Droge huid

Moisturizers: opties voor zachtere huid

Zoek uit wat moisturizers kan en niet kan doen voor je huid en hoe je een vochtinbrengende crème die past bij uw behoeften te kiezen.

Moisturizers voorkomen en behandelen van droge huid, maar dat is niet alles wat ze doen. Moisturizers kan gevoelige huid te beschermen, te verbeteren huid toon en textuur, en masker onvolkomenheden. Er zijn tal van verschillende moisturizers beschikbaar. Hier is hulp bij het vinden van de juiste vochtinbrengende crème voor je.

Welke moisturizer is het beste voor u?

Op het meest basale niveau, moisturizers houden water in de buitenste laag van de huid. Zij fungeren als een tijdelijke barrière. Veel moisturizers bevatten een combinatie van bevochtigingsmiddelen en weekmakers, evenals andere ingrediënten.

Droge huid. Wees bereid om te experimenteren.
Droge huid. Wees bereid om te experimenteren.

De vochtinbrengende crème die het beste is voor u hangt af van vele factoren, met inbegrip van uw huidtype, uw leeftijd en of u specifieke omstandigheden, zoals acne. Voor algemene richtlijnen, rekening met het volgende:

 • Normale huid. Normale huid is niet te droog of te vettig. Om dit natuurlijke vochtbalans te behouden, gebruik dan een op water gebaseerde moisturizer die een lichte, nongreasy gevoel heeft. Deze moisturizers bevatten vaak lichte oliën, zoals cetyl alcohol of silicone-afgeleide ingrediënten, zoals cyclomethicon.
 • Droge huid. Om vocht te herstellen van een droge huid, kies dan een zwaardere, op olie gebaseerde moisturizer die ingrediënten zoals antioxidanten, druivenpitolie of dimethicone, die ervoor zorgt dat je huid gehydrateerd bevat. Voor de zeer droge, gebarsten huid, vaseline-gebaseerde producten de voorkeur. Zij hebben meer uithoudingsvermogen dan crèmes doen en zijn meer effectief in het voorkomen van water verdampt uit de huid.
 • Vette huid. Vette huid is gevoelig voor acne en puistjes. Hoewel vette, zoals huid nog steeds vocht nodig, vooral na het gebruik van huidverzorgingsproducten die oliën verwijderen en de huid uitdrogen. Een lichte moisturizer kan ook helpen beschermen uw huid na het wassen. Kies een watergedragen product dat het label "noncomedogenic, 'wat betekent dat het niet poriën verstoppen.
 • Gevoelige huid. Gevoelige huid is gevoelig voor huidirritaties, roodheid, jeuk of huiduitslag. Kijk voor een vochtinbrengende crème die kalmerende ingrediënten zoals kamille of aloë bevat en niet potentiële allergenen, zoals geur-of kleurstoffen bevatten. Vermijd ook producten bevatten zuren, die de gevoelige huid kunnen irriteren.
 • Rijpere huid. Als je ouder wordt, je huid heeft de neiging om droger geworden omdat uw olie-producerende klieren worden minder actief. Om uw huid zacht en goed gehydrateerd te houden, kiest een op olie gebaseerde moisturizer die vaseline als de basis bevat, samen met anti-oxidanten of alfahydroxyzuren om rimpels te bestrijden. Deze ingrediënten helpen houden in vocht en schilferige, schilferige huid te voorkomen.

Zie ook

Moisturizers: opties voor zachtere huid

Haal het meeste uit uw moisturizer

Om het meeste uit uw hydraterende routine te maken:

 • Wees bereid om te experimenteren. Vind een vochtinbrengende crème die past bij uw huidtype en maakt je huid kijken en voelen zacht. U kan nodig zijn om verschillende merken te proberen met verschillende ingrediënten voordat je er een vindt die u wilt.
 • Bescherm uzelf tegen de zon. Kies een moisturizer die zonnescherm, die dubbele plicht vervult door hydrateren uw huid en beschermt tegen schade door de zon bevat.
 • Niet per se te kopen de duurste merk. Houd in gedachten dat de kosten geen duidelijke relatie met effectiviteit. Alleen maar omdat een moisturizer is duur betekent niet dat het is effectiever dan een goedkoper product.
 • Toepassing moisturizers onmiddellijk na het baden. Dep of deppen je huid totdat het is gewoon nauwelijks droog, dan van toepassing moisturizer onmiddellijk val water te helpen in de huidcellen.
 • Moisturizer van toepassing op uw handen en lichaam als dat nodig is. Breng na het baden of douchen, voor de training buiten in koud weer, en elke keer dat je je handen te wassen. Hoewel vaak genegeerd, zijn je handen meer blootgesteld aan de elementen, vooral zepen en chemicaliën, dan is elk ander deel van je lichaam.
 • Maken gebruik van zware crèmes behoren. Gebruik geen zware crèmes op je gezicht, tenzij je extreme droogte. U kunt gebruik maken van zware, olie gebaseerde crèmes op je benen, handen en voeten, omdat die gebieden hebben de neiging om droger te zijn.

Houd in gedachten dat er geen garantie dat een moisturizer zal voldoen aan al haar vorderingen of zelfs bevatten de geadverteerde ingrediënten. Moisturizers worden beschouwd als cosmetica, zodat de Food and Drug Administration (FDA) regelt ze in een andere en mildere wijze dan nu het geval drugs. Dit betekent dat de producten niet nodig om dezelfde strenge testen op veiligheid en effectiviteit te ondergaan voordat ze naar de markt dat geneesmiddelen op recept te doen.

Als een vochtinbrengende crème niet verbetert de conditie van je huid of je huidproblemen opmerkt na het gebruik van een moisturizer, zie uw arts of dermatoloog. Hij of zij kan je helpen een persoonlijke huidverzorging plan door de beoordeling van uw huidtype, het evalueren van de conditie van uw huid en het aanbevelen van moisturizers waarschijnlijk effectief zijn te creëren.

Zie ook