De gezondheid van mannen

Gezondheidsproblemen voor homo's: preventie eerste

Begrijp belangrijke kwesties voor homo gezondheid - van seksueel overdraagbare infecties tot depressie - en krijgen tips voor de overname van uw gezondheid.

Alle mensen hebben bepaalde gezondheidsrisico's. Homoseksuele mannen en mannen die seks hebben met mannen geconfronteerd met een verhoogd risico op bepaalde gezondheidsproblemen, echter. Hoewel uw individuele risico's worden gevormd door vele factoren buiten je seksuele geaardheid en praktijken - zoals familiegeschiedenis en leeftijd - het is belangrijk om voorkomende gezondheidsproblemen te begrijpen voor homoseksuele mannen en stappen die u kunt nemen om gezond te blijven.

Bescherm uzelf tegen seksueel overdraagbare aandoeningen

Mannen die seks hebben met mannen hebben een verhoogd risico om HIV, het virus dat aids veroorzaakt, evenals andere seksueel overdraagbare infecties, waaronder gonorroe, chlamydia en syfilis.

Om uzelf te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen:

 • Get getest en hebben uw partner getest. Heb je geen onbeschermde seks, tenzij u zeker weet u en uw partner niet besmet zijn met HIV of andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Testen is belangrijk omdat veel mensen niet weten dat ze besmet zijn, en anderen misschien niet eerlijk zijn over hun gezondheid.
 • Gebruik een condoom of andere bescherming Gebruik een nieuwe latex of polyurethaan condoom elke keer dat je seks hebt -. Vooral tijdens anale seks, maar idealiter tijdens orale seks ook. Gebruik alleen glijmiddel op waterbasis, niet vaseline, handcrème, koude crème of olie. Op olie gebaseerde smeermiddelen kunnen latex condooms verzwakken en ervoor zorgen dat ze breken. Deel geen seksspeeltjes, en hen veilig te houden door deze te beschermen met een condoom en reinigen voor en na elk gebruik.
 • Monogaam te zijn. Nog een betrouwbare manier is om seksueel overdraagbare infecties te voorkomen is om te verblijven in een lange-termijn wederzijds monogame relatie met een partner die niet is besmet.
 • Denk aan de drug Truvada. In juli 2012 heeft de Food and Drug Administration (FDA) keurde het gebruik van de drug Truvada om het risico van seksueel overdraagbare HIV-infectie bij mensen die een hoog risico te verminderen. Truvada wordt ook gebruikt als een HIV behandeling met andere medicijnen.

  Wanneer gebruikt om te voorkomen dat HIV-infectie, Truvada is alleen van toepassing als uw arts is zeker je niet al een HIV of hepatitis B-infectie te hebben. Het medicijn moet dagelijks worden genomen, precies zoals voorgeschreven. En het dient alleen te worden gebruikt in combinatie met andere preventieve strategieën, zoals condoomgebruik elke keer dat je seks hebt.

  Truvada is niet voor iedereen. Als u geïnteresseerd bent in Truvada, praten met uw arts over de mogelijke risico's en voordelen, en of het goed is voor jou.

 • Beperk de hoeveelheid alcohol die je drinkt en geen drugs gebruiken. Als je onder invloed bent, heb je meer kans op seksuele risico's te nemen. Als u ervoor kiest om injecteerbare drugs gebruiken, niet delen naalden.
 • Ken de risico's die samenhangen met seksuele locaties. Seksuele locaties zoals badhuizen, geslacht partijen en het internet kan meerdere seksuele partnerschappen en anonieme seksuele ontmoetingen, evenals hoger risico seksueel gedrag te bevorderen.
 • Get gevaccineerd. Vaccinaties kan u beschermen tegen hepatitis A en hepatitis B, ernstige lever infecties die kan verspreiden via seksueel contact.
 • Waakzaam blijven. Er is geen behandeling voor HIV / AIDS en vele seksueel overdraagbare infecties, zoals humaan papillomavirus (HPV) en genitale herpes. De beste manier om gezond te blijven is om jezelf te beschermen.

Pakken depressie

Homoseksuele mannen en mannen die seks hebben met mannen zijn hebben een groter risico op depressie en angst. Daarnaast zouden jongeren die zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender identificeren hebben een hoger risico op depressie en zelfmoordpogingen. Bijdragende factoren kunnen onder meer sociale vervreemding, discriminatie, afwijzing door geliefden, misbruik en geweld. Het probleem zou ernstiger zijn voor mannen die proberen om hun seksuele geaardheid en diegenen die niet over sociale steun te verbergen.

Onbehandeld, kan depressie leiden tot risicovol seksueel gedrag en een neerwaartse spiraal van emotionele, gedrags-, gezondheids-, en zelfs juridische en financiële problemen. Als u denkt dat u misschien wel depressief, overleg dan met uw arts of zoek hulp van een geestelijke gezondheidszorg provider. Als je terughoudend om behandeling te zoeken bent, vertrouwen in een vertrouwde vriend of geliefde. Het delen van je gevoelens misschien de eerste stap naar het krijgen van behandeling.

Adres lichaamsbeeld zorgen

Homoseksuele mannen hebben meer kans op lichaamsbeeld problemen en eetstoornissen, ervaren zoals anorexia en boulimia nervosa, dan zijn hetero's. Een mogelijke verklaring is dat homoseksuele mannen identificeren met de culturele waarde wordt gehecht aan een ideaal - het lichaamsbeeld - nog gevingerd. Homoseksuele mannen zouden ook meer kans om hun lichaam zien als seksuele objecten, wat kan leiden tot slecht zelfbeeld en ontevredenheid.

Als je worstelt met lichaamsbeeld zorgen of een eetstoornis, krijgen hulp. Praat met uw arts of een geestelijke gezondheidszorg provider over de behandeling opties.

Zie ook

Gezondheidsproblemen voor homo's: preventie eerste

Zoek hulp voor alcohol-en drugsmisbruik

Homo-en biseksuele mannen kunnen krijgen unieke risicofactoren voor alcohol-en drugsmisbruik, zoals:

 • Zich baserend op bars en clubs voor gezelligheid en collegiale ondersteuning
 • Stress in verband met het passeren van een heteroseksueel of coming out
 • Trauma als gevolg van pesten, geweld, misbruik of zelf-misbruik
 • Invloed van seksisme en discriminatie

Als je een drugsmisbruik zorg, bedenk dan dat hulp beschikbaar is. Lokale lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gezondheid, geestelijke gezondheid of buurthuizen bieden vaak de verslavingszorg. Organisaties zoals de Gay en Lesbian Medical Association kunnen ook verwijzingen te bieden.

Herkennen huiselijk geweld

Huiselijk geweld kan iedereen in een intieme relatie beïnvloeden. Waarschuwingsborden specifiek voor homo's kan onder meer een partner die:

 • Dreigt te vertellen vrienden, geliefden, collega's of leden van de gemeenschap van uw seksuele geaardheid of genderidentiteit
 • Vertelt je dat de autoriteiten niet zal helpen een homoseksueel, biseksueel of transgender persoon
 • Vertelt je dat het verlaten van de relatie betekent dat je toegeeft dat homoseksuele relaties zijn afwijkend
 • Vertelt je dat huiselijk geweld is een normaal onderdeel van homoseksuele relaties of dat mannen van nature gewelddadig
De gezondheid van mannen. Get getest en hebben uw partner getest.
De gezondheid van mannen. Get getest en hebben uw partner getest.

Logeren in een gewelddadige relatie misschien laat je depressief, angstig of hopeloos. Als u niet wilt dat uw seksuele geaardheid bekend te maken, zou je minder kans om hulp te zoeken na een aanval. Toch is de enige manier om de cyclus van huiselijk geweld te doorbreken is om actie te ondernemen - hoe eerder hoe beter. Als je een doelwit van huiselijk geweld, vertel iemand over het misbruik, of het nu een vriend, geliefde, zorgverzekeraar of andere nauw contact. Beschouw het bellen van een huiselijk geweld hotline en het creëren van een plan om uw misbruiker te verlaten.

Maak routine gezondheidszorg een prioriteit

Laat je niet bang van homofobie en het stigma geassocieerd met homoseksualiteit te voorkomen dat u op zoek naar de gewone gezondheidszorg. In plaats daarvan, neem de leiding over je gezondheid. Kijk voor een arts die u op uw gemak zet. Identificeer jezelf als homo-of biseksueel, en vragen over routine screenings aanbevolen voor mannen in uw leeftijdsgroep - zoals bloeddruk en cholesterol metingen en screenings voor prostaat-, testis-en darmkanker. Als je niet in een langdurige, wederzijds monogame relatie, plannen regelmatige onderzoeken naar seksueel overdraagbare aandoeningen. Deel andere gezondheidsproblemen die u heeft met uw arts als goed. Vroege diagnose en behandeling helpen bevorderen gezondheid op lange termijn.

Je zou ook het hart te nemen in een plan onthuld in juni 2011 door het ministerie van Volksgezondheid en Human Services om de verzameling van gegevens die de gezondheid en de ervaringen van mensen die zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender identificeren tracks te verbeteren. Het verzamelen van dergelijke informatie zal naar verwachting helpen de unieke behoeften in de gezondheidszorg van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gemeenschap.

Zie ook