Gezinstherapie

Definitie

Gezinstherapie is een soort van psychologische begeleiding (psychotherapie) gedaan om te helpen familieleden te verbeteren communicatie en conflicten op te lossen. Gezinstherapie wordt doorgaans verstrekt door een psycholoog, klinisch maatschappelijk werker of licentie therapeut. Deze therapeuten hebben doctorale of postdoctorale graden en kan worden credentialed door de European Association for Marriage-en gezinstherapie (AAMFT).

Gezinstherapie is vaak op korte termijn. Het kan onder alle gezinsleden of alleen degenen die het meest in staat om deel te nemen. Uw specifieke behandelplan zal afhangen van de situatie van uw gezin. Gezinstherapie sessies leer je vaardigheden om familiebanden te verdiepen en krijgen door stressvolle tijden, zelfs nadat je klaar bent ga therapiesessies.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Gezinstherapie kan helpen bij het verbeteren onrustige relaties met je partner, kinderen of andere familieleden. U kan richten specifieke kwesties, zoals echtelijke of financiële problemen, conflicten tussen ouders en kinderen, of de gevolgen van alcohol-en drugsmisbruik of een psychische ziekte op het hele gezin.

Uw gezin kan gezinstherapie nastreven, samen met andere vormen van geestelijke gezondheidszorg behandeling, vooral als een van jullie heeft een psychische ziekte of verslaving, dat vereist ook individuele therapie of revalidatie behandeling. Bijvoorbeeld, kan gezinstherapie helpen familieleden omgaan als een familielid heeft schizofrenie - maar de persoon die schizofrenie heeft moet doorgaan met zijn of haar geïndividualiseerde behandeling plan, die kunnen bestaan ​​uit medicijnen, een-op-een begeleiding of een andere behandeling.

In het geval van verslaving, kan het gezin gezinstherapie te wonen, terwijl de persoon die heeft een verslaving neemt deel aan residentiële behandeling. Soms is de familie kan deelnemen aan gezinstherapie, zelfs als de verslaafde persoon niet heeft getracht uit zijn of haar eigen behandeling.

Gezinstherapie kan nuttig zijn in een gezinssituatie die stress, verdriet, woede of conflict veroorzaakt. Het kan helpen u en uw gezinsleden te begrijpen elkaar beter en dichter bij elkaar brengen u.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

De enige voorbereiding die nodig is voor gezinstherapie is naar een psycholoog of een ander type licentie therapeut vinden. U kunt uw huisarts vragen om een ​​doorverwijzing naar een therapeut. Familieleden of vrienden kunnen aanbevelingen op basis van hun ervaringen te geven. Uw zorgverzekeraar, Employee Assistance Program, geestelijkheid, of staat of lokale geestelijke gezondheid agentschappen kan bieden ook aanbevelingen.

Voordat het plannen van sessies met een therapeut, overwegen of de therapeut een goede pasvorm voor uw gezin zou zijn. Hier zijn een aantal dingen te overwegen en een aantal vragen te stellen:

  • Opleiding en ervaring. Wat is uw opleiding en training achtergrond? Bent u een vergunning van de staat? Bent u geaccrediteerd door de AAMFT of andere professionele organisaties? Wat is uw ervaring met mijn familie soort probleem?
  • Locatie en de beschikbaarheid. Waar is uw kantoor? Wat zijn uw kantooruren? Ben je beschikbaar in geval van nood?
  • Lengte en het aantal sessies. Hoe lang is elke sessie? Hoe vaak zijn sessies gepland? Hoeveel behandelingen moet ik verwacht te hebben?
  • Vergoedingen en verzekeringen. Hoeveel moet je betalen voor elke sessie? Zijn uw diensten gedekt door mijn ziektekostenverzekering plan? Moet ik het volledige bedrag vooraf te betalen? Wat is uw beleid ten aanzien van geannuleerde sessies?

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Gezinstherapie brengt meestal meerdere familieleden bij elkaar voor therapie-sessies. Echter, kan een familielid ook een gezinstherapeut zie afzonderlijk. Sessies meestal duurt ongeveer 50 minuten tot een uur. Gezinstherapie is vaak op korte termijn - doorgaans minder dan zes maanden. Echter, hoe vaak u te ontmoeten en het aantal sessies dat je nodig hebt is afhankelijk van specifieke situatie en de aanbeveling van de therapeut van uw familie.

Tijdens gezinstherapie, zult u uw familie de mogelijkheid om problemen op te lossen en te uiten gedachten en emoties te onderzoeken. U kunt familie rollen, regels en gedragspatronen onderzoeken om kwesties die bijdragen aan conflicten te identificeren - evenals manieren om te werken door middel van deze problemen. Gezinstherapie kan u helpen uw gezin de sterke punten, zoals de zorg voor elkaar, en de zwakke punten, zoals problemen in vertrouwen met elkaar te identificeren.

Bijvoorbeeld, zeggen dat je volwassen zoon heeft een depressie. Uw familie begrijpt niet zijn depressie of de beste manier om ondersteuning te bieden. Hoewel u zich zorgen over de gezondheid van uw zoon, gesprekken met uw zoon of andere familieleden uitbarsten in argumenten en je bent vertrokken gevoel gefrustreerd en boos. Communicatie vermindert, beslissingen gaan onverharde, en de kloof groeit breder.

Gezinstherapie. Opleiding en ervaring.
Gezinstherapie. Opleiding en ervaring.

In een dergelijke situatie, kan gezinstherapie kunt u precies uw specifieke uitdagingen en hoe je familie is ze hanteert. Leiden door je therapeut, leert u nieuwe manieren om te communiceren en te overwinnen ongezonde patronen van omgaan met elkaar. U kunt individuele en familie doelen te stellen en te werken aan manieren om deze te bereiken. Op het einde, kan uw zoon beter worden uitgerust om te gaan met zijn depressie, en de hele familie kan een gevoel van begrip en saamhorigheid te bereiken.

Zie ook

Resultaten

Gezinstherapie niet automatisch oplossen familie conflicten of maak een vervelende situatie weg te gaan. Maar het kan helpen u en uw gezinsleden elkaar beter te begrijpen, en kunnen u voorzien van vaardigheden om te gaan met moeilijke situaties in een meer effectieve manier.

Zie ook