Gezondheid van de consument

Therapie huisdier: man's beste vriend als genezer

Dierverzorgingsmiddelen kan helpen bij genezing en het verminderen van depressie en vermoeidheid.

Is geneeskunde gaan naar de honden? Ja, maar op een goede manier. Therapie huisdier wordt steeds fans in de gezondheidszorg en daarbuiten. Zoek uit wat er achter deze groeiende trend.

Wat is huisdier therapie?

Therapie huisdier is een brede term die dierverzorgingsmiddelen en andere dier-gesubsidieerde activiteiten omvat. Dierverzorgingsmiddelen is een groeiende veld dat honden of andere dieren gebruikt om mensen te helpen herstellen van of beter omgaan met gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten, kanker en psychische stoornissen.

Dier-gesubsidieerde activiteiten, aan de andere kant, hebben een meer algemene doeleinden, zoals het verstrekken van comfort en plezier voor verpleeghuisbewoners.

Hoe werkt dierverzorgingsmiddelen werk?

Stel je bent in het ziekenhuis. Uw arts vermeldt dierverzorgingsmiddelen programma van het ziekenhuis en vraagt ​​of je geïnteresseerd zou zijn. U zegt ja, en uw arts regelt voor iemand om u meer te vertellen over het programma. Kort daarna, een hulphond en zijn begeleider een bezoek aan uw ziekenhuis kamer. Ze blijven voor 10 of 15 minuten. U bent uitgenodigd om huisdier de hond en vraag de handler vragen.

Na het bezoek, je beseft dat je glimlacht. En je voelt een beetje minder moe en een beetje meer optimistisch. U kunt niet wachten om je familie te vertellen alles over die charmante honden. In feite, je bent nu al uit naar het volgende bezoek van de hond.

Zie ook

Therapie huisdier: man's beste vriend als genezer

Die kunnen profiteren van dierverzorgingsmiddelen?

Dierverzorgingsmiddelen aanzienlijk kan verminderen pijn, angst, depressie en vermoeidheid bij mensen met een waaier van gezondheidsproblemen:

  • Kinderen hebben van tandheelkundige ingrepen
  • Mensen die de behandeling van kanker
  • Mensen in de langdurige zorg faciliteiten
  • Mensen in het ziekenhuis opgenomen met chronisch hartfalen
  • Veteranen met posttraumatische stress-stoornis

En het is niet alleen de zieke persoon die de voordelen plukt. Familieleden en vrienden die zitten op dierlijke bezoeken zeggen dat ze zich beter voelen, ook.

Therapie huisdier wordt ook gebruikt in niet-medische instellingen, zoals universiteiten en communautaire programma's, om mensen te helpen omgaan met angst en stress.

Heeft huisdier therapie hebben risico's?

De grootste zorg, met name in ziekenhuizen, is de veiligheid en hygiëne. De meeste ziekenhuizen en andere faciliteiten die huisdierentherapie gebruiken moeten strenge regels om ervoor te zorgen dat de dieren schoon zijn, gevaccineerd, goed opgeleid en gescreend op passend gedrag.

Gezondheid van de consument. Therapie huisdier: man's beste vriend als genezer.
Gezondheid van de consument. Therapie huisdier: man's beste vriend als genezer.

Het is ook belangrijk op te merken van de Centers for Disease Control en Prevention heeft nog nooit een verslag van besmetting van dierverzorgingsmiddelen ontvangen.

Dierverzorgingsmiddelen in actie

Jack, beter bekend als Dr Jack door zijn collega's, is een miniatuur pinscher en de eerste faciliteit gebaseerde hulphond (hulphond) aan team medische's in Rochester, Minn Een volledig gediplomeerd hulphond te sluiten, heeft Jack werkzaam bij de universiteit sinds 2002.

Jack brengt tijd door met de patiënten te helpen hen te werken aan hun herstel doelen. Bijvoorbeeld, Jack en zijn trainer gewerkt met een 5-jarige meisje herstellende van spinale chirurgie. Jack hielp haar opnieuw leren hoe te lopen, het nemen van een stap achteruit elke keer nam ze een stap vooruit. Ze gaf ook Jack een "check-up" Elke ochtend, die hielp houden haar bewegen. Uiteindelijk nam ze Jack voor wandelingen met de hulp van een rollator.

Naast Jack, meer dan een dozijn gecertificeerde therapie honden zijn een deel van de medische's Caring hoektanden programma. Ze bezoekt regelmatig de verschillende ziekenhuisafdelingen en zelfs speciale bezoeken op aanvraag.

Zie ook