Geschiktheid

Oefening: 7 voordelen van regelmatige fysieke activiteit

Je weet dat lichaamsbeweging goed voor je is, maar weet u hoe goed? van het stimuleren van uw stemming om het verbeteren van je seksleven, erachter te komen hoe de oefening je leven kan verbeteren.

Wil je beter te voelen, meer energie hebben en misschien zelfs langer leven? Kijk niet verder dan oefening. De gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging en fysieke activiteit zijn moeilijk te negeren. En de voordelen van lichaamsbeweging zijn van jou voor het oprapen, ongeacht uw leeftijd, geslacht of fysieke vermogen. Meer overtuiging nodig om te oefenen? Bekijk deze zeven manieren oefening kan je leven te verbeteren.

Nr 1: oefening controles gewicht

Oefening kan helpen voorkomen dat overgewicht te krijgen of helpen handhaven van gewichtsverlies. Wanneer u zich in lichamelijke activiteit, je verbrandt calorieën. Hoe intenser de activiteit, hoe meer calorieën je verbrandt. U hoeft niet om vernietiging van grote stukken van de tijd voor de oefening om gewicht-verlies voordelen te behalen. Als je niet kunt doen een echte workout, krijgt meer actief in de gehele dag op een eenvoudige manier - door het nemen van de trap in plaats van de lift of revving uw huishoudelijke taken.

Nr 2: oefening bestrijdt gezondheidsproblemen en ziekten

Fitness. Oefening: 7 voordelen van regelmatige fysieke activiteit.
Fitness. Oefening: 7 voordelen van regelmatige fysieke activiteit.

Bezorgd over hart-en vaatziekten? In de hoop om een ​​hoge bloeddruk te voorkomen? Maakt niet uit wat uw huidige gewicht, actief verhoogt high-density lipoproteïne (HDL) of "goed" cholesterol en verlaagt ongezonde triglyceriden. Dit een-tweetje houdt uw bloed stroomt soepel, waardoor het risico op hart-en vaatziekten vermindert. In feite kan regelmatige lichaamsbeweging helpt u een breed scala van gezondheidsproblemen en zorgen, waaronder beroerte, metabool syndroom, diabetes type 2, depressie, bepaalde vormen van kanker, artritis en vallen te voorkomen of te beheren.

Nr 3: oefening verbetert de stemming

Nodig een emotionele lift? Of noodzaak om wat stoom afblazen na een stressvolle dag? Een training in de sportschool of een stevige wandeling van 30 minuten kunnen helpen. Lichamelijke activiteit stimuleert verschillende chemicaliën in de hersenen die de lezer misschien gelukkiger en meer ontspannen voelen. U kunt ook beter over je uiterlijk en je voelt als je regelmatig oefenen, die je zelfvertrouwen kan stimuleren en verbeteren van je zelfvertrouwen.

Nr 4: oefening verhoogt de energie

Adem door boodschappen of huishoudelijke taken? Regelmatige lichamelijke activiteit kan je spierkracht te verbeteren en het vergroten van je uithoudingsvermogen. Lichaamsbeweging en fysieke activiteit te leveren zuurstof en voedingsstoffen naar uw weefsels en helpen uw cardiovasculaire systeem efficiënter te werken. En als je hart en de longen efficiënter werken, je hebt meer energie om te gaan over uw dagelijkse bezigheden.

Zie ook

Oefening: 7 voordelen van regelmatige fysieke activiteit

No 5: oefening bevordert een betere slaap

Moeite om in slaap te vallen? Of om te blijven slapen? Regelmatige lichamelijke activiteit kan u helpen in slaap vallen sneller en verdiepen van uw slaap. Gewoon niet te oefenen dicht bij het slapen gaan, of je kan ook worden bekrachtigd om in slaap te vallen.

Nr. 6: oefening zet de vonk terug in je seksleven

Voelt u zich te moe of te uit vorm aan lichamelijke intimiteit te genieten? Regelmatige lichamelijke activiteit kan verlaten voel je je energiek en ziet er beter uit, dat kan een positief effect hebben op je seksleven te hebben. Maar er is meer aan de hand dan dat. Regelmatige lichamelijke activiteit kan leiden tot een verhoogde opwinding voor vrouwen. En de mensen die regelmatig sporten hebben minder kans op problemen met een erectiestoornis hebben dan mannen die niet uitoefenen.

Nr. 7: oefening kan leuk zijn

Oefenen en lichamelijke activiteit kan een leuke manier om wat tijd door te brengen. Het geeft je een kans om te ontspannen, genieten van de buitenlucht of gewoon bezighouden met activiteiten die je gelukkig maken. Lichamelijke activiteit kan ook helpen verbinden met familie of vrienden in een leuke sociale omgeving. Dus, neem een ​​dansles, raakte de wandelpaden of deelnemen aan een voetbalteam. Zoek een fysieke activiteit die u genieten, en gewoon doen. Als je vervelen, probeer iets nieuws.

De onderste lijn op oefening

Lichaamsbeweging en fysieke activiteit zijn een geweldige manier om zich beter te voelen, krijgen voordelen voor de gezondheid en plezier hebben. Als algemene doel hebben op ten minste 30 minuten fysieke activiteit per dag. Als u wilt afvallen of aan specifieke fitness doelen, kan het nodig zijn om meer te bewegen. Vergeet niet om te controleren met uw arts voordat u begint met een nieuwe oefening programma, vooral als u een gezondheid betreft.

Zie ook