Eieren invriezen

Definitie

Eieren invriezen, ook wel bekend als rijpe eicel cryopreservatie, is een methode die wordt gebruikt om de reproductieve potentieel van een vrouw te behouden.

Eieren worden geoogst van uw eierstokken, bevroren onbevruchte en opgeslagen voor later gebruik. Een bevroren ei kan worden ontdooid, gecombineerd met sperma in een laboratorium en geïmplanteerd in de baarmoeder (in vitro fertilisatie).

Echter, slechts een klein deel van de eieren die worden ingevroren, ontdooid en geïmplanteerd resulteert in de geboorte van een baby. Eieren invriezen kan ook duur zijn.

Uw arts kan u helpen te begrijpen hoe de eieren invriezen werkt, de mogelijke risico's en of deze manier van vruchtbaarheidsbehoud voor u geschikt is.

Waarom is het gedaan

Eieren invriezen zou een optie zijn als je niet klaar bent om nu zwanger te worden, maar willen proberen om uw vermogen om zwanger te raken of een biologisch kind in de toekomst te garanderen.

In tegenstelling met bevruchte eieren invriezen (embryo cryopreservatie), heeft eieren invriezen niet nodig een deelnemende mannelijke partner of het gebruik van een spermadonor, omdat de eieren niet wordt bevrucht voordat ze ingevroren. Net als bij embryo's invriezen, echter, moet je de vruchtbaarheid drugs te gebruiken om de ovulatie te induceren, zodat je meerdere eieren voor ophalen produceren.

Je zou eieren invriezen overwegen als:

 • Je staat op het kankerbehandeling ondergaan Bepaalde behandelingen van kanker -. Zoals bestraling of chemotherapie - kan uw vruchtbaarheid schaden. Eieren invriezen vóór de behandeling zou kunnen toestaan ​​om biologische kinderen te krijgen op een later tijdstip.
 • Je bent ondergaan in vitro fertilisatie. Als uw partner niet in staat is om voldoende sperma te produceren op de dag dat u uw eieren teruggehaald, misschien eieren invriezen nodig zijn. Bij het ondergaan van in vitro fertilisatie, sommige mensen liever eieren invriezen om embryo's invriezen voor religieuze of ethische redenen.

Eieren invriezen zou aantrekkelijk zijn als u bezorgd bent over leeftijdgerelateerde onvruchtbaarheid, maar de methode wordt niet aanbevolen voor dit doel vanwege de risico's, kosten en beperkte slagingspercentages.

U kunt gebruik maken van uw bevroren eieren om te proberen om een ​​biologisch kind te verwekken met sperma van een partner of een spermadonor. Een donor kan worden gekend of anoniem. Het embryo kan worden geïmplanteerd in de baarmoeder van een zwangerschapsduur drager.

Risico's

Eieren invriezen brengt verschillende risico's, waaronder:

 • . Voorwaarden met betrekking tot het gebruik van de vruchtbaarheid drugs Zelden, het gebruik van injecteerbare vruchtbaarheid drugs, zoals humaan choriongonadotrofine (HCG), te induceren ovulatie kan ovarieel hyperstimulatiesyndroom veroorzaken - waarin uw eierstokken gezwollen en pijnlijk kort na de ovulatie of ei ophalen. Tekenen en symptomen zijn milde buikpijn, opgeblazen gevoel, misselijkheid, braken en diarree. Nog zeldzamere, is het mogelijk om een ​​meer ernstige vorm van het ovariële hyperstimulatiesyndroom op, die ook kan leiden tot een snelle gewichtstoename en kortademigheid te ontwikkelen.
 • Ei ophalen procedure complicaties. Zelden, het gebruik van een opzuignaald om eieren te halen veroorzaakt bloedingen, infectie, of schade aan de darmen, blaas of een bloedvat. Risico's in verband met algehele narcose - die kan worden gebruikt voor een aantal eiherwinning procedures - misschien ook een punt van zorg vormen.
 • Emotionele risico's. Ei bevriezing kan geven valse hoop. De procedure, in combinatie met in vitro fertilisatie, heeft een beperkte kans op succes.

Als u uw bevroren eieren gebruiken om zwanger te worden of hebben een biologisch kind, het risico op een miskraam zal voornamelijk worden gebaseerd op uw leeftijd op het moment van ei ophalen.

Beperkt onderzoek heeft niet aangetoond een toename van het risico op aangeboren afwijkingen voor baby's geboren als gevolg van eieren invriezen. Echter, is verder onderzoek nodig om de veiligheid van eieren invriezen bevestigen.

Hoe je voor te bereiden

Als u overweegt bevriezing je eieren, op zoek naar een vruchtbaarheidskliniek met expertise in het veld. De Centers for Disease Control en Prevention en de Society for Assisted Reproductive Technology informatie online over individuele zwangerschap Amerikaanse vruchtbaarheid klinieken 'en live geboortecijfers - hoewel de gegevens met betrekking tot zwangerschap met behulp van bevroren eieren is beperkt. Houd er echter rekening mee, dat een kliniek succes is afhankelijk van veel factoren, zoals de leeftijd van patiënten.

Indien de kosten van eieren invriezen is een zorg, vraag om gedetailleerde informatie over de kosten verbonden aan elke stap van de procedure en de jaarlijkse opslagkosten.

Eieren invriezen. Je staat op het kankerbehandeling ondergaan.
Eieren invriezen. Je staat op het kankerbehandeling ondergaan.

Voor het begin van het ei-invriezen, moet je waarschijnlijk screenings, inclusief:

 • Ovariële reserve testen. Om de kwantiteit en kwaliteit van uw eieren te bepalen, kan uw arts de concentratie van het follikel stimulerend hormoon (FSH) in uw bloed te testen op dag drie van je menstruele cyclus. Testresultaten kunnen helpen voorspellen hoe uw eierstokken zal reageren op de vruchtbaarheid medicatie.
 • Besmettelijke ziekte screening. Je wordt gescreend op bepaalde besmettelijke ziekten, zoals HIV. Mogelijk infectieuze eieren worden anders opgeslagen dan andere eieren.

Alvorens in te gaan vooruit met eieren invriezen, overwegen belangrijke vragen, zoals:

 • Wanneer bent u van plan bent zwanger te worden? Weeg de kans dat je in staat zijn op die leeftijd tegen de kans op een succesvolle zwangerschap met het gebruik van eieren die bevroren zijn geweest om zwanger te worden.
 • Hoeveel eieren zou u willen bevriezen? Meeste vruchtbaarheid deskundigen raden het bevriezen van een totaal van 20 tot 30 eieren en ontdooien zes tot acht eieren voor elke zwangerschap poging, afhankelijk van uw leeftijd en de kwaliteit van de eieren. Als gevolg hiervan, moet u ovariële stimulatie ondergaan - waarin je medicatie injecteren om je eierstokken te stimuleren - meer dan eens.
 • Wat gaat u doen met ongebruikte eitjes? Je zou in staat zijn ongebruikte bevroren eieren te doneren aan een paar of een onderzoeksfaciliteit. Je zou er ook voor kiezen om ongebruikte eitjes weggooien.

Wat u kunt verwachten

Tijdens de procedure
Eieren invriezen heeft meerdere stappen - ovulatie-inductie, ei ophalen en invriezen.

Ovulatie-inductie
Aan het begin van je menstruele cyclus, zult u de behandeling met synthetische hormonen beginnen om je eierstokken te stimuleren om meerdere eitjes te produceren - in plaats van het enkel ei die normaal ontwikkelt elke maand. Verschillende medicijnen nodig zou zijn, inclusief:

 • Medicijnen voor ovariële stimulatie. Om uw eierstokken te stimuleren, zou je medicatie injecteren zoals follikel stimulerend hormoon (Follistim Aq, Bravelle) of humaan menopauzale gonadotrofinen (Menopur).
 • Medicijnen om voortijdige ovulatie te voorkomen. Om voortijdige ovulatie te voorkomen, zou je medicatie injecteren zoals een gonadotropin-releasing hormone agonist (Lupron) of een gonadotrofine-releasing hormoon antagonist (Cetrotide).

Tijdens de behandeling zal uw arts waarschijnlijk gebruik vaginale echografie - een procedure die geluidsgolven gebruikt om een ​​beeld van de binnenkant van uw eierstokken te creëren - om de ontwikkeling van met vloeistof gevulde cysten waar eieren rijpen (follikels). Bloedonderzoek zal ook worden gebruikt om uw respons op ovariële stimulatie-medicatie te meten. Oestrogeenspiegel meestal toenemen als follikels ontwikkelen en progesteron niveaus laag blijven tot na de ovulatie.

Wanneer de follikels klaar zijn voor ei ophalen - meestal na acht tot 14 dagen - injecties met HCG (Pregnyl, Ovidrel) of andere medicijnen kunnen helpen de eitjes rijpen.

Ei ophalen
Ei ophalen gebeurt onder sedatie, meestal in het kantoor van uw arts of een kliniek. Een gemeenschappelijke aanpak is transvaginale echografie aspiratie. Tijdens deze procedure wordt een ultrasone sonde in de vagina van de follikels te identificeren. Een naald wordt vervolgens door de vagina en in een follikel. Een zuiginrichting verbonden met de naald wordt gebruikt om het ei uit de follikel te verwijderen. Meerdere eieren kan vanaf uw follikels worden verwijderd in ongeveer 30 minuten.

Na ei ophalen, misschien ervaar je kramp. Gevoel van volheid of druk zou blijven voor weken omdat je eierstokken blijven vergroot.

Als je eierstokken zijn niet toegankelijk via transvaginale echografie, kan plaatsing van de naald worden geleid door laparoscopie - een procedure waarbij een slanke bezichtiging instrument (laparoscoop) wordt ingebracht via een kleine incisie in de buurt van je navel.

Je bent ondergaan in vitro fertilisatie. Voorwaarden in verband met het gebruik van de vruchtbaarheid drugs.
Je bent ondergaan in vitro fertilisatie. Voorwaarden in verband met het gebruik van de vruchtbaarheid drugs.

Ijskoud
Kort na uw onbevruchte eieren worden geoogst, worden ze gekoeld tot temperaturen onder nul voor alle biologische activiteit te stoppen en te bewaren voor toekomstig gebruik. De make-up van een onbevruchte eicel maakt het moeilijker om te bevriezen en leiden tot een succesvolle zwangerschap dan doet de make-up van een bevruchte eicel (embryo). Daardoor kan uw gezondheidszorg team speciale technieken, met inbegrip van toepassing:

 • Gebruik van cryoprotectants. Deze stoffen helpen voorkomen dat eieren van de vorming schadelijke intracellulaire ijskristallen tijdens het vriezen.
 • Langzaam invriezen methode. Bij deze werkwijze worden programmeerbare vrieskasten gebruikt om langzaam bevriezen eieren en voorkomen de vorming van intracellulaire ijskristallen. A slow-vries methode kan ook worden gebruikt om eieren tegen mogelijke blootstelling aan toxinen in de cryoprotectants. In deze toepassing worden lage concentraties cryoprotectants aanvankelijk gebruikt. Als de temperatuur wordt geleidelijk verminderd en metabolische tarieven dalen de eieren ', hogere concentraties van cryoprotectants worden gebruikt.
 • Verglazing. Bij deze werkwijze hoge aanvankelijke concentraties van koude beschermende middelen worden gebruikt in combinatie met koelen zo snel dat intracellulaire ijskristallen vormen geen tijd hebben.

Na de procedure
Meestal kunt u hervatten normale activiteiten binnen een week na ei ophalen. Vermijd onbeschermde seks om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Contact op met uw zorgverzekeraar als u:

 • Een koorts hoger dan 101,5 F (38,6 C)
 • Ernstige buikpijn
 • Gewichtstoename van meer dan £ 2 (0.9 kg) in 24 uur
 • Zware vaginale bloedingen - vullen meer dan twee pads een uur
 • Moeilijk urineren

Resultaten

Wanneer u ervoor kiest om uw bevroren eieren te gebruiken, zullen ze worden ontdooid, bevrucht met sperma in een laboratorium, en geïmplanteerd in je baarmoeder of een zwangerschapsduur vervoerder.

Uw gezondheidszorg team zou adviseren het gebruik van een bevruchting techniek genaamd intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI). Bij ICSI wordt een enkele gezond sperma direct ingespoten in elke rijpe eicel.

Ongeveer 75 tot 80 procent van de eieren overleven invriezen en ontdooien, en een vergelijkbaar bedrag met succes zal worden bevrucht. De kansen op zwangerschap na implantatie zijn ongeveer 40 tot 50 procent, afhankelijk van uw leeftijd op het moment van eieren invriezen. Hoe ouder je bent op het moment van eieren invriezen, hoe lager de kans dat je een levend geboren kind in de toekomst zal hebben.

Houd in gedachten dat zwangerschap tarieven lager kunnen zijn wanneer ingevroren eieren worden gebruikt, vergeleken met verse of ingevroren embryo's.