Gezondheid van de consument

Wilsverklaringen en wilsverklaringen voor medische beslissingen

Wilsverklaringen en andere wilsverklaringen beschrijf uw voorkeuren ten aanzien van end-of-life care. Omdat onverwachte situaties kan gebeuren op elke leeftijd, alle volwassenen moeten wilsverklaringen.

Wilsverklaringen en andere wilsverklaringen beschrijf uw voorkeuren met betrekking tot de behandeling als je geconfronteerd met een ernstig ongeval of ziekte. Deze juridische documenten spreken voor u wanneer u niet in staat bent om voor jezelf spreken - bijvoorbeeld, als je in een coma.

Wilsverklaringen en andere wilsverklaringen zijn niet alleen voor oudere volwassenen. Onverwacht einde-van-life situaties kan gebeuren op elke leeftijd, dus het is belangrijk voor alle volwassenen om wilsverklaringen hebben.

Wilsverklaringen: meer dan alleen leven testament

Wilsverklaringen zijn schriftelijke instructies met betrekking tot uw medische zorg voorkeuren. Uw familie en artsen zal uw wilsverklaringen raadplegen als u niet in staat om uw eigen gezondheidszorg beslissingen te nemen bent. Met schriftelijke instructies kan helpen verwarring of onenigheid te verminderen.

Wilsverklaringen zijn:

  • Wilsverklaring. Deze schriftelijke, juridisch document omschrijft de soorten medische behandelingen en levensverlengende maatregelen je wilt en niet wilt, zoals mechanische ademhaling (ademhaling en ventilatie), sondevoeding of reanimatie. In sommige staten, kan wilsverklaringen worden genoemd gezondheidszorg aangiften of gezondheidszorg richtlijnen.
  • . Medische of gezondheidszorg volmacht (POA) De medische POA is een juridisch document dat een persoon aanwijst - aangeduid als uw gezondheidszorg agent of proxy - om medische beslissingen voor u te maken in het geval dat u daartoe niet in staat bent. Echter, het is verschillend van een van een volmacht iemand om financiële transacties te maken voor u.
  • Niet reanimeren (DNR) bestellen. Dit is een verzoek om niet over reanimatie (CPR) als je hart stopt of als u stopt met ademen. Wilsverklaringen hoeft niet naar een DNR orde zijn, en je hoeft niet om een ​​wilsverklaring om een ​​DNR orde hebben. Uw arts kan een DNR order in uw medische grafiek.

Heeft u een levend wil en een medische POA nodig?

Een levend zal kunnen niet elke mogelijke situatie. Daarom wilt u wellicht ook een medische POA te wijzen iemand om uw gezondheidszorg agent te zijn. Deze persoon zal worden geleid door uw woonkamer wil, maar heeft de bevoegdheid om uw wensen te leggen in situaties die niet in je leven wil worden beschreven. Een medisch POA kan ook een goed idee als je familie is tegen een aantal van uw wensen of is verdeeld over hen zijn.

Het kiezen van een gezondheidszorg-agent

Het kiezen van een persoon op te treden als uw zorgverzekeraar-agent is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw planning. Je moet erop vertrouwen dat deze persoon heeft uw belangen op het hart, begrijpt uw ​​wensen en zal dienovereenkomstig handelen. Hij of zij moet ook volwassen en nuchtere en comfortabel met openhartige gesprekken. Niet plukken iemand uit schuldgevoel of verplichting.

Gezondheid van de consument. Medische of gezondheidszorg volmacht (POA).
Gezondheid van de consument. Medische of gezondheidszorg volmacht (POA).

Uw gezondheidszorg-agent hoeft niet per se om een ​​familielid te zijn. Misschien wilt uw zorgverzekeraar beslisser te verschillen van de persoon die u kiest om uw financiële zaken af ​​te handelen. Het kan nuttig zijn, maar het is niet nodig, indien de persoon woont in dezelfde stad of staat als jij.

Welke behandelingen zou je dat willen?

Bij het bepalen van uw wensen, denk aan uw waarden, zoals het belang om je van het zijn onafhankelijk en zelfvoorzienend, en wat je voelt je leven niet de moeite waard zou maken. Zou u een behandeling wilt leven in elke situatie uit te breiden? Zou je willen dat de behandeling alleen als een remedie mogelijk is? Zou je willen dat palliatieve zorg om pijn en ongemak te verlichten als je terminaal ziek was?

Hoewel je niet kunt voorspellen wat medische situaties zullen voordoen, moet u de volgende behandelingen te bespreken. Het kan helpen met uw arts te praten over deze, vooral als u vragen hebt.

  • Reanimatie. Herstart het hart als het is gestopt met kloppen (hartdood). Bepalen of en wanneer u zou willen worden gereanimeerd door cardiopulmonale reanimatie (CPR) of door een apparaat dat een elektrische schok aan het hart te stimuleren levert.
  • Mechanische ventilatie. Neemt je ademhaling als je daartoe niet in staat bent. Overwegen of, wanneer en hoe lang je zou willen op een mechanische ventilator worden geplaatst.
  • Voedings-en hydratatie hulp. Levert het lichaam met voedingsstoffen en vloeistoffen intraveneus of via een buis in de maag. Beslissen of, wanneer en hoe lang u zou willen worden gevoed op deze manier.
  • Dialyse. Verwijdert afvalstoffen uit je bloed en beheert vloeistofniveaus als uw nieren niet meer functioneren. Bepalen of, wanneer en hoe lang je zou willen om deze behandeling te ontvangen.

Zie ook

Wilsverklaringen en wilsverklaringen voor medische beslissingen

Orgaandonatie

U kunt ook aangeven in uw wilsverklaringen eventuele wensen je over hebt doneren van uw organen, ogen en weefsels voor transplantatie of uw lichaam voor wetenschappelijk onderzoek. Indien u wenst om uw lichaam te doneren voor wetenschappelijk onderzoek, contact opnemen met de medische school die het dichtst bij uw huis voor meer informatie.

Deel uw wensen met uw familie

Verwonding, ziekte en dood zijn niet gemakkelijk onderwerpen om over te praten, maar door vooruit te plannen kunt u ervoor zorgen dat u de aard van de medische zorg die u wilt ontvangen. Ontlasten u ook uw familie van de last van het proberen te raden wat je zou willen doen. Zorg dat u uw wensen te bespreken met uw dierbaren. Laat ze weten dat je het creëren van wilsverklaringen en leg uw gevoelens over medische zorg en wat je zou willen doen in specifieke gevallen.

Invullen van de formulieren voor uw staat

Uw schriftelijke wilsverklaringen moeten schriftelijk worden ingediend. Elke staat heeft zijn eigen wetten met betrekking tot schriftelijke wilsverklaringen. Hoewel het niet nodig is, kunt u een advocaat over dit proces te raadplegen. State-specifieke formulieren zijn verkrijgbaar bij een groot aantal websites, zoals de Nationale Hospice en Palliatieve Zorg Organisatie.

Als je eenmaal hebt vulde de formulieren, kopieën te geven aan uw arts, de persoon die je hebt gekozen als uw zorg-agent en uw gezinsleden. Blijf nog een kopie op een veilige, maar toegankelijke plaats. Wilt u wellicht ook om een ​​kaart te houden in uw portemonnee, dat zegt dat je een levend wil en waar het kan worden gevonden.

Herzie uw wilsverklaringen van tijd tot tijd

Als uw gezondheid verandert of uw kijk op het leven verandert, zou je te heroverwegen wat van je wilsverklaringen. Lees over je wilsverklaringen van tijd tot tijd om te zien of u wilt een van de instructies te herzien. U kunt van gedachten verandert over uw wilsverklaringen op elk gewenst moment.

Om uw wilsverklaringen te herzien, volgt u dezelfde stappen die u gebruikt om ze te maken. Ontvang nieuwe wilsverklaring formulieren in te vullen. Bespreek uw wijzigingen met uw vrienden, familie en arts. Vervolgens verspreiden exemplaren van de nieuwe wilsverklaringen en vraag iedereen om de eerdere versie te vernietigen.

Als er geen tijd om het papierwerk overdoen, dan kunt u altijd uw wilsverklaring annuleren door het vertellen van uw arts en uw familie. Vergeet niet, een levende zal of medische POA vindt uitsluitend plaats als u niet in staat om medische beslissingen te nemen voor jezelf zijn, zoals bepaald door uw arts.

Zie ook