De gezondheid van vrouwen

Gezondheidsproblemen voor lesbiennes: preventie eerste

Begrijp belangrijke gezondheidskwesties voor lesbiennes - tegen seksueel overdraagbare infecties tot depressie - en krijgen tips voor de overname van uw gezondheid.

Alle vrouwen hebben bepaalde gezondheidsrisico's. Vrouwen die seks hebben met vrouwen geconfronteerd met een verhoogd risico op bepaalde gezondheidsproblemen, echter. Hoewel uw individuele risico's worden gevormd door vele factoren buiten je seksuele geaardheid en praktijken - zoals familiegeschiedenis en leeftijd - het is belangrijk om voorkomende gezondheidsproblemen te begrijpen voor lesbiennes en stappen die u kunt nemen om gezond te blijven.

Bescherm uzelf tegen seksueel overdraagbare aandoeningen

Sommige seksueel overdraagbare aandoeningen - zoals humaan papillomavirus (HPV), bacteriële vaginose en trichomonas - kan verspreiden tussen vrouwen. Orale seks en seksueel gedrag waarbij digitale-vaginale of digitale-anaal contact, vooral met gedeelde seks met penetratie speeltjes, kunnen verspreiden infecties ook. Vrouwelijke seksueel contact is ook een mogelijke middelen om HIV, het virus dat aids veroorzaakt.

Om uzelf te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen:

 • Get getest en hebben uw partner getest Heb je geen onbeschermde seks, tenzij u zeker weet u en uw partner niet besmet zijn met HIV of andere seksueel overdraagbare aandoeningen -. Of je seks hebben met een man of een vrouw. Testen is belangrijk omdat veel mensen niet weten dat ze besmet zijn, en anderen misschien niet eerlijk zijn over hun gezondheid.
 • Gebruik een condoom of andere bescherming tijdens orale seks gebruiken een split open condoom, beflapje -. Een klein stukje latex - of plastic wrap. Deel geen seksspeeltjes, en hen veilig te houden door deze te beschermen met een condoom en reinigen voor en na elk gebruik.
 • Monogaam te zijn. Nog een betrouwbare manier is om seksueel overdraagbare infecties te voorkomen is om te verblijven in een lange-termijn wederzijds monogame relatie met een partner die niet is besmet.
 • Denk aan de drug Truvada. In juli 2012 heeft de Food and Drug Administration (FDA) keurde het gebruik van de drug Truvada om het risico van seksueel overdraagbare HIV-infectie bij mensen die een hoog risico te verminderen. Truvada wordt ook gebruikt als een HIV behandeling met andere medicijnen.

  De gezondheid van vrouwen. Get getest en hebben uw partner getest.
  De gezondheid van vrouwen. Get getest en hebben uw partner getest.

  Wanneer gebruikt om te voorkomen dat HIV-infectie, Truvada is alleen van toepassing als uw arts is zeker je niet al een HIV of hepatitis B-infectie te hebben. Het medicijn moet dagelijks worden genomen, precies zoals voorgeschreven. En het dient alleen te worden gebruikt in combinatie met andere preventieve strategieën, zoals condoomgebruik elke keer dat je seks hebt.

  Truvada is niet voor iedereen. Als u geïnteresseerd bent in Truvada, praten met uw arts over de mogelijke risico's en voordelen, en of het goed is voor jou.

 • Beperk de hoeveelheid alcohol die je drinkt en geen drugs gebruiken. Als je onder invloed bent, heb je meer kans op seksuele risico's te nemen. Als u ervoor kiest om injecteerbare drugs gebruiken, niet delen naalden.
 • Laten vaccineren. Vaccinaties kan u beschermen tegen HPV, evenals hepatitis A en hepatitis B, ernstige lever infecties die kan verspreiden via seksueel contact.
 • Waakzaam blijven. Er is geen behandeling voor HIV / AIDS en vele seksueel overdraagbare infecties, zoals HPV en genitale herpes. De beste manier om gezond te blijven is om jezelf te beschermen.

Pakken depressie

Lesbiennes en biseksuele vrouwen zijn hebben een groter risico op depressie en angst. Daarnaast zouden jongeren die zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender identificeren hebben een hoger risico op depressie en zelfmoordpogingen. Bijdragende factoren kunnen onder meer sociale vervreemding, discriminatie, afwijzing door geliefden, misbruik en geweld. Het probleem zou ernstiger zijn voor lesbiennes die proberen hun seksuele geaardheid en diegenen die niet over sociale steun te verbergen.

Onbehandeld, kan depressie leiden tot risicovol seksueel gedrag en een neerwaartse spiraal van emotionele, gedrags-, gezondheids-, en zelfs juridische en financiële problemen. Als u denkt dat u misschien wel depressief, overleg dan met uw arts of zoek hulp van een geestelijke gezondheidszorg provider. Als je terughoudend om behandeling te zoeken bent, vertrouwen in een vertrouwde vriend of geliefde. Het delen van je gevoelens misschien de eerste stap naar het krijgen van behandeling.

Zie ook

Gezondheidsproblemen voor lesbiennes: preventie eerste

Zoek hulp voor alcohol-en drugsmisbruik

Lesbiennes en biseksuele vrouwen kunnen worden geconfronteerd unieke risicofactoren voor alcohol-en drugsmisbruik, zoals:

 • Stress in verband met het passeren van een heteroseksueel of coming out
 • Trauma als gevolg van pesten, geweld, misbruik of zelf-misbruik
 • Invloed van seksisme en discriminatie
 • Zich baserend op bars of clubs voor gezelligheid en collegiale ondersteuning

Als je een drugsmisbruik zorg, bedenk dan dat hulp beschikbaar is. Lokale lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gezondheid, geestelijke gezondheid of buurthuizen bieden vaak de verslavingszorg. Organisaties zoals de Gay en Lesbian Medical Association kunnen ook verwijzingen te bieden.

Herkennen huiselijk geweld

Huiselijk geweld kan iedereen in een intieme relatie beïnvloeden. Waarschuwingsborden specifiek voor lesbische of biseksuele vrouwen kan onder meer een partner die:

 • Dreigt te vertellen vrienden, geliefden, collega's of leden van de gemeenschap van uw seksuele geaardheid of genderidentiteit
 • Vertelt je dat de autoriteiten niet zal helpen een homoseksueel, biseksueel of transgender persoon
 • Vertelt je dat het verlaten van de relatie betekent dat je toegeeft dat homoseksuele relaties zijn afwijkend
 • Vertelt je dat huiselijk geweld niet kan voorkomen in homoseksuele relaties of dat vrouwen kunnen niet gewelddadig

Logeren in een gewelddadige relatie misschien laat je depressief, angstig en hopeloos. Als u niet wilt dat uw seksuele geaardheid bekend te maken, zou je minder kans om hulp te zoeken na een aanval. Toch is de enige manier om de cyclus van huiselijk geweld te doorbreken is om actie te ondernemen - hoe eerder hoe beter. Als je een doelwit van huiselijk geweld, vertel iemand over het misbruik, of het nu een vriend, geliefde, zorgverzekeraar of andere nauw contact. Beschouw het bellen van een huiselijk geweld hotline en het creëren van een plan om uw misbruiker te verlaten.

Maak routine gezondheidszorg een prioriteit

Sommige lesbiennes en biseksuele vrouwen moeite hebben om een ​​arts geïnformeerd over lesbische gezondheidskwesties en met wie ze zich comfortabel voelen bespreken hun behoeften en wensen te vinden. Rekening te brengen van uw gezondheid te nemen, op zoek naar een arts die u op uw gemak zet en moedigt discussie over seksuele kwesties. Identificeer jezelf als lesbisch of biseksueel, en vragen over routine screenings aanbevolen voor vrouwen in de leeftijdsgroep - zoals bloeddruk en cholesterol metingen en screenings voor borstkanker en baarmoederhalskanker. Als je niet in een langdurige, wederzijds monogame relatie, plannen regelmatige onderzoeken naar seksueel overdraagbare aandoeningen. Deel andere gezondheidsproblemen die u heeft met uw arts als goed. Vroege diagnose en behandeling helpen bevorderen gezondheid op lange termijn.

Je zou ook het hart te nemen in een plan onthuld in juni 2011 door het ministerie van Volksgezondheid en Human Services om de verzameling van gegevens die de gezondheid en de ervaringen van mensen die zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender identificeren tracks te verbeteren. Het verzamelen van dergelijke informatie zal naar verwachting helpen de unieke behoeften in de gezondheidszorg van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gemeenschap.

Zie ook