's, complicaties en nazorg.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Een vrouw redenen om te kiezen voor een borstvergroting zijn zeer persoonlijk.

Borstvergroting zou kunnen helpen:

 • Verbeter uw borst verschijning als je voelt dat je borsten te klein zijn of je bent bang dat de ene borst kleiner is dan de andere
 • Passen voor een vermindering van de omvang van je borsten na de zwangerschap
 • Reconstrueren je borst na borstoperatie voor kanker of andere voorwaarden
 • Verbeter je zelfbeeld of zelfvertrouwen

Bespreek je doelen met uw chirurg zodat u een realistische verwachting van wat borstvergroting voor u kan doen ontwikkelen.

Zie ook

Risico's

Borstvergroting poses verschillende risico's, waaronder:

 • Littekenweefsel dat de vorm van de borst implantaat vervormt (kapselvorming)
 • Pijn in de borst
 • Infectie
 • Veranderingen in de tepel en de borst sensatie, meestal tijdelijk
 • Implantaat lekken of scheuren

U een van deze complicaties wellicht extra operatie nodig, hetzij om de implantaten te verwijderen of te vervangen.

Een 2011 Food and Drug Administration (FDA) review vond een mogelijk verband tussen borstimplantaten en anaplastisch grootcellig lymfoom (ALCL) - een zeldzame vorm van kanker van het immuunsysteem. Echter, de verbinding is niet goed gedefinieerd of duidelijk ondersteund. Het aantal vrouwen in de algemene bevolking die ALCL is buitengewoon laag, en het aantal is nog lager bij vrouwen die borstimplantaten.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Borstvergroting. Borstimplantaten zal niet voorkomen dat uw borsten doorhangen.
Borstvergroting. Borstimplantaten zal niet voorkomen dat uw borsten doorhangen.

In eerste instantie zult u overleggen met een plastisch chirurg over uw voorkeuren voor grootte, gevoel en de algehele uitstraling van uw borsten. Glad of getextureerd, ronde of de vorm van een traan, zoutoplossing of silicone - - evenals mogelijkheden voor chirurgische technieken zal de chirurg specifieke soorten implantaten beschrijven.

Beoordelen alle documentatie zorgvuldig en kopieën van alle relevante informatie te bewaren voor uw administratie.

Voordat u besluit om verder te gaan met chirurgie, overwegen een aantal belangrijke factoren over borstvergroting:

 • Borstimplantaten zal niet voorkomen dat uw borsten doorhangen. Om hangende borsten corrigeren, zou je een borstlift naast borstvergroting nodig.
 • Borstimplantaten zijn niet gegarandeerd een leven lang mee. Implantaat breuk is een mogelijkheid. Ook zal je borsten blijven leeftijd na vergroting - en factoren zoals gewichtstoename of gewichtsverlies zou de manier waarop je borsten kijken verder veranderen. Een van deze problemen zou kunnen leiden tot een nieuwe ingreep.
 • Mammogrammen kunnen worden ingewikkelder. Als u borstimplantaten, zou routinemammogrammen extra, gespecialiseerde uitzicht vereisen.
 • Je moet misschien routine MRI-scans. De Food and Drug Administration raadt toezicht siliconen borstimplantaten met routine MRI-scans om de twee jaar, te beginnen drie jaar na de eerste implantatie. Debat blijft echter de vraag of het voordeel van routine MRI-scans rechtvaardigt de kosten. Er is ook een punt van zorg dat routine MRI-scans hebben het potentieel om te leiden tot onnodige operaties.
 • Borstimplantaten zouden borstvoeding belemmeren. Sommige vrouwen zijn in staat om met succes borstvoeding geven na een borstvergroting. Voor anderen, echter, het geven van borstvoeding is een uitdaging.
 • Verzekering misschien niet geldt voor borstimplantaten Tenzij het ​​medisch noodzakelijk -. Zoals de noodzaak voor implantaat wederopbouw na een borstamputatie - borstvergroting wordt niet gedekt door de verzekering. Wees bereid om eventuele kosten die gepaard gaan borstvergroting, inclusief bijbehorende operaties of toekomstige beeldvormende diagnostiek behandelen.
 • Je zou een nieuwe ingreep na verwijdering borstimplantaat nodig. Als u besluit om uw implantaten verwijderd, moet u wellicht een borstlift of andere corrigerende operatie te helpen uw borsten te behouden een esthetisch uiterlijk.

Als u besluit om de operatie moet ondergaan, moet u wellicht laboratoriumtests of een baseline mammogram van tevoren. Uw arts kan bepaalde medicijnen aan te passen voor de operatie ook. Bijvoorbeeld, is het belangrijk om aspirine of andere medicijnen die kunnen verhogen bloeden te voorkomen.

Als u rookt, zal uw chirurg u vragen om te stoppen met roken voor een bepaalde periode voor de operatie.

Zorgen voor iemand om je naar huis na de operatie en bij je blijven voor ten minste de eerste nacht.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Een borstvergroting kan worden gedaan in een chirurgisch centrum of het ziekenhuis poliklinische faciliteit. U zult waarschijnlijk naar huis dezelfde dag gaan. Zelden, de procedure vereist een verblijf in het ziekenhuis.

In bepaalde gevallen wordt een borstvergroting gedaan met plaatselijke verdoving - waarin je wakker bent en alleen je borst gebied wordt verdoofd. In de meeste gevallen echter, borstvergroting gebeurt onder algemene verdoving - waar je slaapt voor de operatie.

Tijdens de procedure
Aan de borst implantaat plaatst, zal uw chirurg een snede (incisie) in een van de drie plaatsen te maken:

 • In de plooi onder de borst (inframammary)
 • Onder je arm (oksel)
 • Rond je tepel (periareolar)

Na het maken van een incisie, zal de chirurg uw borstweefsel te scheiden van de spieren en het bindweefsel van je borst. Dit creëert een broekzak of achter of voor de buitenste spier van de borstwand (borstspier). De chirurg zal het implantaat in te voegen in deze zak en centrum het achter je tepel.

Zoutoplossing implantaten zijn leeg ingebracht, en vervolgens gevuld met steriel zout water als ze eenmaal op hun plaats. Siliconen implantaten zijn vooraf gevuld met siliconengel.

Wanneer het implantaat op zijn plaats is, wordt de incisie gesloten worden - meestal met hechtingen (hechtingen) - en verbond met de huid klevende en chirurgische tape.

Borstimplantaten zijn niet gegarandeerd tot een leven lang meegaan. Mammogrammen kunnen worden ingewikkelder.
Borstimplantaten zijn niet gegarandeerd tot een leven lang meegaan. Mammogrammen kunnen worden ingewikkelder.

Na de procedure
Pijn en zwelling zullen waarschijnlijk voor een paar weken na de operatie. Kneuzing mogelijk, ook. Verwacht je littekens geleidelijk na verloop van tijd vervagen, maar ze zullen niet volledig verdwijnen.

Terwijl je genezing bent, kan het helpen om een ​​drukverband of een sportbeha te dragen voor extra ondersteuning en positionering van de borstimplantaten. Uw chirurg kan pijnstillers voorschrijven als goed.

Volg de instructies van uw chirurg over terugkeer naar reguliere activiteiten. Als u niet beschikt over een fysiek veeleisende baan, zou je in staat zijn om weer aan het werk binnen een paar dagen tot een week. Vermijd zware activiteiten - iets dat je hartslag of bloeddruk zou kunnen verhogen - gedurende ten minste twee weken. Terwijl je genezing bent, bedenk dan dat je borsten gevoelig zijn voor lichamelijk contact of schokkende bewegingen zullen zijn.

Als uw chirurg gebruikte hechtingen die niet te vangen op hun eigen of geplaatste drainagebuizen in de buurt van je borsten, moet u deze te laten verwijderen bij een follow-up afspraak.

Als je warmte en roodheid bericht in je borst of je koorts hebt gebruikt, kunt u een infectie heeft. Contact op met uw chirurg zo snel mogelijk. Ook contact opnemen met uw arts als u last kortademigheid of pijn op de borst.

Zie ook

Resultaten

Als u de uitkomst van borstvergroting anticiperen, houd je verwachtingen realistisch.

Borstvergroting kan de grootte en vorm van je borsten veranderen. De operatie zou zelfs het verbeteren van uw lichaamsbeeld en zelfvertrouwen. Als u op zoek bent naar perfectie, echter, zou je teleurgesteld worden.

Vergeet ook niet dat je borsten zullen blijven leeftijd na augmentatie. Gewichtstoename of gewichtsverlies kan de manier waarop je borsten kijken te veranderen, ook. Als je ontevreden met het uiterlijk van uw borsten, zou je een revisie operatie nodig om deze problemen te verhelpen.

Zie ook