De gezondheid van vrouwen

Kegel oefeningen: een how-to gids voor vrouwen

Kegel oefeningen kunnen u helpen urine-incontinentie en andere bekkenbodem problemen te voorkomen of te beheersen. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het doen Kegel oefeningen correct.

Kegel oefeningen versterken de bekkenbodemspieren, die de baarmoeder, blaas, dunne darm en rectum ondersteunen. U kunt Kegel oefeningen, ook wel bekend als bekkenbodem spiertraining, discreet zowat elk gewenst moment doen.

Beginnen door te begrijpen wat Kegel oefeningen voor u kan doen - volg dan stap-voor-stap instructies voor het contracteren en ontspannen van je bekkenbodemspieren.

Waarom Kegel oefeningen materie

Vele factoren kunnen verzwakken uw bekkenbodemspieren, met inbegrip van zwangerschap, bevalling, chirurgie, veroudering en overgewicht.

De gezondheid van vrouwen. Vind de juiste spieren.
De gezondheid van vrouwen. Vind de juiste spieren.

Je zou kunnen profiteren van het doen Kegel oefeningen als u:

  • Lekken een paar druppels urine tijdens niezen, lachen of hoesten
  • Hebben een sterke, plotselinge aandrang tot urineren net voor het verliezen van een grote hoeveelheid urine (urine-incontinentie)
  • Lek ontlasting (fecale incontinentie)

Kegel oefeningen kunnen worden gedaan tijdens de zwangerschap of na de bevalling te proberen om urine-incontinentie te voorkomen. Kegel oefeningen - samen met counseling en sex therapie - is wellicht ook nuttig zijn voor vrouwen die hardnekkige problemen het bereiken van een orgasme hebben.

Houd in gedachten dat Kegel oefeningen zijn minder nuttig voor vrouwen die ernstig urineverlies wanneer ze niezen, hoesten of lachen. Ook Kegel oefeningen zijn niet nuttig voor vrouwen die onverwacht lekken kleine hoeveelheden urine als gevolg van een volle blaas (overflow incontinentie).

Hoe je Kegel oefeningen doen

Het vergt toewijding om uw bekkenbodemspieren te identificeren en te leren hoe te contracteren en te ontspannen hen. Hier zijn enkele tips:

  • Vind de juiste spieren. Om uw bekkenbodemspieren te identificeren, stoppen met plassen in midstream. Als het je lukt, heb je de juiste spieren.
  • Perfectioneren van uw techniek. Zodra u uw bekkenbodemspieren hebt geïdentificeerd, leeg je blaas en liggen op je rug. Span je bekkenbodemspieren, houdt de krimp gedurende vijf seconden, en daarna ontspannen gedurende vijf seconden. Probeer het vier of vijf keer op rij. Werk tot het houden van de spieren gecontracteerd voor 10 seconden per keer, ontspannen gedurende 10 seconden tussen de weeën.
  • Onderhoud uw aandacht. Voor de beste resultaten, gericht op aanscherping alleen je bekkenbodemspieren. Wees voorzichtig dat u de spierballen in je buik, dijen of billen. Vermijd je adem. In plaats daarvan, vrij ademen tijdens de oefeningen.
  • Herhaal 3 keer per dag. Doel minstens drie reeksen van 10 herhalingen per dag.

Heb er een gewoonte van het gebruik van Kegel oefeningen te starten en stoppen van uw urinestraal niet maken. Doen Kegel oefeningen leegt de blaas daadwerkelijk verzwakking van de spieren, alsmede leiden tot onvolledige lediging van de blaas - die het risico van een urineweginfectie toeneemt.

Zie ook

Kegel oefeningen: een how-to gids voor vrouwen

Wanneer uw Kegels doen

Maak Kegel oefeningen deel van uw dagelijkse routine. U kunt Kegel oefeningen discreet zowat elk gewenst moment doen, of u nu achter uw bureau zit of ontspannen op de bank. Je zou een praktijk van passend maken in een set elke keer dat je een routine taak uit te voeren, zoals het controleren van e-mail.

Als je problemen hebt met

Als u problemen ondervindt bij het doen Kegel oefeningen, niet hoeft te schamen om hulp te vragen. Uw arts of andere zorgverlener kunt u belangrijke feedback geven, zodat je leert om te isoleren en gebruik maken van de juiste spieren.

In sommige gevallen kan biofeedback training helpen. Tijdens een biofeedback-sessie, uw arts of andere zorgverlener voegt een kleine sonde in je vagina of het rectum. Als je ontspannen en contract je bekkenbodemspieren, zal een monitor meten en weergeven van uw bekkenbodem activiteit.

Wanneer te verwachten resultaten

Bijvoorbeeld minder frequente urineverlies - - als je dat doet Kegel oefeningen regelmatig, kunt u de resultaten verwacht binnen ongeveer een paar maanden. Voor verdere voordelen, maken Kegel oefeningen een vast onderdeel van je dagelijkse routine.

Zie ook