Buikwandcorrectie

Definitie

Een buikwandcorrectie - ook wel bekend als buikwandcorrectie - is een cosmetisch chirurgische ingreep om het uiterlijk van de buik te verbeteren.

Tijdens een buikwandcorrectie, worden overtollige huid en vet uit de buik verwijderd. In de meeste gevallen worden de verbindende weefsels in de buik vastgezet met hechtingen ook. De resterende huid wordt dan verplaatst naar een meer afgezwakt look te creëren.

U kunt ervoor kiezen om een ​​buikwandcorrectie te hebben als je huid die is opgebouwd rond het gebied van je navel en een zwakke buikwand hebben. Een buikwandcorrectie kan ook het imago van uw lichaam verhogen.

Waarom is het gedaan

Een slappe buik wordt niet alleen veroorzaakt door de ophoping van vet, maar ook door de slechte elasticiteit van de huid, overtollige huid en het uitrekken van de binnenste gordel van bindweefsel (abdominale fascia) en abdominale spieren die zich uitstrekt van de ribben aan de schaambeen. Deze innerlijke gordel, die de inwendige organen op zijn plaats houdt, is verantwoordelijk voor de toon en het uiterlijk van de buik.

Je buik is meer kans op steken nadat uw buik fascia is uitgerekt tijdens de zwangerschap of significante veranderingen in uw gewicht. Een buikwandcorrectie kan losse, overtollige huid en vet te verwijderen, en draai zwakke fascia. Een buikwandcorrectie kan ook striae en overtollige huid te verwijderen in de onderbuik onder de navel. Echter, een buikwandcorrectie zal niet striae buiten dit gebied te corrigeren.

Je zou een buikwandcorrectie overwegen als:

 • Je hebt overtollige huid die is opgebouwd rond het gebied van je navel
 • Je hebt een zwakke buikwand
 • Liposuctie niet voldoende verbetering van het uiterlijk van je buik
 • U een C-sectie eerder gehad en hebben teruggetrokken littekens

Als je hebt al eerder een keizersnede gehad, kan uw plastisch chirurg in staat zijn om uw bestaande C-sectie litteken te nemen in uw buikwandcorrectie litteken.

Een buikwandcorrectie kan ook gedaan worden in combinatie met andere bodycontouring cosmetische ingrepen, zoals een bil lift (riem lipectomy).

Een buikwandcorrectie is niet voor iedereen. Uw arts kan waarschuwen tegen een buikwandcorrectie als u:

 • Van plan om een ​​aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen
 • Misschien toekomstige zwangerschap overwegen
 • Een ernstige chronische aandoening, zoals hart-en vaatziekten, diabetes of prikkelbare darm syndroom
 • Hebben een body mass index die groter is dan 40

Risico's

Een buikwandcorrectie poses verschillende risico's, waaronder:

 • Vochtophoping onder de huid (seroma). Drainage buizen blijven zitten na de operatie kan helpen het risico van seroma. Uw arts kan ook vocht te verwijderen na de operatie met behulp van een naald en spuit.
 • Slechte wondgenezing. Soms gebieden langs de incisie lijn te genezen slecht of beginnen te scheiden. U zou kunnen worden gegeven antibiotica tijdens en na de operatie een resulterende infectie te voorkomen.
 • Littekenvorming. De incisie litteken van een buikwandcorrectie is permanent, maar wordt geplaatst langs het gemakkelijk verborgen bikinilijn. De lengte en de zichtbaarheid van het litteken zal variëren van persoon tot persoon.
 • Weefselnecrose. Tijdens een buikwandcorrectie, vetweefsel diep in je huid in de buikstreek beschadigd raken of sterven. Roken verhoogt het risico op weefselnecrose. Afhankelijk van de grootte van het gebied, kan de huid genezen op zijn eigen binnen enkele weken of vereisen een chirurgische touch-up procedure.
 • Veranderingen in de gevoeligheid van de huid. Tijdens een buikwandcorrectie, de herpositionering van uw buik weefsels kunnen beïnvloeden oppervlakkige sensorische zenuwen in de buikstreek, en zelden, in de bovenbenen. Je zult waarschijnlijk het gevoel wat verminderd gevoel of gevoelloosheid. Dit vermindert meestal in de maanden na de procedure.

Net als elke andere vorm van een grote operatie, een buikwandcorrectie een risico op bloedingen, infecties en een negatieve reactie op de anesthesie.

Hoe je voor te bereiden

In eerste instantie zult u praten met een plastisch chirurg over een buikwandcorrectie. Tijdens uw eerste bezoek, uw plastisch chirurg zal waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen te beantwoorden. Praat over de medicijnen die u neemt of onlangs heeft gebruikt, alsmede alle operaties die je hebt gehad. Vertel uw arts als u allergisch bent voor een medicijnen zijn. Als uw wens voor een buikwandcorrectie is gerelateerd aan gewicht te verliezen, zal uw arts waarschijnlijk vragen gedetailleerde vragen over uw gewichtstoename en verlies.
 • Doe een lichamelijk onderzoek. Om uw behandelmogelijkheden, zal de dokter je buik te onderzoeken. De arts kan ook foto's van je buik te nemen voor uw medisch dossier.
 • Bespreek uw verwachtingen. Leg uit waarom je een buikwandcorrectie, en wat je hoopt te qua uiterlijk na de procedure. Zorg ervoor dat u inzicht in de voordelen en risico's, met inbegrip van littekens. Houd in gedachten dat eerdere buikoperatie uw resultaten kunnen beperken.

Voordat een buikwandcorrectie je zou ook moeten:

 • Stoppen met roken. Roken vermindert de doorbloeding in de huid en kan het genezingsproces vertragen. Bovendien, roken verhoogt het risico op weefselbeschadiging. Als u rookt, zal uw arts u aanbevelen stoppen met roken voor de operatie en tijdens het herstel.
 • Vermijd bepaalde medicijnen. Je zult waarschijnlijk nodig om te voorkomen dat aspirine, anti-inflammatoire geneesmiddelen en kruiden-supplementen, die toenemen bloeden kan.
 • Handhaven van een stabiel gewicht. Idealiter heb je een stabiel gewicht voor ten minste drie maanden te handhaven voor het hebben van een buikwandcorrectie. Als je te zwaar bent, zal uw arts u aanbevelen afvallen voordat de procedure. Significant gewichtsverlies na de ingreep kan uw resultaten verminderen.
 • Neem medicatie om complicaties te voorkomen. Kort voordat uw buikwandcorrectie, moet u beginnen met het nemen van een antistollingsmiddel om bloedstolling te voorkomen.
 • Regelen voor hulp tijdens het herstel. Maak plannen voor iemand om je naar huis nadat u het ziekenhuis verlaat en bij je blijven voor ten minste de eerste nacht van uw herstel thuis.

Wat u kunt verwachten

Buikwandcorrectie. Vochtophoping onder de huid (seroma).
Buikwandcorrectie. Vochtophoping onder de huid (seroma).

Een buikwandcorrectie wordt gedaan in een ziekenhuis of een poliklinische chirurgische faciliteit. Tijdens een buikwandcorrectie, zult u in slaap en comfortabel met behulp van algemene verdoving - die u buiten bewustzijn raken. In sommige gevallen kun je worden gegeven een pijnstiller en wordt matig gesedeerd (gedeeltelijk in slaap).

Tijdens de procedure
Uw plastisch chirurg zal maken incisies om de meeste van de huid en vet tussen je navel en schaamhaar in een horizontale ovale of elliptische vorm te verwijderen. De fascia, die de buikspieren ligt over, zullen worden aangescherpt met permanente hechtingen.

Uw plastisch chirurg zal dan de positie van de huid rond je navel. Uw navel zal via een kleine incisie worden gebracht en gehecht in zijn normale positie. De incisie van heup tot heup boven het schaamhaar zullen samen worden genaaid en zal een litteken dat valt langs de natuurlijke vouw in de bikinilijn te verlaten.

Tijdens de procedure zou worden gegeven een antibioticum om infecties te voorkomen.

De procedure duurt meestal ongeveer drie uur.

Na de procedure
Na een buikwandcorrectie, zal uw buikoperatie en uw navel waarschijnlijk worden gedekt met chirurgische dressing. Kleine buisjes zou langs de incisie worden geplaatst om overtollig bloed of vocht af te voeren.

Uw bed zal worden gepositioneerd om je bovenlichaam iets verhoogd en je knieën in een hoek te houden voor de eerste paar dagen na de operatie. Leden van uw gezondheidszorg team zal u ook helpen zo vroeg als de eerste dag na een buikwandcorrectie om te voorkomen dat de vorming van bloedstolsels te lopen.

Je zult waarschijnlijk voelt matige pijn, die in eerste instantie zal worden gecontroleerd door intraveneuze pijnmedicatie. Het is normaal om zijn zwelling in het chirurgische gebied voor ongeveer zes weken. In sommige gevallen kan zwellen tot drie maanden te lossen. Drains zou op zijn plaats blijven voor een week of twee na de operatie. Uw arts of een lid van uw gezondheidszorg team zal u tonen hoe te legen en zorg voor uw riolering. Mogelijk moet u doorgaan met het innemen van een antibioticum en antistollingsmiddel voor 10 dagen na uw buikwandcorrectie.

Je zult een ondersteunende buik kledingstuk (abdominale bindmiddel) dragen voor ongeveer zes weken na uw buikwandcorrectie. Dit zal helpen voorkomen vochtophoping en bieden buik ondersteuning terwijl u genezen. Uw arts zal u uitleggen hoe de zorg voor uw litteken.

Voor de eerste drie maanden na een buikwandcorrectie, moet u zorg te dragen bij het verplaatsen en posities die druk op uw incisie lijn voorkomen - zoals snel buigen in de taille - om de heropening van de wond te voorkomen. Daarnaast moet u plannen follow-up bezoeken met uw arts voor het volgend jaar.

Resultaten

Door het verwijderen van overtollige huid en vet en herstellen van uw buikwand, kan een buikwandcorrectie je buik en een strakkere uitstraling te geven.

Buikwandcorrectie resultaten zijn meestal langdurig. Houd in gedachten dat het handhaven van een stabiel gewicht is cruciaal voor het behoud van uw resultaten.