Erectiestoornissen

Erectiestoornis: Een teken van hart-en vaatziekten?

Hetzelfde proces dat hart-en vaatziekten creëert kan ook leiden tot erectiestoornissen, maar eerder.

Erectiestoornissen - moeite handhaven van een erectie voldoende voor seks - kan een waarschuwing teken van hartproblemen vroeg te zijn. Inzicht in de verbindingen tussen de twee kan helpen behandeling krijgen voordat hartproblemen ernstig worden. Ook als u een hartaandoening, het verkrijgen van de juiste behandeling kan helpen bij erectiestoornissen.

Verstopte slagaders: waar erectiestoornissen en hart-en vaatziekten te ontmoeten

Atherosclerose (ath-ur-o-skluh-ROE-sis) - ook wel aderverkalking - is de opbouw van plaques in de bloedvaten van uw lichaam. De kleine slagaders in het lichaam, zoals in de penis, de eerste om aangesloten te staan. De plaque vermindert de bloedstroom in de penis, waardoor een erectie moeilijk. Erectiele dysfunctie is een waarschuwing om te zoeken naar atherosclerose in de grotere slagaders die uw hart en andere organen en maatregelen te nemen om het te behandelen. Atherosclerose verhoogt ook het risico op andere problemen, zoals aneurysma, beroerte en perifere arteriële ziekte.

Zie ook

Erectiestoornis: Een teken van hart-en vaatziekten?

Sommige mannen hebben een verhoogd risico

Naast een veel voorkomende ziekte proces te delen, erectiestoornissen en hartziekten delen ook vele risicofactoren. Deze risicofactoren verhogen de kans dat uw erectiestoornissen een teken van onderliggende atherosclerose en hart-en vaatziekten zou kunnen zijn:

  • Het hebben van diabetes. Mannen die diabetes hebben in het bijzonder een hoog risico op erectiestoornissen, hart-en vaatziekten en andere problemen veroorzaakt door beperkte bloedtoevoer.
  • Met een hoog cholesterolgehalte. Een hoog niveau van low-density lipoprotein (LDL of "slechte") cholesterol kan leiden tot atherosclerose.
  • Omdat het een roker. Roken van sigaretten verhoogt het risico op atherosclerose. Deze ook direct invloed op uw vermogen om een ​​erectie te krijgen.
  • Het hebben van een hoge bloeddruk. Na verloop van tijd, hoge bloeddruk beschadigt de bekleding van uw slagaders en versnelt het proces van atherosclerose.
  • Het hebben van een familielid met hart-en vaatziekten. Het is meer waarschijnlijk uw erectiestoornissen kan worden gekoppeld aan hart-en vaatziekten als je een eerstegraads familielid zoals een broer, zus of ouder die hart-en vaatziekten hadden op jonge leeftijd.
  • Uw leeftijd. Hoe jonger je bent, hoe groter de kans dat erectiestoornissen signaleert een risico op hart-en vaatziekten. Mannen jonger dan 50 in het bijzonder een hoog risico. Bij mannen ouder dan 70, erectiestoornissen is veel minder kans op een teken van hart-en vaatziekten.
  • Overgewicht. Overgewicht of obesitas verhoogt het risico op zowel hart-en vaatziekten en erectiestoornissen te wijten aan atherosclerose en andere redenen.
  • . Depressief Er is enig bewijs dat depressie wordt geassocieerd met een verhoogde kans op hartproblemen - en erectiestoornissen.

Behandeling van erectiestoornissen veroorzaakt door hart-en vaatziekten

Als uw arts denkt dat u mogelijk een risico op hart-en vaatziekten, het maken van veranderingen in levensstijl, zoals het uitoefenen, veranderen van uw dieet of het verliezen van gewicht kan genoeg zijn om te helpen uw hart gezond - en het verbeteren van uw vermogen om een ​​erectie te hebben. Als u meer-ernstige tekenen en symptomen van hart-en vaatziekten, kan je verder onderzoek of behandeling nodig hebben. Als u zowel een erectiestoornis en hart-en vaatziekten, overleg dan met uw arts over de behandeling opties voor erectiestoornissen. Als je bepaalde hart medicatie te nemen, vooral nitraten, is het niet veilig is om veel van de medicijnen die worden gebruikt om erectiestoornissen te behandelen gebruiken.

Zie ook