De gezondheid van vrouwen

Menopauze gewichtstoename: stop de middelbare leeftijd spread

De meeste vrouwen gewichtstoename als ze ouder worden, maar overtollige kilo's zijn niet onvermijdelijk. De menopauze gewichtstoename te minimaliseren, stap voor uw activiteitenniveau en genieten van een gezond dieet.

Als je ouder wordt, merk je dat het handhaven van uw gebruikelijke gewicht wordt het moeilijker. In feite zijn veel vrouwen in gewicht rond de menopauze overgang.

Menopauze gewichtstoename is niet onvermijdelijk, echter. U kunt omkeren natuurlijk door aandacht te besteden aan gezond-eetgewoonten en leiden een actieve levensstijl.

Wat veroorzaakt de menopauze gewichtstoename?

De hormonale veranderingen van de menopauze zou kunnen zorgen dat u meer kans op gewichtstoename rond je buik dan rond je heupen en dijen. Hormonale veranderingen alleen niet per se leiden tot de menopauze gewichtstoename, echter. In plaats daarvan wordt de gewichtstoename meestal gerelateerd aan veroudering, alsmede lifestyle en genetische factoren.

Bijvoorbeeld, spiermassa vermindert typisch met leeftijd, terwijl vet verhoogt. Verlies van spiermassa vermindert de snelheid waarmee je lichaam gebruikt calorieën, waardoor het moeilijker om een ​​gezond gewicht te behouden kan maken. Als je blijven eten zoals je altijd hebt en niet het verhogen van uw lichamelijke activiteit, bent u kans op gewichtstoename.

Genetische factoren kunnen ook een rol in de menopauze gewichtstoename spelen. Als uw ouders of andere naaste verwanten te dragen extra gewicht rond de buik, je bent waarschijnlijk om hetzelfde te doen.

Soms factoren, zoals de stress van kinderen verlaten - of terug - thuis, echtscheiding, het overlijden van een echtgenoot, of andere veranderingen in het leven kan uw dieet of lichaamsbeweging gewoonten te veranderen en bij te dragen tot de menopauze gewichtstoename.

Zie ook

Menopauze gewichtstoename: stop de middelbare leeftijd spread

Hoe risicovol is gewichtstoename na de menopauze?

Menopauze gewichtstoename kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Overgewicht verhoogt het risico op hart-en vaatziekten, type 2 diabetes en verschillende vormen van kanker, waaronder darmkanker en borstkanker.

Wat is de beste manier om gewichtstoename te voorkomen na de menopauze?

Er is geen magische formule voor het voorkomen - of achteruit - menopauze gewichtstoename. Gewoon vasthouden aan gewicht-control basics:

  • Meer bewegen. Aërobe activiteit kan helpen schuur overtollige kilo en handhaven van een gezond gewicht. Krachttraining telt, ook. Als je spieren te krijgen, je lichaam verbrandt calorieën efficiënter - dat maakt het makkelijker om je gewicht te beheersen. Voor de meeste gezonde volwassenen, het ministerie van Volksgezondheid en Human Services adviseert matige aërobe activiteit, zoals stevig wandelen, gedurende minstens 150 minuten per week of krachtige aërobe activiteit, zoals joggen, gedurende tenminste 75 minuten per week. Daarnaast worden krachttraining oefeningen aangeraden minstens twee keer per week. Als u wilt afvallen of aan specifieke fitness doelen, moet u wellicht om meer te bewegen.
  • Minder eten om uw huidige gewicht te behouden -. Laat staan ​​te verliezen overtollige kilo's - je moet misschien ongeveer 200 minder calorieën per dag tijdens de jaren '50 dan u deed tijdens je jaren '30 en '40. Om calorieën te verminderen, zonder beknibbelen op voeding, aandacht besteden aan wat je eet en drinkt. Kies meer fruit, groenten en volle granen. Kies voor magere eiwitbronnen.
  • Zoeken steun. Omring jezelf met vrienden en geliefden die uw inspanningen om een gezond dieet en het verhogen van uw lichamelijke activiteit zal ondersteunen. Beter nog, samenwerken en maak de veranderingen in levensstijl samen.
De gezondheid van vrouwen. Menopauze gewichtstoename: stop de middelbare leeftijd te verspreiden.
De gezondheid van vrouwen. Menopauze gewichtstoename: stop de middelbare leeftijd te verspreiden.

Vergeet niet, succesvol gewichtsverlies in elk stadium van het leven vergt blijvende veranderingen in dieet en lichaamsbeweging. Neem elke dag een stevige wandeling. Probeer een yogales. Swap cookies voor vers fruit. Split maaltijden in een restaurant met een vriend. Committeren aan de veranderingen en genieten van een gezonder je!

Zie ook