De gezondheid van vrouwen

Buikvet bij vrouwen: het nemen - en te houden - het uit

Wat zegt uw taille zeggen over je gezondheid? erachter te komen waarom buikvet komt vaker voor na de menopauze, welke gevaren het vormt - en wat je eraan kunt doen.

Een groeiende taille wordt soms beschouwd als de prijs van het ouder worden. Voor vrouwen kan vooral toe na de menopauze, wanneer lichaamsvet neiging te verschuiven naar de buik.

Nog een toename van buikvet kan meer doen dan maakt het moeilijk om zip-up van uw jeans. Uit onderzoek blijkt dat buikvet draagt ​​ook ernstige gezondheidsrisico's. Het goede nieuws? De gevaren van buikvet kan naar beneden worden op maat gesneden.

Wat zit er achter buikvet

Uw gewicht wordt grotendeels bepaald door hoe je de balans van de calorieën die je eet met de energie die je verbrandt. Als je eet te veel en bewegen te weinig, ben je waarschijnlijk te pakken op overtollige kilo's - met inbegrip van buikvet.

Echter, veroudering speelt ook een rol. Spiermassa vermindert meestal met de leeftijd, terwijl het vet verhoogt. Verlies van spiermassa vermindert ook de snelheid waarmee je lichaam gebruikt calorieën, waardoor het moeilijker om een ​​gezond gewicht te behouden kan maken.

Veel vrouwen ook merken een toename van buikvet als ze ouder worden - zelfs als ze niet gewicht toeneemt. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een daling van het oestrogeen, die lijkt te bepalen waar vet zich in het lichaam.

De neiging om te winnen of te dragen gewicht rond de taille - hebben een "appel" in plaats van een "peer" vorm - zou een genetische component te hebben.

Waarom buikvet is meer dan de huid diep

Het probleem met buikvet is dat het niet beperkt tot de extra laag van de vulling zich net onder de huid (subcutaan vet). Het bevat ook visceraal vet - die diep ligt in je buik, rondom uw interne organen.

De gezondheid van vrouwen. Houd porties onder controle.
De gezondheid van vrouwen. Houd porties onder controle.

Hoewel onderhuids vet poses cosmetische betreft, is visceraal vet verbonden met veel gevaarlijker gezondheidsproblemen, waaronder:

  • Hart-en vaatziekten
  • Diabetes type 2
  • Colorectale kanker

Onderzoek heeft ook buikvet geassocieerd met een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden - ongeacht het totale gewicht. In feite, hebben sommige studies gevonden dat zelfs wanneer vrouwen werden beschouwd als een normaal gewicht op basis van standaard body mass index (BMI) metingen, een grote taille verhoogde het risico op sterven aan hart-en vaatziekten.

Zie ook

Buikvet bij vrouwen: het nemen - en te houden - het uit

Het meten van uw middelvinger

Dus hoe weet je of je teveel buikvet? Meet eenvoudig uw taille:

  • Plaats een meetlint rond je blote buik, net boven je heupbeen.
  • Trek het meetlint totdat deze goed om je heen, maar niet duwen in de huid.
  • Zorg ervoor dat het meetlint waterpas is helemaal rond.
  • Ontspan, adem uit en meet je taille, het weerstaan ​​van de drang om te zuigen in je maag.

Voor vrouwen, een taille meting van 35 inch (89 centimeter) of meer duidt op een ongezonde concentratie van buikvet en een groter risico op problemen zoals hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en type 2 diabetes. Voor mannen, is een taille meting van 40 inch (102 centimeter) of meer beschouwd als zorgwekkend.

Trimmen het vet

U kunt toon buikspieren met crunches of andere gerichte buikspieroefeningen, maar gewoon te doen van deze oefeningen zal niet te ontdoen van buikvet. Echter, visceraal vet doet reageren op hetzelfde dieet en lichaamsbeweging strategieën die kunnen helpen schuur overtollige kilo's en het verlagen van uw totale lichaamsvet. Om de bobbel strijd:

  • Eet een gezond dieet. Benadruk plantaardige voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en volle granen, en kies magere eiwitbronnen en vetarme zuivelproducten. Beperk verzadigd vet, gevonden in vlees en vetrijke zuivelproducten, zoals kaas en boter. Kies matige hoeveelheden enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten - gevonden in vis, noten en bepaalde plantaardige oliën - in plaats daarvan.
  • Houd porties onder controle. Zelfs als je het maken van gezonde keuzes, calorieën optellen. Thuis, afslanken uw portiegrootte. In restaurants, delen maaltijden - of eet de helft van je maaltijd en neem de rest naar huis voor een andere dag.
  • Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Voor de meeste gezonde volwassenen, het ministerie van Volksgezondheid en Human Services adviseert matige aërobe activiteit, zoals stevig wandelen, gedurende minstens 150 minuten per week of krachtige aërobe activiteit, zoals joggen, gedurende tenminste 75 minuten per week. Daarnaast worden krachttraining oefeningen aangeraden minstens twee keer per week. Als u wilt afvallen of aan specifieke fitness doelen, moet u wellicht om meer te bewegen.

Om overtollig vet te verliezen en bewaar deze uit terugkomen, streven naar langzame en gestage gewichtsverlies - tot 2 pond (1 kilogram) per week. Raadpleeg uw arts voor hulp aan de slag en een verblijf op het goede spoor.

Zie ook