Geschiktheid

Functionele fitness training: is het geschikt voor u?

Functionele fitness oefeningen train je spieren te helpen veilig en efficiënt te doen dagelijkse activiteiten. Ontdek meer over functionele fitness oefeningen - en wat zij voor u kunnen betekenen.

Leeft u om te oefenen? Tenzij je een topsporter, waarschijnlijk beantwoord je niet op die vraag. De meeste mensen, in feite, zouden zeggen dat ze oefenen om hun levenskwaliteit te verbeteren.

En dat is de focus van functionele fitness. Functionele fitness oefeningen zijn ontworpen om te trainen en ontwikkelen van uw spieren om het gemakkelijker en veiliger om alledaagse activiteiten, zoals het dragen van boodschappen of het spelen van een partijtje basketbal met je kinderen uit te voeren.

Wat is functionele fitness training?

Functionele fitness oefeningen train je spieren om samen te werken en hen voor te bereiden voor de dagelijkse taken door het simuleren van gemeenschappelijke bewegingen die je zou kunnen doen thuis, op het werk of in de sport. Tijdens het gebruik van verschillende spieren in het boven-en onderlichaam tegelijkertijd, functionele geschiktheid oefent ook benadrukken rompstabiliteit. Bijvoorbeeld, een kraakpand aan biceps curl is een functionele oefening, omdat het traint de spieren wordt gebruikt bij het ophalen van een object uit de vloer of op een tafel. Door het trainen van je spieren om de manier waarop ze doen in alledaagse taken werken, bereidt u uw lichaam om goed te presteren in allerlei veelvoorkomende situaties.

Functionele fitness oefeningen kunnen worden gedaan thuis of in de sportschool. Sportscholen kunnen functionele fitness lessen aan te bieden of te nemen functionele fitness in boot camps of andere soorten klassen. Oefening gereedschappen, zoals fitness ballen, waterkoker toeters en gewichten, worden vaak gebruikt in functionele fitness workouts.

Wat zijn de voordelen van functionele fitness training?

Functionele oefeningen neiging om multijoint, multimuscle oefeningen. In plaats van alleen het verplaatsen van de ellebogen, bijvoorbeeld, kan een functioneel oefenen omvatten de ellebogen, schouders, rug, heupen, knieën en enkels. Dit soort training, correct wordt toegepast, kan de dagelijkse activiteiten makkelijker te maken, verminderen het risico op letsel en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Zie ook

Functionele fitness training: is het geschikt voor u?

Wat zijn voorbeelden van functionele fitness oefeningen?

Functionele fitness oefeningen gebruik van meerdere gewrichten en spieren in een keer naar je hele lichaam trainen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Multidirectionele lunges
  • Squat naar biceps curl
  • Step-ups met gewichten

Multidirectionele lunges bereiden je lichaam voor gemeenschappelijke activiteiten, zoals stofzuigen en yardwork. Om een ​​lunge doen, een been houden u op zijn plaats en stap uit bij het andere been - aan de voorkant, achterkant of zijkant - totdat je knie bereikt een hoek van 90 graden en je achterste knie is parallel aan de vloer.

De squat om biceps curl maakt gebruik van gewichten en bootst de werking van het optillen van een wasmand, laptoptas of jong kind van de vloer. Te doen een kraakpand aan biceps curl, begin je met je voeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar, rug recht en je kern stabiel. Houdt de dumbbells aan uw zijde, langzaam buig door de heupen, knieën en enkels tot je knieën komen tot een hoek van 90 graden. Als u langzaam terug naar de beginpositie, zet je handpalmen naar het plafond, buig je armen en krul de halters in de richting van je schouders.

Zijn functioneel fitness oefeningen voor iedereen?

Als je ouder bent dan 40 jaar, hebben niet uitgeoefend voor enige tijd of gezondheidsproblemen hebben, is het een goed idee om te controleren met uw arts voordat u begint met een nieuwe oefening programma. Evenzo, moeten vrouwen die zwanger zijn controleren met hun artsen.

Fitness. Functionele fitness training: is het geschikt voor u?
Fitness. Functionele fitness training: is het geschikt voor u?

Het is ook een goed idee om te beginnen met oefeningen die alleen je eigen lichaamsgewicht te gebruiken voor de weerstand. Naarmate je meer fit en klaar zijn voor meer van een uitdaging, kunt u meer weerstand in de vorm van gewichten, weerstand slang of het uitvoeren van bewegingen in het water toe te voegen.

De functionele fitness payoff

Als je meer functionele oefeningen toe te voegen aan je training, moet u verbeteringen in uw vermogen om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren te zien, en dus in uw kwaliteit van leven. Dat is nogal een rendement op uw investering te oefenen.

Zie ook