De gezondheid van vrouwen

De gezondheid van vrouwen: voorkomen dat de top bedreigingen

De grootste bedreigingen voor de gezondheid van vrouwen zijn vaak te voorkomen. Hier is wat je moet weten om een ​​langer, gezonder leven.

Veel van de belangrijkste bedreigingen voor de gezondheid van vrouwen kan worden voorkomen - als je weet hoe. De top doodsoorzaken bij volwassen vrouwen in de VS onder meer hart-en vaatziekten, beroertes, kanker en chronische lagere luchtwegaandoeningen, volgens de statistieken van de Centers for Disease Control and Prevention.

Neem de eerste stap om jezelf te beschermen door te praten met uw arts over uw risicofactoren voor deze aandoeningen. Dan krijg serieus over het verminderen van uw risico.

Beheren chronische aandoeningen en krijg aanbevolen screenings

De gezondheid van vrouwen. Handhaven van een gezond gewicht.
De gezondheid van vrouwen. Handhaven van een gezond gewicht.

Als u gezondheidsproblemen, zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk of diabetes, die het risico op hart-en vaatziekten en beroerte verhogen, volgt de behandeling van uw arts te hebben. Ook moet u uw arts te raadplegen over wanneer je mammogrammen en andere kanker screenings moeten hebben.

Adopteer een gezondere levensstijl

Terwijl u risicofactoren zoals familiegeschiedenis niet kan elimineren, kunt u nog vele andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten, beroertes en kanker te bestrijden. Bijvoorbeeld:

  • Rook niet. Als u andere tabaksproducten roken of gebruiken, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen. Het is ook belangrijk om de blootstelling aan passief roken te vermijden.
  • Eet een gezond dieet. Kies groenten, fruit, volle granen, vezelrijke producten en magere eiwitbronnen, zoals vis. Beperk voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet, toegevoegd suiker en natrium.
  • Zorg voor een gezond gewicht te verliezen van overtollige kilo -. En het houden van ze af - kan uw risico op hart-en vaatziekten en verschillende vormen van kanker verlagen.
  • Get bewegen. Include fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Je weet dat lichaamsbeweging kan u helpen uw gewicht te beheersen en lager uw risico op hart-en vaatziekten en beroerte. Maar wist u dat het ook het risico op bepaalde vormen van kanker kunnen verlagen? Kies activiteiten die u genieten, van stevig wandelen naar stijldansen.
  • Beperk alcohol. Als u ervoor kiest om alcohol te drinken, doe dit dan alleen met mate. Voor vrouwen betekent dit niet meer dan een drankje per dag. Het risico op verschillende soorten kanker - waaronder borst-en lever - lijkt toe te nemen met de hoeveelheid alcohol die je drinkt en de lengte van de tijd die je hebt regelmatig drinken.
  • Het beheer van stress Als je het gevoel constant op de rand of onder aanval, kan uw leefgewoonten lijden -. En dus zou uw immuunsysteem. Nemen van maatregelen om stress te verminderen - of leren omgaan met stress op een gezonde manier.

Zie ook

De gezondheid van vrouwen: voorkomen dat de top bedreigingen

Voorkomen van chronische lagere luchtwegaandoeningen

Veel vrouwen realiseren zich niet dat ze het risico van ziekte en zelfs de dood van chronische obstructieve longziekte - die bronchitis en emfyseem omvat. Laat u niet overvallen. Om uw luchtwegen gezondheid te beschermen:

  • Rook niet. Als u rookt, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen. Ook voorkomen dat de blootstelling aan tweedehands rook.
  • Sturen duidelijk van verontreinigende stoffen. Blootstelling aan chemische stoffen en luchtvervuiling buitenshuis minimaliseren.
  • Voorkomen infecties van de luchtwegen. Was uw handen vaak en krijgen een jaarlijkse griepvaccin. Vraag uw arts of u een longontsteking vaccin ook.

De bottom line

Het is belangrijk om de gemeenschappelijke gezondheidsrisico's die vrouwen onder ogen te begrijpen, maar voel me niet geïntimideerd. In plaats daarvan, doen wat je kunt om een ​​gezonde levensstijl te leiden - zoals het eten van een gezond dieet, blijven fysiek actief, stoppen met roken en het krijgen van regelmatige controles. Eenvoudige preventieve maatregelen kan een lange weg in de richting van het verminderen van uw gezondheidsrisico's te gaan.

Zie ook