De gezondheid van vrouwen

Borstkanker preventie: hoe u uw risico te verminderen

Preventie van borstkanker begint met gezonde gewoonten - zoals het beperken van alcohol en blijven fysiek actief. Begrijpen wat u kunt doen om uw risico op borstkanker te verminderen.

Als je bezorgd bent over borstkanker, kan je je afvragen of er stappen die u kunt nemen in de richting van preventie van borstkanker. Sommige risicofactoren, zoals familiegeschiedenis, kan niet worden gewijzigd. Echter, er zijn veranderingen in levensstijl die u kunt maken om uw risico te verlagen.

Wat kan ik doen om mijn risico op borstkanker te verminderen?

Veranderingen in levensstijl is aangetoond in studies naar het risico van borstkanker te verminderen, zelfs bij hoog-risico vrouwen. De volgende stappen die u kunt nemen om uw risico te verminderen:

  • Beperk alcohol. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe groter het risico op het ontwikkelen van borstkanker. Als u ervoor kiest om alcohol te drinken - inclusief bier, wijn of sterke drank - een dag jezelf beperken tot niet meer dan een drankje.
  • Rook niet. Opgebouwd bewijs suggereert een verband tussen roken en het risico op borstkanker, vooral bij premenopauzale vrouwen. Bovendien, niet roken is een van de beste dingen die je voor je algehele gezondheid kan doen.
  • De controle van uw gewicht. Overgewicht of obesitas verhoogt het risico op borstkanker. Dit geldt vooral als obesitas voorkomt later in het leven, vooral na de menopauze.
  • Fysiek actief zijn. Lichamelijke activiteit kan u helpen een gezond gewicht handhaven, die op zijn beurt, helpt bij het ​​voorkomen van borstkanker. Voor de meeste gezonde volwassenen, het ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt minstens 150 minuten per week van matige aërobe activiteit of 75 minuten krachtig aërobe activiteit per week, plus krachttraining minstens twee keer per week.
  • Borstvoeding te geven. Borstvoeding kan een rol spelen bij preventie van borstkanker spelen. Hoe langer je borstvoeding, hoe groter het beschermende effect.
  • Beperk dosis en duur van hormoontherapie. Combinatie hormoontherapie voor meer dan drie tot vijf jaar verhoogt het risico op borstkanker. Als je met hormoontherapie bij overgangsklachten, vraag dan uw arts over andere opties. U mag in staat zijn om uw klachten te beheren met nonhormonal therapieën, zoals fysieke activiteit. Als u besluit dat de voordelen van de korte-termijn hormoontherapie opwegen tegen de risico's, gebruikt u de laagste dosis die voor u werkt.
  • Blootstelling aan straling en milieuvervuiling. Medical imaging-werkwijzen, zoals gecomputeriseerde tomografie, gebruik van hoge doses straling, die in verband met het risico van borstkanker. Verminder uw blootstelling door het hebben van dergelijke tests alleen wanneer dat absoluut noodzakelijk is. Terwijl meer studies nodig zijn, wat onderzoek suggereert een verband tussen borstkanker en blootstelling aan de chemische stoffen gevonden in sommige werkplekken, benzinedampen en uitlaatgassen.

Kan een gezonde voeding voorkomen van borstkanker?

De gezondheid van vrouwen. Lichamelijk actief te zijn.
De gezondheid van vrouwen. Lichamelijk actief te zijn.

Het eten van een dieet rijk aan fruit en groenten is niet consistent aangetoond dat bescherming tegen borstkanker te bieden. Bovendien lijkt een vetarm dieet slechts een geringe vermindering van het risico op borstkanker hebben.

Echter, het eten van een gezond dieet kan uw risico op andere vormen van kanker, evenals diabetes, hart-en vaatziekten en beroerte te verminderen. Een gezond dieet kan ook helpen een gezond gewicht handhaven - een belangrijke factor in de preventie van borstkanker.

Zie ook

Borstkanker preventie: hoe u uw risico te verminderen

Is er een verband tussen de pil en borstkanker?

Een aantal oudere studies suggereerden dat de pil licht verhoogd het risico op borstkanker, vooral bij jongere vrouwen. In deze studies is echter 10 jaar na het stoppen met de pil het risico op borstkanker van vrouwen terug naar hetzelfde niveau als dat van de vrouwen die nooit de pil. Huidige gegevens niet ondersteunt een toename van borstkanker met de pil.

Wat kan ik doen?

Waakzaam te zijn over de opsporing van borstkanker. Als u eventuele wijzigingen in uw borsten, zoals een nieuwe knobbel of veranderingen van de huid merkt, raadpleeg dan uw arts. Ook, vraag uw arts wanneer te mammogrammen en andere screenings beginnen.

Zie ook