Diabetes type 2

Preventie van diabetes: 5 tips voor het nemen van controle

Veranderen van uw levensstijl kan een grote stap in de richting van preventie van diabetes zijn - en het is nooit te laat om te beginnen. Houd rekening met deze tips.

Als het gaat om diabetes type 2 - de meest voorkomende vorm van diabetes - preventie is een big deal. Het is vooral belangrijk om preventie van diabetes een prioriteit te maken als je een verhoogd risico op diabetes, bijvoorbeeld, als je overgewicht of een familiegeschiedenis van de ziekte.

Preventie van diabetes is zo eenvoudig als het eten van meer healthfully, steeds meer fysiek actief en het verliezen van een paar extra kilo's - en het is nooit te laat om te beginnen. Het maken van een paar eenvoudige veranderingen in je levensstijl nu kan helpen voorkomen dat de ernstige gezondheidsproblemen complicaties van diabetes op de weg, zoals het zenuw-, nier-en hartschade. Denk aan de nieuwste diabetes preventie tips van de Europese Diabetes Association.

Tip 1: krijg meer lichamelijke activiteit

Er zijn veel voordelen aan regelmatige fysieke activiteit. Oefening kan u helpen:

  • Afvallen
  • Lager uw bloedsuikerspiegel
  • Boost je gevoeligheid voor insuline - die ervoor zorgt dat uw bloedsuikerspiegel binnen een normaal bereik

Onderzoek toont aan dat zowel aërobe oefening en weerstand training controle diabetes kan helpen, maar hoe groter voordeel komt van een fitness-programma dat beide omvat.

Tip 2: krijgen voldoende vezels

Type 2 diabetes. Preventie van diabetes: 5 tips voor het nemen van controle.
Type 2 diabetes. Preventie van diabetes: 5 tips voor het nemen van controle.

Het is ruw, het is moeilijk - en het kan u helpen:

  • Verminder uw risico op diabetes door het verbeteren van uw bloedsuikerspiegel
  • Lager uw risico op hart-en vaatziekten
  • Gewichtsverlies bevorderen door te helpen je een vol gevoel

Voedingsmiddelen rijk aan vezels zijn fruit, groenten, bonen, volle granen, noten en zaden.

Tip 3: ga voor volkoren granen

Hoewel het niet duidelijk waarom, kan volkoren granen het risico op diabetes te verminderen en het handhaven van de bloedsuikerspiegel. Probeer ten minste de helft van je granen volkoren granen maken. Veel voedingsmiddelen gemaakt van volle granen komen klaar om te eten, met verschillende soorten brood, deegwaren en veel granen. Kijk voor het woord "geheel" op de verpakking en een van de eerste paar items in de lijst van ingrediënten.

Zie ook

Preventie van diabetes: 5 tips voor het nemen van controle

Tip 4: extra gewicht te verliezen

Als je te zwaar bent, kan preventie diabetes afhangen van gewichtsverlies. Elke pond verlies je kan uw gezondheid te verbeteren, en kunt u worden verrast door hoeveel. De deelnemers in een grote studie die een bescheiden hoeveelheid gewicht verloren - ongeveer 7 procent van het oorspronkelijke lichaamsgewicht - en oefende regelmatig de kans op diabetes met bijna 60 procent.

Tip 5: sla fad diëten en gewoon gezondere keuzes te maken

Low-carb dieet, kan de glycemische index dieet of andere fad diëten helpen gewicht te verliezen op het eerste, maar hun effectiviteit bij het voorkomen van diabetes is niet bekend, noch zijn hun effecten op lange termijn. En door het uitsluiten of strikt beperken van een bepaald levensmiddel groep, kunt u opgeven van essentiële voedingsstoffen. In plaats daarvan, denk variëteit en controle over de porties als onderdeel van een algehele gezond-eten plan.

Wanneer moet uw arts te zien

Indien u ouder dan 45 jaar bent en uw gewicht normaal is, raadpleeg dan uw arts of diabetes testen voor u geschikt is. De Europese Diabetes Association beveelt bloedglucose screening indien:

  • U bent 45 jaar of ouder en overgewicht
  • Je bent jonger dan 45 en overgewicht met een of meer extra risicofactoren voor type 2 diabetes - zoals een sedentaire levensstijl of een familiegeschiedenis van diabetes

Deel je zorgen over preventie van diabetes met uw arts. Hij of zij zal juichen uw inspanningen om diabetes op afstand te houden, en wellicht aanvullende suggesties op basis van uw medische voorgeschiedenis of andere factoren bieden.

Zie ook