Dermabrasie

Definitie

Dermabrasie is een huid-resurfacing procedure die een snel roterende inrichting zand de buitenste lagen van de huid. Na dermabrasie, de huid die terug groeit is meestal gladder en jonger uitziet.

Dermabrasie kan de verschijning van fijne lijntjes verminderen en verbeteren van de uitstraling van littekens, zoals die veroorzaakt door acne. Dermabrasie kunnen alleen of in combinatie met andere cosmetische procedures gebeuren.

Tijdens dermabrasie, zal uw huid worden verdoofd met anesthetica. Je zou ook de mogelijkheid van het nemen van een kalmerend middel of het gebruik van algemene anesthesie, afhankelijk van de omvang van uw behandeling.

Huid behandeld met dermabrasie zal gevoelig en fel roze voor enkele weken zijn. De pinkness zal waarschijnlijk duren ongeveer drie maanden te vervagen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Dermabrasie kunnen worden gebruikt voor het behandelen of verwijderen:

 • Littekens veroorzaakt door acne, chirurgie of verwondingen
 • Fijne rimpels, vooral die rond de mond
 • Zon beschadigde huid, zoals ouderdomsvlekken
 • Tattoos
 • Ongelijkmatige teint
 • Zwelling en roodheid van de neus (rhinophyma)
 • Potentieel precancereuze vlekken op de huid (actinische keratose)

Zie ook

Risico's

Dermabrasie kan verschillende bijwerkingen, met inbegrip van veroorzaken:

 • Roodheid en zwelling. Na dermabrasie, zullen behandeld huid rood en gezwollen. Zwelling begint te dalen binnen een paar dagen tot een week, maar kan duren weken of zelfs maanden. Uw nieuwe huid zal gevoelig en fel roze voor enkele weken zijn. De pinkness zal waarschijnlijk duren ongeveer drie maanden te vervagen.
 • Bloeden. Na dermabrasie, zou behandelde huid een beetje bloeden. Met de juiste huidverzorging, zal bloeden te stoppen op zijn eigen.
 • Acne. Je zou kunnen opmerken kleine witte bultjes (milia) op behandelde huid. Deze bulten verdwijnen meestal op hun eigen of met het gebruik van zeep of een schuursponsje.
 • Vergrote poriën. Dermabrasie kan ertoe leiden dat uw poriën groter groeien. Typisch, poriën krimpen tot in de buurt van normale grootte na eventuele zwelling afneemt.
 • Veranderingen in de huidskleur. Dermabrasie veroorzaakt vaak behandelde huid tijdelijk donkerder dan normaal (hyperpigmentatie), lichter dan normaal (hypopigmentatie) of vlekkerig geworden. Deze problemen komen vaker voor bij mensen met een donkere huid en kan soms blijvend.
 • . Infectie Zelden dermabrasie kan leiden tot een bacteriële, schimmel of virale infectie, zoals een flare-up van het herpes virus - het virus dat een koortslip veroorzaakt.
 • Littekens. Zelden, dermabrasie dat te diep is gedaan kan leiden tot littekens. Steroïde medicijnen kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van deze littekens verzachten.
 • Andere huidreacties. Als u vaak ontwikkelen allergische huiduitslag of andere huidreacties, misschien dermabrasie ertoe leiden dat uw huid te oplaaien.

Houd er ook rekening mee dat dermabrasie kunnen veroorzaken sproeten te verdwijnen uit behandelde gebieden.

Dermabrasie is niet voor iedereen. Uw arts kan waarschuwen tegen dermabrasie als u:

 • Hebben genomen van de acne medicatie isotretinoïne (Amnesteem, anderen) in het afgelopen jaar
 • Heeft u een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van geribbelde gebieden veroorzaakt door een overmatige groei van littekenweefsel (keloid)
 • Acne hebt of een andere pus-bevattende huidaandoening (pyodermie)
 • Hebben terugkerende herpes simplex infecties
 • Hebben burn littekens of huid die is beschadigd door bestralingen

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Voordat u dermabrasie, zal uw arts waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen en de medicijnen die u neemt of onlangs heeft gebruikt, evenals alle cosmetische procedures die u in het verleden hebt gehad beantwoorden.
 • Doe een lichamelijk onderzoek. Uw arts zal uw huid en het te behandelen gebied te inspecteren. Dit zal hem of haar helpen bepalen welke wijzigingen kunnen worden aangebracht en hoe je fysieke kenmerken - bijvoorbeeld, de toon en de dikte van uw huid - is wellicht van invloed op uw resultaten.
 • Bespreek uw verwachtingen. Praat met uw arts over uw motivaties en verwachtingen, alsook de mogelijke risico's. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe lang het zal duren om te genezen en wat uw resultaten zou kunnen zijn.

Voordat dermabrasie, moet u mogelijk ook naar:

 • Stop het gebruik van bepaalde medicijnen. Voordat met dermabrasie, kan uw arts stoppen bloedverdunners en eventuele medicijnen die de huid raden u aan donkerder dan normaal (hyperpigmentatie) geworden.
 • Stoppen met roken. Als u rookt, kan uw arts u vragen om te stoppen met roken voor een week of twee voor en na dermabrasie. Roken vermindert bloedstroom in de huid en kan het genezingsproces vertragen.
 • Neem een antivirale medicatie. Uw arts zal waarschijnlijk voorschrijven een antivirale medicatie voor en na de behandeling om te voorkomen dat een virale infectie.
 • Neem een oraal antibioticum. Als je acne hebt, kan uw arts u aanraden het nemen van een oraal antibioticum rond de tijd van de procedure om te voorkomen dat een bacteriële infectie.
 • Gebruik een retinoïde crème. Uw arts kan adviseren het gebruik van een retinoïde crème (tretinoïne) voor een paar weken vóór de behandeling om genezing te bevorderen.
 • Vermijd onbeschermde blootstelling aan zon. Te veel zon tot twee maanden voor de procedure permanente onregelmatige pigmentatie kan veroorzaken in behandelde gebieden. Bespreek zonwering en aanvaardbare blootstelling aan de zon met uw arts.
 • Zorgen voor een lift naar huis. Als u zult worden verdoofd of algemene anesthesie tijdens dermabrasie, zult u hulp nodig hebt om thuis na de procedure.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Dermabrasie wordt meestal gedaan in een kantoor-gebaseerde procedure kamer of poliklinische chirurgische faciliteit. Echter, als je met veel werk gedaan, dermabrasie kan worden gedaan in een ziekenhuis.

Dermabrasie. Roodheid en zwelling.
Dermabrasie. Roodheid en zwelling.

Voordat de procedure, zal een lid van uw gezondheidszorg team je gezicht schoon te maken, bedek je ogen en markeer het te behandelen gebied. Een plaatselijke verdoving kan worden gewreven op de huid om sensatie te verminderen. Dan is uw huid zal worden verdoofd met lokale anesthetica.

Mogelijk heeft de mogelijkheid van het nemen van een sedatieve of met algemene anesthesie, afhankelijk van de omvang van de behandeling.

Tijdens de procedure
Tijdens dermabrasie, zal een lid van uw gezondheidszorg team houd je huid strak. Een kleine gemotoriseerde apparaat met een slijpschijf of borstel voor een tip - - Uw arts zal de dermabrader bewegen over je huid met een constante, zachte druk. Hij of zij zal zorgvuldig verwijderen van de buitenste lagen van de huid om nieuwe, gladdere huid te onthullen.

Dermabrasie kan een paar minuten duren om meer dan een uur, afhankelijk van hoeveel huid wordt behandeld. Als je diep hebt littekens of je met een grote hoeveelheid huid behandeld, moet u wellicht dermabrasie meer gedaan dan een keer of in fasen.

Na de procedure
Na dermabrasie, zal behandelde huid worden afgedekt met een vochtige, anti-aanbak dressing. Je zult waarschijnlijk schema een checkup 24 uur na de behandeling, zodat uw arts kan uw huid te onderzoeken en te veranderen uw dressing.

Thuis, verander je dressing een keer per dag voor ongeveer vijf dagen of zo lang als uw arts adviseert. Dan kunt u regelmatig beginnen met het opschonen van de behandelde gebied en het toepassen van beschermende zalf, zoals vaseline.

Terwijl je genezing:

 • Behandelde huid wordt rood en gezwollen.
 • Je zult waarschijnlijk voelen sommige branden, tintelingen of pijn.
 • Behandelde huid kan een gelige vloeistof sijpelen.
 • Een schurft of korst zal dan behandelde huid te vormen als het begint te genezen.
 • De groei van nieuwe huid zou kunnen jeuken.

Je zou moeite met eten of spreken als het behandelde gebied is dicht bij uw mond te hebben. Het eten van zacht voedsel kan verminderen stress op je huid.

Om de pijn na de procedure te verlichten, kan uw arts pijnstillers, zoals paracetamol met codeïne (Tylenol-Codeine nr. 3, anderen) voorschrijven.

Je zou liever thuis blijven terwijl je genezing van dermabrasie. Houd behandelde gebieden van gechloreerd water gedurende tenminste vier weken. Uw arts kan aanraden te vermijden actieve sporten - vooral die met een bal - voor vier tot zes weken.

Veranderingen in de huidskleur. Andere huidreacties.
Veranderingen in de huidskleur. Andere huidreacties.

Zodra nieuwe huid volledig bedekt het behandelde gebied - meestal na een of twee weken - je kunt cosmetica gebruiken om roodheid te verbergen. Houd in gedachten dat het drinken van alcohol een flush van roodheid in je huid kan veroorzaken voor maximaal een maand na de dermabrasie.

Als uw behandelde huid lijkt erger te worden - steeds rood, gezwollen en jeukende nadat het is begonnen om te genezen - contact opnemen met uw arts. Dit kunnen tekenen van littekens.

Zie ook

Resultaten

Na dermabrasie, zal uw nieuwe huid gevoelig en fel roze zijn. Zwelling zal beginnen te dalen binnen een paar dagen tot een week, maar kan duren voor weken of zelfs maanden. De pinkness van uw huid zal waarschijnlijk duren ongeveer drie maanden te vervagen.

Zodra het behandelde gebied begint te genezen, zult u merken dat uw huid er gladder. Bescherm uw huid tegen de zon tot permanente veranderingen in de huidskleur te voorkomen.

Als donkere huid kleuring is een punt van zorg na genezing is voltooid, kan uw arts voorschrijven hydrochinon - een bleekmiddel - om nog te helpen uw huid toon.

Houd in gedachten dat dermabrasie resultaten misschien niet permanent. Als je ouder je blijft lijnen verwerven door loensen en glimlachen. Nieuwe schade door de zon kunt uw resultaten ook omkeren.

Zie ook