Foetale echoscopie

Definitie

Een echografie, of sonogram, is een beeldvormende techniek die hoge-frequentie geluidsgolven gebruikt om beelden van een baby in de baarmoeder te produceren.

Foetale echoscopie beelden kunnen helpen uw zorgverzekeraar evalueren uw baby's groei en ontwikkeling en het bepalen hoe je zwangerschap vordert. Een echografie kan ook geeft u de kans om uw baby's profiel maanden bestuderen alvorens levering. In sommige gevallen wordt echografie gebruikt om mogelijke problemen te evalueren of bevestiging van een diagnose.

Foetale echoscopie wordt vaak gedaan tijdens het eerste trimester te bevestigen en flirt met de zwangerschap en opnieuw tijdens het tweede trimester - tussen 18 en 20 weken - wanneer anatomische details zichtbaar. Als uw baby's gezondheid moet beter worden gecontroleerd, kunnen echo's gedurende de zwangerschap worden herhaald.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Een echografie kan op elk moment worden gedaan tijdens de zwangerschap. Uw zorgverzekeraar kan een echografie te gebruiken om:

 • Bevestigen de zwangerschap en de locatie. Sommige embryo's zich ontwikkelen in de eileider in plaats van in de baarmoeder. Een echografie kan helpen bij uw zorgverzekeraar een buitenbaarmoederlijke (ectopische) zwangerschap detecteren.
 • Bepaal uw baby zwangerschapsduur. Kennen van de baby leeftijd kan helpen bij uw zorgverzekeraar bepaalt je uitgerekende datum en volgen diverse mijlpalen door uw zwangerschap.
 • Bevestigen het aantal baby's. Als uw zorgverzekeraar vermoedt een meerlingzwangerschap, kan een echografie worden gedaan om het aantal baby's te bevestigen.
 • Evalueer uw baby's groei. Uw zorgverzekeraar kan gebruiken echografie om te bepalen of uw baby groeit in een normaal tempo. Echografie kan worden gebruikt om je baby's bewegingen, ademhaling en hartslag ook bewaken.
 • Bestudeer de placenta en vruchtwater niveaus. De placenta geeft je baby met vitale voedingsstoffen en zuurstofrijk bloed. Te veel of te weinig vruchtwater - de vloeistof die de baby omringt in de baarmoeder tijdens de zwangerschap - of complicaties met de placenta speciale aandacht.
 • Identificeer geboorteafwijkingen. Een echografie kan helpen bij uw zorgverzekeraar te detecteren diverse aangeboren afwijkingen.
 • Onderzoeken tekenen of symptomen. Als je bloeden of die andere complicaties, kan een echografie te helpen uw zorgverzekeraar de oorzaak.
 • Het uitvoeren van andere prenatale testen. Uw zorgverzekeraar kan echografie gebruikt om plaatsing van de naald te begeleiden tijdens bepaalde prenatale tests, zoals vruchtwaterpunctie of vlokkentest.
 • Bepaal foetushouding vóór levering. A C-sectie kan vereist zijn als de baby in een abnormale positie.
Foetale echoscopie. Bevestigen de zwangerschap en de locatie.
Foetale echoscopie. Bevestigen de zwangerschap en de locatie.

Foetale echoscopie is niet alleen aan te raden om een ​​baby het geslacht te bepalen - maar het zou een bonus voor nieuwsgierige ouders wanneer een echografie wordt gedaan om medische redenen zijn. Evenzo is echografie niet alleen geschikt voor het produceren herinnering of video's.

Als uw zorgverlener suggereert niet een echografie, maar u wilt de zekerheid het examen kan bieden, geef ons uw wensen als u samenwerken om te bepalen wat het beste voor u en uw baby.

Zie ook

Risico's

Routine foetale echo's worden beschouwd als veilig voor zowel moeder als baby. Onderzoekers hebben geen nadelige effecten van foetale echografie bij kinderen volgden een aantal jaren na de geboorte genoteerd.

Toch voorzichtigheid blijft belangrijk. Het gebruik van echografie uitsluitend herinneringen maken wordt afgeraden.

Foetale echoscopie heeft ook beperkingen. Foetale echoscopie misschien niet alle aangeboren afwijkingen te detecteren - of wellicht ten onrechte suggereren een geboorteafwijking is aanwezig wanneer het niet.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

U kan gevraagd worden om een ​​bepaalde hoeveelheid vloeistof drinken of te voorkomen urineren voordat een echografie, afhankelijk van het type van ultrageluid. Bij het plannen van je echo, vraag uw zorgverzekeraar voor specifieke instructies.

Ook bewust dat foetale echografie kan worden gedaan via de vagina (vaginale) of over de buik (transabdominale), afhankelijk van de reden waarom het wordt gedaan of de fase van je zwangerschap. Als je met een transabdominale echografie, overwegen het dragen loosefitting kleding, zodat u kunt eenvoudig je buik bloot.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Er zijn twee hoofdtypen van foetale echografie examens:

 • Transvaginale echo. Met dit type van foetale echografie, wordt een wand-achtige transducer geplaatst in je vagina te zenden geluidsgolven en het verzamelen van de reflecties. Transvaginale echo worden meestal gebruikt tijdens vroege zwangerschap bij de baarmoeder en eileiders dichter bij de vagina dan het buikoppervlak.
 • . Transabdominale echografie Een transabdominale foetale echografie wordt gedaan door het verplaatsen van een transducer - een klein plastic apparaat dat verzendt en ontvangt geluidsgolven - over je buik. Dit type van foetale echografie helpt uw ​​zorgverzekeraar bepalen van je baby zwangerschapsduur en je baby's groei en ontwikkeling te evalueren. Het examen duurt meestal ongeveer 20 minuten.

Verschillende andere soorten transabdominale echo zijn beschikbaar, waaronder:

 • Gespecialiseerd of gerichte echografie. Dit soort echografie richt een vermoedelijke probleem en maakt gebruik van meer geavanceerde apparatuur dan wel een standaard echografie. Het examen zou kunnen nemen van 30 minuten tot enkele uren.
 • 3-d echografie. A 3-D echografie kunnen beelden van een baby te voorzien van foto-kwaliteit details. Dit type van ultrageluid wordt soms gebruikt om zorgverleners evalueren van een baby groei en ontwikkeling, alsook detecteren gezichtsabnormaliteiten of neurale buisdefecten.
 • Doppler ultrasound. Een Doppler meet lichte veranderingen in ultrasone golven als ze stuiteren bewegende objecten, zoals bloedcellen. Een Doppler-echografie kan geven details over een baby circulatie.
 • Foetale echocardiografie. Deze vorm van foetale echografie geeft een gedetailleerd beeld van een baby hart. Het kan worden gebruikt om een ​​aangeboren hartafwijking te bevestigen of uit te sluiten.
Bepaal uw baby zwangerschapsduur. Bevestigen het aantal baby's.
Bepaal uw baby zwangerschapsduur. Bevestigen het aantal baby's.

Tijdens het examen
Tijdens een transabdominale foetale echoscopie, zult u ontspannen op een onderzoekstafel en bloot uw buik. Uw zorgverzekeraar of technicus zal een speciale gel op je buik. Dit zal de geleiding van geluidsgolven te verbeteren en te elimineren lucht tussen de huid en de transducer - het kleine plastic apparaat dat stuurt geluidsgolven en ontvangt degenen die terug stuiteren.

Uw zorgverzekeraar of technicus zal de transducer heen en weer bewegen over je buik. De geluidsgolven die worden gereflecteerd je botten en andere weefsels worden omgezet in zwart-wit of grijs beelden op een monitor.

Uw zorgverzekeraar of technicus zal uw baby's hoofd, buik, dijbeen en andere structuren te meten. Hij of zij zou kunnen afdrukken of opslaan van bepaalde beelden om belangrijke structuren te documenteren. Je zult waarschijnlijk kopieën van enkele van de beelden worden gegeven.

Afhankelijk van de positie van uw baby en de fase van ontwikkeling, zou je in staat zijn om uit te maken van een gezicht, handen en vingers, of armen en benen. Maak je geen zorgen als je niet kunt 'zien' uw baby. Echobeelden kan moeilijk zijn voor een ongetrainde waarnemer te ontcijferen. Vraag uw zorgverzekeraar of technicus om uit te leggen wat er op het scherm.

De procedure voor andere foetale ultrasoundonderzoeken vergelijkbaar. Als je met een transvaginale echografie, echter, wordt u gevraagd om te veranderen in een ziekenhuis jurk of uitkleden van de taille naar beneden. U zult ontspannen op een examen tafel en plaats je voeten in stijgbeugels. Uw zorgverzekeraar of technicus zal een gesmeerd transducer plaatsen in je vagina in plaats van het over je buik bewegen.

Na het examen
U kunt veeg eventueel resterende gel of glijmiddel. Als je een volle blaas tijdens de echo gehad, zult u in staat om te plassen na het examen.

Zie ook

Resultaten

Typisch, een echografie biedt geruststelling dat een baby groeit en ontwikkelt normaal. Als uw zorgverlener wil meer details over uw baby's gezondheid, kan hij of zij extra tests bevelen.

Zie ook