Gezondheid van de consument

Persoonlijke medische dossiers: Een tool voor het beheren van uw gezondheid

Een elektronische persoonlijke medische dossiers maakt het gemakkelijk om uw medische gegevens te verzamelen en te beheren in een toegankelijke en veilige locatie.

Als je bent zoals de meeste mensen, heb je een aantal gezondheidsproblemen en bezoeken meerdere artsen en apotheken. Het bijhouden van dit alles is een uitdaging. Met een persoonlijke medische dossiers, kunt u verzamelen - en te beheren - al die informatie op een gemakkelijk toegankelijke locatie.

Wat is een persoonlijk medisch dossier?

Een persoonlijke medische dossiers is gewoon een verzameling van informatie over uw gezondheid. Als je een schot plaat of een doos van medische papieren, heb je al een basis persoonlijke gezondheid record. En je hebt waarschijnlijk in aanraking met de grote nadeel van papieren dossiers: Je hebt ze zelden met u wanneer u ze nodig hebt.

Persoonlijke elektronische medische dossiers te verhelpen dat probleem door het maken van uw persoonlijke medische dossiers toegankelijk voor u elk gewenst moment via een web-enabled apparaat, zoals uw computer, telefoon of tablet.

Persoonlijke medische gegevens zijn niet hetzelfde als elektronische patiëntendossiers of elektronische medische dossiers, die eigendom zijn van en geëxploiteerd door artsen 'kantoren, ziekenhuizen of ziektekostenverzekering plannen. Er zijn een groeiend aantal artsen kantoren met behulp van deze systemen, maar die vaak uw toegang tot en controle van uw medisch dossier niet beperken.

Welke informatie gaat in een persoonlijk medisch dossier?

U bepaalt wat u in uw persoonlijke medische dossiers. In het algemeen, hoewel, het moet iets dat helpt u en uw zorgverleners uw gezondheid te beheren zijn - te beginnen met de basics:

 • Naam van uw huisarts en het telefoonnummer
 • Allergieën, waaronder drugs allergieën
 • Uw medicijnen, waaronder doseringen
 • Chronische gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk
 • Grote operaties, met data
 • Living wil of wilsverklaringen

U kunt ook informatie over wat je doet om de ziekte, zoals te voorkomen toe te voegen:

 • Resultaten van de screening tests
 • Cholesterolgehalte en bloeddruk
 • Lichaamsbeweging en eetgewoonten
 • Gezondheid doelen, zoals stoppen met roken of afvallen

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke medische dossiers?

Gezondheid van de consument. Volgen en beoordelen uw gezondheid.
Gezondheid van de consument. Volgen en beoordelen uw gezondheid.

Het hebben van een persoonlijke medische dossiers kan een redder in nood, letterlijk. In geval van nood kunt u snel geven hulpverleners vitale informatie, zoals een ziekte u wordt behandeld voor, medicijnen die u neemt, drugs allergieën, en hoe u uw huisarts te contacteren.

Een persoonlijk gezondheidsdossier kunt u niet alleen om informatie met uw zorgverleners te delen, maar machtigt u ook om uw gezondheid te beheren tussen bezoeken. Bijvoorbeeld, een persoonlijk gezondheidsdossier kunt u:

 • Volgen en beoordelen uw gezondheid. Opnemen en bijhouden van uw vooruitgang naar uw gezondheid doelen, zoals het verlagen van uw cholesterolgehalte.
 • Maak optimaal gebruik van doktersbezoeken. Wees klaar met vragen voor uw arts en informatie die u wilt delen, zoals bloeddrukmetingen sinds uw laatste bezoek.
 • Beheer uw gezondheid tussen bezoeken. Uploaden en analyseren van gegevens van huis-controle-apparaten zoals een bloeddruk manchet. En herinner jezelf van de instructies van uw arts van uw laatste afspraak.
 • Get georganiseerd. Track afspraken, vaccinaties en preventieve of screening diensten, zoals mammogrammen.

Zie ook

Persoonlijke medische dossiers: Een tool voor het beheren van uw gezondheid

Zijn er nadelen aan persoonlijke medische gegevens?

Het bouwen van een compleet medisch dossier kost enige tijd. U moet al uw medische gegevens te verzamelen en in te voeren. Plus, je hebt je record-date te houden door elke keer dat u een arts raadplegen actualisering ervan, een recept te vullen, hebben een test of ga naar het ziekenhuis.

Waarom is er niet een eenvoudigere manier? Artsen, ziekenhuizen, apotheken en verzekeraars hebben traag om informatie technologie toe te passen zijn. Slechts een minderheid van deze groepen kunnen gegevens elektronisch te verzenden naar uw persoonlijke medische dossiers.

Zelfs als uw arts informatie om uw persoonlijke medische dossiers kunnen sturen, moet u beoordelen wat wordt verzonden. Het proces van het overdragen van gezondheidsgegevens elektronisch staat nog in de kinderschoenen staat - en het is niet altijd perfect.

Zullen de gegevens vertrouwelijk behandeld?

Misschien is de meest voorkomende zorgen over persoonlijke medische gegevens zijn over privacy en veiligheid. Om deze problemen aan te pakken, gerenommeerde systemen volgen de industrie beste praktijken, zoals het maken van hun privacybeleid publiek en onderwerpen aan controle door onafhankelijke organisaties. Ook is de federale overheid werkt aan regels voor de beveiliging van medische gegevens in het bezit van persoonlijke medische dossiers te versterken.

Waar moet ik beginnen?

Zoals bij elke beslissing over uw gezondheid, is het belangrijk om een ​​beetje onderzoek te doen voordat je springt inch Wanneer je het evalueren van uw opties, deze vragen:

 • Is het systeem makkelijk voor mij om te gebruiken?
 • Kan ik alle informatie die ik wil volgen invoeren?
 • Hoe wordt mijn informatie prive gehouden?
 • De gegevens die van mijn record worden toegevoegd vanuit externe bronnen, zoals een verzekering of artsenpraktijken? Hoe en wat zal worden toegevoegd?
 • Ik kan verbeteren of te verwijderen informatie in mijn verslag?
 • Kan ik informatie delen met mijn arts en andere zorgverleners?
 • Kan ik data van huis-controle-apparaten, zoals een peak flow meter of bloeddrukmanchet uploaden?
 • Wat kost het? Zijn er speciale vergoedingen?
 • Zal het me helpen mijn gezondheid te beheren door middel van voorlichting en advies?
 • Kan ik een account voor mijn hele familie en beheren van informatie voor mijn gezinsleden?

Alles samen

Net zo belangrijk als het is om uw gezondheid informatie te verzamelen op een plek, zal je niet bereiken van de volledige voordelen, tenzij u de informatie gebruiken om uw gezondheid te beheren. Om u te helpen om dat te doen, heeft de medische medische Health Manager, die wordt aangedreven door Microsoft HealthVault aangemaakt.

medische Health Manager genereert herinneringen en aanbevelingen specifiek voor het levensstadium ieder familielid en gezondheidstoestand. En als je meer persoonlijke informatie over de gezondheid in te voeren, medische Health Manager levert meer specifieke en op maat gemaakte aanbevelingen. Dus, bijvoorbeeld, zou medische Health Manager aanraden om een ​​pneumokokken vaccinatie en de jaarlijkse influenza-immunisatie als je astma hebt.

Zie ook