Darmgassen

Definitie

Intestinale gas altijd gehele lengte van het maagdarmkanaal aanwezig, van de maag naar de endeldarm. We merken darmgassen alleen als het te groot is of het veroorzaken van pijn.

Overtollige intestinale gas in de maag of het bovenste darm kan resulteren in teveel boeren of boeren. Overtollige darmgassen in uw dikke darm kan resulteren in verhoogde gas uit uw anus (flatulentie) wordt doorgegeven. Overtollig gas uit beide plaatsen kan kramp of pijn veroorzaken, vaak zonder een duidelijk patroon.

De meeste mensen burp af en toe mensen passeren gas rectaal meerdere malen per dag als een normaal onderdeel van de dagelijkse activiteiten en afbraak voedsel. Soms, kan overmatige winderigheid wijzen op een spijsverteringsaandoening.

Oorzaken

Overtollige bovenste darmgassen kunnen voortvloeien uit het slikken meer dan een gebruikelijke hoeveelheid lucht tijdens het eten, drinken of kauwgom. Lagere intestinale gas is het normaal bijproduct van bacteriële werking op voedsel dat niet wordt afgebroken tot het bereiken van de dikke darm. Intestinaal gas over bacteriële werking bestaat uit waterstof, kooldioxide en soms methaan.

Voedingsmiddelen die gas veroorzaken
Sommige voedingsmiddelen bevatten stoffen die niet volledig verteerd totdat zij worden opgevolgd (gemetaboliseerd) door de bacteriën in de dikke darm, waar ze onderverdeeld in eenvoudiger stoffen, inclusief gas. Gemeenschappelijke gas-producerende voedingsmiddelen en stoffen zijn onder meer:

  • Bonen en linzen
  • Zuivelproducten bevatten lactose
  • Fructose en sorbitol, die worden aangetroffen in sommige vruchten en worden ook gebruikt als zoetstof

Spijsverteringsstoornissen dat gas veroorzaken
Overmatige darmgassen - oprispingen of winderigheid meer dan 20 keer per dag - geeft soms een digestief aandoening, zoals:

Oorzaken hier getoond worden vaak geassocieerd met dit symptoom. Werk samen met uw arts of andere zorgverlener voor een accurate diagnose.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

Door zelf, darmgassen is zelden een teken of symptoom van een ernstige aandoening. Het kan ongemak en schaamte veroorzaken, maar het is meestal gewoon een teken van een normaal functionerende spijsvertering. Als je last van winderigheid, probeer het veranderen van uw dieet.

Echter, zie uw arts als uw gas is aanhoudende of ernstige, of als het gepaard met braken, diarree, obstipatie, onbedoeld gewichtsverlies, bloed in de ontlasting of brandend maagzuur.