Face-lift

Definitie

Een face-lift (rhytidectomie) is een cosmetisch chirurgische ingreep om het uiterlijk van uw gezicht en hals te verbeteren.

Tijdens een face-lift, zijn gezicht zachte weefsels opgeheven, overtollige huid wordt verwijderd en de huid wordt gedrapeerd terug over de nieuw geherpositioneerd contouren. A neck lift (platysmaplasty) wordt vaak gedaan als deel van een face-lift.

U kunt ervoor kiezen om een ​​face-lift hebben als uw gezichtshuid begint te hangen - een gemeenschappelijk optreden met het ouder worden. Een facelift kan ook je zelfvertrouwen te vergroten.

Een face-lift, zal echter geen invloed op de kwaliteit van uw gezichtshuid. Als je rimpels of schade door de zon, kunt u ook overwegen een huid-resurfacing procedure. A face-lift kan in combinatie met andere cosmetische procedures, zoals een wenkbrauw lift of ooglidcorrectie.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Als je ouder wordt, je gezichtshuid verandert - slappe en loskomen. Dit kan het onderste deel van je gezicht verschijnen rechthoekig van vorm. Een face-lift kan uw gezicht te geven een meer jeugdige hart-achtige vorm.

Je zou een face-lift overwegen als:

 • Uw gezichtshuid is los komen te zitten
 • Uw wangen zijn slappe
 • De plooien onder je onderste oogleden en rond je onderlip en kin worden steeds dieper
 • Je hebt overtollige huid opknoping van uw onderste kaaklijn (kaken)
 • Je hebt definitie verloren en het overtollige vet in je nek
 • Verticale banden van de huid in je nek (platysmal bands) zijn zichtbaar geworden

Een face-lift is geen behandeling voor oppervlakkige rimpels, schade door de zon, plooien rond de neus en de bovenlip, of onregelmatigheden in de huidskleur.

Zie ook

Risico's

Een face-lift brengt verschillende risico's, waaronder:

 • Littekens. Incisie littekens van een face-lift zijn permanent, maar meestal verborgen door de haarlijn en de natuurlijke contouren van het gezicht en oor. Als je kort haar, kunt u overwegen groeit je haar voordat een face-lift naar uw insnijdingen te dekken terwijl ze genezen. In zeldzame gevallen kan insnijdingen resulteren in verhoogde, rode littekens. Injecties van corticosteroïden (Kenalog-10) of andere behandelingen kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van littekens te verbeteren.
 • Zwelling en blauwe plekken. Verwacht zwelling en blauwe plekken voor enkele weken. Zwelling zou kunnen verstoren uw gelaatstrekken of opstijven uw gezicht bewegingen. Dit is een normaal onderdeel van het herstel dat meestal verdwijnt na enkele weken. Houd je hoofd opgeheven en het toepassen van koude kompressen kunnen helpen.
 • Veranderingen in de gevoeligheid van de huid. Tijdens een face-lift, de herpositionering van uw gezicht en nek weefsels kunnen beïnvloeden oppervlakkige gevoelszenuwen. Je zult waarschijnlijk het gevoel wat gevoelloosheid in je wangen, hoofdhuid en nek voor een paar maanden tot twee jaar.
 • Haaruitval. Je zou kunnen ervaren tijdelijke of permanente haaruitval nabij de incisie sites. Gebieden beïnvloed door tijdelijke haaruitval zal beginnen te herstellen in ongeveer drie maanden. Permanente haaruitval kan worden gecorrigeerd door het transplanteren van huid met haarzakjes van je hoofdhuid om het gebied of door het verwijderen van de naakte oppervlakte van de huid. Als het gebied van haaruitval groot is, kan een deel van de hoofdhuid met haar worden verplaatst naar het kale gebied.
 • Gezichtszenuw letsel. In zeldzame gevallen kan een face-lift van het gezicht zenuwen beschadigen. Dit kan leiden tot tijdelijke of blijvende zwakte van de gezichtsspieren te wijten aan gezichtszenuw verlamming.
 • Huidverlies. In zeldzame gevallen kan een face-lift van de bloedtoevoer onderbreken om uw tissues. Dit kan resulteren in de huid vervelling. Roken verhoogt het risico van verlies huid na een face-lift.

Net als elke andere vorm van een grote operatie, een face-lift een risico op bloedingen, infecties en een negatieve reactie op de anesthesie.

Een face-lift is niet voor iedereen. Uw arts kan waarschuwen tegen een face-lift als u:

 • Neem bloedverdunners. Gebruik van bloedverdunners (Coumadin, Plavix, anderen) kan het vermogen van het bloed om te stollen beïnvloeden en verhogen het risico op bloedingen na een face-lift.
 • Een medische aandoening. Als u een medische aandoening, zoals een ongewone neiging tot bloeden, zult u niet in staat zijn om een face-lift hebben. Als u een aandoening heeft die kunnen interfereren met uw vermogen om te genezen na een face-lift, zoals ongecontroleerde diabetes, kan uw arts drang voorzichtigheid. Indien mogelijk, zal uw arts samen met u om uw conditie te beheren ter voorbereiding van een face-lift.
 • Hebben een geschiedenis van herhaalde gewichtstoename en verlies. Herhaalde uitrekken van de gezichtshuid kan ertoe leiden dat uw huid te vroeg weer los worden na een face-lift.
 • Rook. Roken verhoogt het risico dat je verlies huid zult ervaren na een face-lift. Als u rookt, zal uw arts u aanbevelen stoppen met roken voor de operatie en de tijdens het herstel.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

In eerste instantie zult u praten met een plastisch chirurg over een face-lift. Tijdens uw eerste bezoek, uw plastisch chirurg zal waarschijnlijk:

 • Controleer uw medische voorgeschiedenis. Wees voorbereid op vragen over huidige en vroegere medische aandoeningen, zoals hoge bloeddruk te beantwoorden. Praat over de medicijnen die u neemt of onlangs heeft - met name die van invloed kunnen zijn de mogelijkheid van uw bloed om te stollen - evenals alle operaties die je hebt gehad.
 • Doe een lichamelijk onderzoek. Om uw behandelmogelijkheden, zal de arts uw gezichtshuid, benig aangezicht en de hals te onderzoeken. Patiënten die hebben dunne, hoekige gezichten zijn waarschijnlijk betere resultaten uit een face-lift dan zijn patiënten die ronde gezichten, lage jukbeenderen of korte kaakbeenderen te bereiken. De arts zal ook rekening mee eventuele littekens, huid onregelmatigheden of asymmetrie in je gezicht voor het aanbevelen van een specifieke techniek. Hij of zij kan ook foto's van je gezicht te nemen voor uw medisch dossier.
 • Bespreek uw verwachtingen. Leg uit waarom je een face-lift en wat je hoopt te qua uiterlijk na de procedure willen. Zorg ervoor dat u inzicht in de voordelen en risico's, met inbegrip van littekens en haaruitval.

Voordat een face-lift je zou ook moeten:

 • Volg medicatie richtingen. Je zult waarschijnlijk nodig om te voorkomen dat aspirine, anti-inflammatoire geneesmiddelen en kruiden-supplementen, die toenemen bloeden kan. Je zou moeten beginnen met het nemen van antibiotica voor een face-lift aan een infectie na de procedure te voorkomen. Ook, als u gevoelig voor hoge bloeddruk hebt, moet u mogelijk om de bloeddruk medicatie te nemen voordat een face-lift.
 • Was je gezicht en haar. Je zult waarschijnlijk nodig om te baden en wassen je haar de avond voor en de ochtend van uw face-lift.
 • Vermijd het eten. Je zult gevraagd worden om te voorkomen dat iets te eten na middernacht de avond voor uw face-lift.
 • Regelen voor hulp tijdens het herstel. Als je face-lift wordt gedaan als een poliklinische procedure, plannen maken voor iemand om je naar huis na de operatie en bij je blijven voor ten minste een tot twee dagen.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Face-lift. Zwelling en blauwe plekken.
Face-lift. Zwelling en blauwe plekken.

Een face-lift kan worden gedaan in een ziekenhuis of een poliklinische chirurgische faciliteit. Soms is de procedure wordt gedaan met sedatie en plaatselijke verdoving, die slechts een deel van je lichaam verdooft. In andere gevallen, algemene verdoving - die u onbewust maakt - wordt aanbevolen.

Tijdens de procedure
Technieken die worden gebruikt om de gezichtshuid te verwijderen en verplaatsen gezicht en nek weefsels variëren afhankelijk van uw gewenste resultaten. De specifieke techniek uw plastisch chirurg kiest zal de locatie van de incisies en littekens bepalen.

Uw arts kan gebruik maken van een of meer van de volgende technieken:

 • Traditionele face-lift. Uw arts zal insnijdingen te maken in je haarlijn beginnend bij de slapen, de voortzetting naar beneden en rond de voorkant van je oren en eindigt achter je oren in je onderrug hoofdhuid. Een incisie zou onder je kin worden gedaan om het uiterlijk van je nek te verbeteren.
 • Limited-incisie facelift. Uw arts zal korte insnijdingen in je haarlijn beginnend bij de slapen en voortdurende beneden en rond de voorkant van je oren te maken. Incisies kunnen ook gemaakt worden in de onderste oogleden of onder de bovenlip.
 • Halslift. Uw arts zal incisies te beginnen in de voorkant van je oorlellen en rond voortzetting van achter je oren in je onderrug hoofdhuid te maken.

Na het maken van de incisies, zal uw arts beeldhouwen of herdistribueren vet uit je gezicht, wangen of de hals en de herverdeling van de onderliggende weefsels. Hij of zij kan ook een zuig-techniek te gebruiken om vet (liposuctie) te verwijderen. In sommige gevallen vet weggezogen uit andere gebieden van je lichaam moeten kunnen worden toegevoegd aan specifieke gebieden van uw face.Your huid zal dan worden gedrapeerd over de nieuwe contouren en overtollige huid wordt verwijderd. Steken of tape wordt gebruikt om incisies te sluiten.

Een face-lift duurt over het algemeen twee tot vier uur, maar kan langer duren als andere cosmetische ingrepen worden gedaan op hetzelfde moment.

Na de procedure
Na een face-lift, zal uw incisies waarschijnlijk bedekt zijn met dikke pleisters die zachte druk te minimaliseren zwelling en blauwe plekken bieden. Een klein buisje zou onder de huid worden geplaatst achter een van je oren of beide om overtollig bloed of vocht af te voeren.

In de eerste paar dagen na een face-lift:

 • Rest met je hoofd opgeheven en neem pijnstillers zoals aanbevolen door uw arts
 • Vermijd blootstelling van uw incisies aan overmatige druk of beweging
 • Weet kleding die moet over je hoofd te worden geplaatst niet dragen

Vermijd het drinken van alcohol - die kan leiden tot de bloedvaten te verwijden en leiden tot bloedingen - gedurende ten minste twee weken.

Vraag uw arts wanneer het OK is om dagelijkse activiteiten, zoals wassen en drogen van uw haar, zwemmen en andere routinematige fysieke activiteiten te hervatten.

Je zult waarschijnlijk zien uw arts de dag na uw face-lift. De arts zal waarschijnlijk verwijderen van uw drainagebuis, gelden antibiotische zalf op uw incisies en plaats nieuwe verbanden op je gezicht. Twee tot drie dagen na uw face-lift, zult u waarschijnlijk in staat zijn om te schakelen van het dragen van bandages tot een elastisch gezicht sling.

Uw arts zal waarschijnlijk uw steken te verwijderen tijdens afzonderlijke bezoeken binnen vijf tot 14 dagen na uw face-lift. Hij of zij zal ook zorgvuldig te controleren uw incisies voor ingegroeide haartjes, die moeten worden verwijderd om infecties en ontstekingen te voorkomen.

Uw incisies zal korst als ze beginnen te helen. Niet halen bij de korsten.

Je zou liever thuis blijven terwijl u herstelt van een face-lift. Een week na de face-lift, kunt u beginnen met behulp van make-up om de rand van je littekens om eventuele roodheid of blauwe plekken te verbergen. Vermijd onbeschermde blootstelling aan de zon totdat je littekens zijn niet meer roze.

Na een face-lift, contact op met uw arts als u:

 • Pijn aan een kant van je gezicht of nek binnen 12 uur na de operatie
 • Kortademigheid
 • Pijn op de borst
 • Onregelmatige hartslag

Zie ook

Resultaten

Door het gladstrijken losse huid, kan een face-lift je gezicht en hals een meer jeugdige uitstraling te geven.

Vrouwen meestal betere resultaten na een face-lift dan mannen. Dit komt omdat mannen hebben dikkere huid van het gezicht en grotere speekselklieren - een soort speekselklier gelegen in de wangen - dan vrouwen. Daardoor kunnen mannen wangen nog vol verschijnen na een face-lift.

Houd in gedachten dat face-lift resultaten zijn niet blijvend. Als je ouder wordt je gezichtshuid opnieuw zou beginnen te hangen. Beschadiging door de zon kan ook ouder wordt je huid.

Zie ook