De gezondheid van mannen

Kegel oefeningen voor mannen: de voordelen begrijpen

Kegel oefeningen voor mannen kan helpen bij het verbeteren van controle over de blaas en eventueel te verbeteren seksuele prestaties. Hier is een gids voor het doen Kegel oefeningen correct.

Denk Kegel oefeningen zijn alleen voor vrouwen? Denk opnieuw.

Kegel oefeningen voor mannen kan het versterken van de bekkenbodemspieren, die de blaas en darmen te ondersteunen en beïnvloeden de seksuele functie. Met de praktijk, kan Kegel oefeningen voor mannen discreet gebeuren zowat elk gewenst moment - of u nu ontspannen op de bank of de besturen van uw auto.

Voordat u begint met het doen Kegel oefeningen, uit te vinden hoe je de juiste spieren te vinden en begrijpen van de juiste techniek.

Voordelen van Kegel oefeningen voor mannen

Vele factoren kunnen zwakkere bekkenbodemspieren, zoals de chirurgische verwijdering van de prostaat (radicale prostatectomie) en aandoeningen zoals diabetes en overactieve blaas.

Je zou kunnen profiteren van het doen Kegel oefeningen als u:

  • Hebben urine-of fecale incontinentie
  • Dribble na het plassen - meestal nadat je de badkamer hebt verlaten

Sommige studies suggereren dat Kegel oefeningen voor mannen ook zouden kunnen profiteren sommige mannen die een erectiestoornis. Echter, is verder onderzoek nodig.

Hoe je Kegel oefeningen doen voor mannen

Het vergt toewijding om uw bekkenbodemspieren te identificeren en te begrijpen hoe te contracteren en te ontspannen hen. Hier zijn enkele tips:

  • Vind de juiste spieren. Om uw bekkenbodemspieren te identificeren, stoppen met plassen in midstream of draai de spieren die u te houden van het passeren van gas. Dit zijn je bekkenbodemspieren. Als je contract je bekkenbodemspieren terwijl in de spiegel kijken, zal de basis van uw penis dichter bij uw buik bewegen en je testikels zal stijgen.
  • Perfectioneren van uw techniek. Zodra u uw bekkenbodemspieren, leeg je blaas en liggen op je rug liggen met je knieën gebogen en uit elkaar hebben geïdentificeerd. Span je bekkenbodemspieren, houdt de krimp gedurende drie seconden, en daarna ontspannen gedurende drie seconden. Probeer het een paar keer op een rij, maar overdrijf het niet. Wanneer uw spieren worden sterker, proberen te doen Kegel oefeningen zittend, staan ​​of lopen.
  • Onderhoud uw aandacht. Voor de beste resultaten, gericht op aanscherping alleen je bekkenbodemspieren. Wees voorzichtig dat u de spierballen in je buik, dijen of billen. Vermijd je adem. In plaats daarvan, vrij ademen tijdens de oefeningen.
  • Herhaal 3 keer per dag. Doel minstens drie reeksen van 10 herhalingen per dag.

Zie ook

Kegel oefeningen voor mannen: de voordelen begrijpen

Wanneer uw Kegels doen

Maak Kegel oefeningen deel van uw dagelijkse routine. Bijvoorbeeld:

  • Passen in een reeks van Kegel oefeningen elke keer dat je een routine taak, zoals tandenpoetsen doen.
  • Doe een andere set na het plassen of een stoelgang, om zich te ontdoen van de laatste paar druppels urine of voor een ontlasting die niet zijn vervallen tot het rectum terug.
  • Contract je bekkenbodemspieren net voor en tijdens elke activiteit die druk legt op je buik, zoals niezen, hoesten, lachen of zwaar tillen.
  • Span je bekkenbodemspieren ritmisch tijdens seksuele activiteit om een ​​erectie of vertraging ejaculatie te behouden.

Als je problemen hebt met

Als u problemen ondervindt bij het doen Kegel oefeningen, niet hoeft te schamen om hulp te vragen. Uw arts of andere zorgverlener kunt u belangrijke feedback geven, zodat je leert om te isoleren en versterken van de juiste spieren.

In sommige gevallen kan biofeedback training helpen. In een biofeedback-sessie, uw arts of andere zorgverlener voegt een kleine sonde in je rectum. Als je ontspannen en contract je bekkenbodemspieren, zal een monitor meten en weergeven van uw bekkenbodem activiteit.

Wanneer te verwachten resultaten

De gezondheid van mannen. Vind de juiste spieren.
De gezondheid van mannen. Vind de juiste spieren.

Bijvoorbeeld minder frequente urineverlies - - als je je Kegel oefeningen regelmatig, kunt u de resultaten verwachten binnen drie tot zes weken. Voor verdere voordelen, maken Kegel oefeningen een vast onderdeel van je dagelijkse routine.

Zie ook