Glucose challenge test

Definitie

De glucose challenge test meet de reactie van uw lichaam om suiker (glucose). De glucose challenge test wordt uitgevoerd tijdens de zwangerschap te screenen op zwangerschapsdiabetes - diabetes die zich ontwikkelt tijdens de zwangerschap.

De glucose challenge test wordt uitgevoerd in twee stappen. Eerst moet je een suikerachtige oplossing te drinken. Een uur later, wordt uw bloedsuikerspiegel gemeten. De resultaten van de glucose challenge test aangeven of u zwangerschapsdiabetes zou kunnen hebben.

Als de testresultaten zijn boven normaal, moet u verdere tests hebben om de diagnose vast te stellen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

De glucose challenge test wordt gebruikt om te screenen op zwangerschapsdiabetes. De test wordt meestal gedaan tussen week 24 en 28 van de zwangerschap.

Het kan echter zo vroeg als uw eerste prenatale bezoek worden gedaan als je een hoog risico op zwangerschapsdiabetes als gevolg van obesitas, een persoonlijke geschiedenis van zwangerschapsdiabetes, een familiegeschiedenis van diabetes of andere factoren. Abnormale testresultaten vroeg in de zwangerschap kan erop wijzen dat u reeds bestaande type 2 diabetes die niet eerder werd erkend - niet zwangerschapsdiabetes.

De meeste vrouwen die zwangerschapsdiabetes leveren gezonde baby's. Echter, zonder een zorgvuldig beheer, kan zwangerschapsdiabetes leiden tot verschillende zwangerschapscomplicaties, zoals een te hoge groei van de foetus - die het risico van geboorte verwondingen zou kunnen verhogen of prompt een C-sectie levering.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Je kunt normaal eten en drinken voordat de glucose challenge test.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

De glucose challenge test wordt uitgevoerd in twee stappen. Wanneer je aankomt op kantoor of laboratorium uw zorgverzekeraar's, zul je drinken ongeveer 5 gram (ongeveer 148 milliliter) van een stroperige glucose-oplossing die 1,8 ounces (50 gram) van suiker bevat.

Je nodig hebt in het kantoor of laboratorium uw zorgverzekeraar om te blijven terwijl u wacht op uw bloedsuikerspiegel te testen. Overwegen om een ​​rustige activiteit met je mee.

Een uur later wordt een bloedmonster genomen uit een ader in de arm. Dit bloedmonster zal worden gebruikt om uw bloedsuikerspiegel te meten.

Na de glucose challenge test, kunt u onmiddellijk terugkeren naar uw normale activiteiten.

Zie ook

Resultaten

Resultaten van de glucose challenge test worden gegeven in milligram per deciliter (mg / dL) of millimol per liter (mmol / L).

  • Een bloedsuikerspiegel lager dan 140 mg / dL (7,8 mmol / L) wordt als normaal beschouwd.
  • Een bloedsuikerspiegel van 140 mg / dL (7,8 mmol / L) of hoger zou kunnen wijzen op zwangerschapsdiabetes.

Sommige klinieken of laboratoria gebruiken een lagere drempel van 130 mg / dL (7,2 mmol / L) bij het screenen op zwangerschapsdiabetes.

Glucose challenge test. Definitie.
Glucose challenge test. Definitie.

Typisch de glucose tolerantie test - - om de diagnose vast te stellen of de resultaten van uw glucose challenge test geven de mogelijkheid van zwangerschapsdiabetes, zal uw zorgverzekeraar een andere test doen.

Zie ook