Gezond ouder worden

Langdurige zorg: vroegtijdige planning loont

Het is het beste om vroeg over de langdurige zorg spreken - voordat de behoefte aan medische of persoonlijke verzorging is dreigend. Hier is hulp begrip, het kiezen en de financiering van langdurige zorg.

Langdurige zorg is een algemene term die wordt gebruikt om verschillende home-en community-based services beschrijven voor volwassenen die helpen bij de zorg voor zichzelf nodig.

Als u overweegt langdurige zorg opties voor jezelf, een ouder of een andere geliefde, start het onderzoek en de discussies vroeg. Als je wacht, kan een letsel of ziekte dwingen je hand - die leidt tot een overhaaste beslissing die niet het beste zou kunnen zijn op de lange termijn.

Hier is te helpen kennis te maken met langdurige zorg opties.

Begrip vormen van langdurige zorg

Inzicht in de verschillende niveaus van de langdurige zorg kan u helpen kiezen het type dat het meest geschikt is voor u of uw geliefde. Bijvoorbeeld:

 • Thuiszorg. Persoonlijke of thuis gezondheid assistenten kunnen helpen bij het ​​baden, dressing en andere persoonlijke behoeften thuis, evenals huishouding, maaltijden en winkelen. Home gezondheid verpleegkundigen bieden elementaire medische zorg thuis.
 • . Dagprogramma Dagprogramma's voor volwassenen bieden sociale interactie, maaltijden en activiteiten - waaronder vaak oefenen, spelen, excursies, kunst en muziek - voor volwassenen die niet rond-de-klok zorg nodig hebben. Sommige programma's bieden vervoer van en naar het zorgcentrum evenals bepaalde medische diensten, zoals het helpen bij het nemen van medicatie of het controleren van de bloeddruk.
 • Bejaardentehuizen. Veel gemeenschappen bieden huurappartementen bestemd voor oudere volwassenen. Sommige bejaardentehuizen bieden maaltijden, vervoer, huishouden en activiteiten.
 • . Begeleid wonen Begeleid wonen faciliteiten bieden medewerkers te helpen met activiteiten zoals het nemen van medicatie, baden en aankleden - evenals maaltijden, vervoer, huishouden en sociale activiteiten. Sommige zorgwoningen hebben on-site beauty winkels en andere voorzieningen.
 • . Voortdurende-zorg pensionering gemeenschap Continuing-zorg pensionering gemeenschappen bieden verschillende niveaus van zorg in een instelling - zoals bejaardentehuizen voor degenen die gezond zijn, begeleid wonen voor mensen die helpen met de dagelijkse activiteiten nodig hebben, en rond-de-klok verpleegkundige zorg voor die niet meer onafhankelijk. Bewoners kunnen bewegen tussen de verschillende niveaus van zorg afhankelijk van hun behoeften.
 • Verpleeghuis. Verpleeghuizen bieden 24-uurs verpleegkundige zorg voor mensen die herstellen van ziekte of letsel en dienen als lange termijn woningen voor mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Verpleeghuizen bieden ook end-of-life care. Diensten omvatten doorgaans helpen eten, aankleden, baden en toiletbezoek, evenals wondverzorging en revalidatie therapie.

Het kiezen van de juiste langdurige zorg faciliteit

Het selecteren van een langdurige zorg faciliteit kan overweldigend zijn. Stel jezelf de volgende vragen aan het proces te vergemakkelijken:

 • Wat is het niveau van dienstverlening doe je nodig hebt? U of heeft uw geliefde te helpen met de dagelijkse activiteiten, zoals aankleden of lopen naar de badkamer nodig? Nursing care? Wat zegt de dokter? De vaststelling van specifieke zorgbehoeften kan u helpen beslissen welk type van faciliteiten te overwegen.
 • Wat zijn uw persoonlijke voorkeuren? Wilt u of uw geliefde liever een kleinere voorziening of bepaalde woonsituatie, zoals een eenpersoonskamer? Wilt u liever uw maaltijden te eten in een cafetaria omgeving of in uw eigen kamer? Welke voorzieningen zijn het belangrijkst? Kijk ook eens naar de regels. Kunnen bewoners kiezen wanneer opstaan ​​en naar bed gaan? Wanneer bezoekers toegestaan? Welke sociale activiteiten worden aangeboden? Kunnen bewoners blijven hun persoonlijke artsen zien?
 • Wat kunt u zich veroorloven? Ontvang de details over prijzen, tarieven en diensten. Weet wat er wordt opgenomen in de maandelijkse vergoeding en wat extra kost.
 • Wat er beschikbaar is dicht bij huis? Dat het dicht bij vrienden en familie kunnen de overgang naar langdurige zorg te verlichten. Indien vacatures zijn een probleem, vragen over wachtlijsten.
 • Wat is je eerste indruk? Plan een rondleiding van de faciliteit. Heeft de faciliteit lijkt veilig? Ruikt het OK? Is de temperatuur aangenaam? Zijn de bewoners respectvol behandeld? Hebben ze lijken gelukkig? Zijn er voldoende zorgverleners op het personeel? Wat zijn de kamers like? Later, maken onaangekondigde bezoeken om te controleren of je eerste indruk juist was.
 • Hoe werkt de faciliteit te vergelijken met anderen? Wat heb je gehoord over de faciliteit? Contact op met de Better Business Bureau om te controleren of er klachten zijn ingediend tegen de faciliteit, en het gebruik van online toepassingen, zoals het Verpleeghuis Vergelijk tool op de website van Medicare. Stel een langdurige zorg ombudsman - op de ambtenaar die klachten onderzoekt tegen langdurige zorg voorzieningen - over de sterke en zwakke punten van specifieke faciliteiten. Om een ​​lokale ombudsman vinden, gebruikt u de Eldercare Locator, een online dienst van de Amerikaanse regering on Aging.

Zie ook

Langdurige zorg: vroegtijdige planning loont

Betalen voor langdurige zorg

Langdurige zorg kan duur zijn - en, meestal, het is een out-of-pocket kosten.

Medicare, een federaal programma voor mensen die ouder zijn dan 65 jaar en degenen die een bepaalde handicap, in het algemeen niet te betalen voor langdurige zorg. Medicaid, een gezamenlijke staat-federale programma dat is ontworpen voor mensen die aan bepaalde inkomenseisen, misschien een optie voor volwassenen die hebben beperkte middelen of mensen die bijna hebben uitgeput hun activa zijn - maar wie er in aanmerking komen voor Medicaid en welke diensten onder verschilt per staat.

Als je niet verwacht persoonlijke besparingen op de kosten van langdurige zorg te dekken, kunt u mogelijk om langdurige zorg te financieren door middel van langdurige zorg verzekering. In ruil voor maandelijkse premies, langdurige zorg verzekering dekt verpleeghuiszorg of andere langdurige zorg. Premies algemeen toe met de persoon die de leeftijd en de dekking voordelen verschillen aanzienlijk. Als u overweegt langdurige zorg verzekering, zorg ervoor dat de polis dekt alle reeds bestaande voorwaarden, alsmede de voorwaarden die zich later kunnen ontwikkelen, zoals dementie. Controleer ook of u kunt verminderen dekking als de premies te duur worden.

Andere opties zijn bijvoorbeeld een omgekeerde hypotheek - waar u converteert een deel van het eigen vermogen in uw huis in cash - of de verkoop van een levensverzekering voor de contante waarde van de polis (life settlement). Wees op uw hoede van de risico's en kosten, echter. Bespreek de mogelijkheden met een advocaat of accountant. U kan ook contact opnemen met een maatschappelijk werker of de plaatselijke agentschap van de vergrijzing.

Het bespreken van de langdurige zorg met een geliefde

Als je onderzoek langdurige zorg opties voor een ouder of een andere geliefde, ook uw geliefde in het proces zo veel mogelijk. Houd rekening met deze tips:

 • Plan vooruit. Wacht niet tot een geliefde heeft een langdurige zorg faciliteit. Beginnen met de planning vroeg zodat je tijd hebt om de opties te evalueren samen hebben.
 • Werk langdurige zorg in alledaagse gesprekken. Als je moeder een probleem benoemt draaien op de kraan, bijvoorbeeld, kun je vragen of ze hulp baden of beheren van andere aspecten van de persoonlijke verzorging kunnen gebruiken.
 • Luister naar je geliefde de voorkeuren en wensen. Als uw dierbare is wilsbekwaam, herkent zijn of haar recht om beslissingen te nemen over de langdurige zorg. Blijf positief als u uw geliefde te herinneren dat zijn of haar veiligheid is uw primaire zorg.
 • Betrek anderen Als je geliefde niet goed reageren op uw inspanningen om te praten over de langdurige zorg, betrekken vertrouwde contacten -. Zoals andere dierbaren, geestelijkheid, een arts of een advocaat.
Gezond ouder worden. Continuing-zorg pensionering gemeenschap.
Gezond ouder worden. Continuing-zorg pensionering gemeenschap.

Het idee van het verlaten van huis of ontvangen in-thuishulp voor de dagelijkse activiteiten kunnen verontrusten. Hoe meer je weet over de mogelijkheden, echter de betere keuzes die je kunt maken.

Zie ook