Glucosetolerantietest

Definitie

De glucose tolerantie test, ook wel bekend als de orale glucose tolerantie test, meet de reactie van uw lichaam om suiker (glucose). De glucose tolerantie test kan worden gebruikt om te screenen voor type 2 diabetes. Vaker wordt een gewijzigde versie van de glucose tolerantie test gebruikt om zwangerschapsdiabetes diagnose - een vorm van diabetes die slechts zich tijdens de zwangerschap.

Zie ook

Waarom is het gedaan

De glucose tolerantie test identificeert afwijkingen in de manier waarop uw lichaam omgaat glucose na de maaltijd - vaak nog voordat je nuchtere bloedglucose niveau abnormaal.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Het is belangrijk om normaal eten en drinken in de dagen voorafgaand aan de test van de glucosetolerantie. Laat uw arts weten als u ziek of het nemen van eventuele medicijnen, omdat deze factoren kunnen invloed hebben op de resultaten van uw test. Voor acht uur voor de test, maar u zult niet in staat zijn om te eten of drinken iets. Wilt u misschien een snelle overnachting en het schema van de test voor de volgende ochtend vroeg.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

De glucose tolerantie test wordt gedaan in verschillende stappen. Wanneer je aankomt op het kantoor of laboratorium van uw arts, zal een lid van uw gezondheidszorg team een ​​bloedmonster te nemen door een prik in een vingertop of het inbrengen van een naald in een ader in uw arm. Dit bloedmonster zal worden gebruikt om uw nuchtere bloedglucose te meten.

Diabetes type 2
Als je wordt getest op diabetes type 2:

 • Je zult drinken ongeveer 8 gram (237 milliliter) van een stroperige glucose-oplossing met 2,6 ounces (75 gram) van suiker.
 • Twee uur later, zal uw bloedsuikerspiegel weer gemeten worden.

Zwangerschapsdiabetes
Het Europees Congres van Verloskundigen en Gynaecologen adviseert uitvoeren van een een uur durende bloedglucosetests eerst te screenen op zwangerschapsdiabetes bij patiënten met een laag risico. Als uw arts besluit je een risico of je hebt een verdachte waarde op de een-uur-test, mag u het langer bloedglucose test te doen. Voor deze test:

 • U wordt gevraagd om te komen tot de test vasten - niets te eten of te drinken voor de vorige 8 uur te hebben gehad. Een nuchtere bloedsuikerspiegel zal worden verkregen.
 • Je zult drinken ongeveer 8 gram (237 milliliter) van een glucose-oplossing met 3,5 gram (100 gram) van suiker.
 • Uw bloedsuikerspiegel zal weer een worden getest, twee en drie uur nadat u de oplossing drinkt.

Na het drinken van de glucose-oplossing, moet je waarschijnlijk om te blijven in het kantoor of laboratorium van de dokter, terwijl je wacht op uw bloedsuikerspiegel te testen. Na de test van de glucosetolerantie, kunt u onmiddellijk terugkeren naar uw normale activiteiten.

Zie ook

Resultaten

Resultaten van de test van de glucosetolerantie worden gegeven in milligram per deciliter (mg / dL) of millimol per liter (mmol / L).

Diabetes type 2
Als je wordt getest op diabetes type 2, twee uur na het drinken van de glucose-oplossing:

 • Een normale bloedsuikerspiegel lager is dan 140 mg / dL (7,8 mmol / L).
 • Een bloedglucosespiegel tussen 140 mg / dL en 199 mg / dL (7,8 en 11 mmol / L) wordt beschouwd als een verminderde glucosetolerantie, of prediabetes. Als je prediabetes, je bent op risico uiteindelijk het ontwikkelen van type 2 diabetes. Je bent ook een risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, zelfs als je geen diabetes ontwikkelen.
 • Een bloedsuikerspiegel van 200 mg / dL (11,1 mmol / L) of hoger kunnen wijzen diabetes.
Glucose tolerantie test. Type 2 diabetes.
Glucose tolerantie test. Type 2 diabetes.

Als de resultaten van uw glucose tolerantie test aangeven diabetes type 2, kan uw arts de test te herhalen op een andere dag of gebruik een andere bloedonderzoek om de diagnose te bevestigen. Verschillende factoren kunnen de nauwkeurigheid van de glucosetolerantietest, zoals ziekte, activiteitenniveau en bepaalde medicijnen beïnvloeden.

Zwangerschapsdiabetes
Als je wordt getest op zwangerschapsdiabetes, zal uw arts rekening houden met de resultaten van elke test van de bloedglucose. Indien twee of meer van de tests zijn hoger dan normaal, zult u worden gediagnosticeerd met zwangerschapsdiabetes.

 • Een normale nuchtere bloedglucose lager is dan 95 mg / dL (5,3 mmol / L).
 • Een uur na het drinken van de glucose-oplossing, een normale bloedglucose lager is dan 180 mg / dL (10 mmol / L).
 • Twee uur na het drinken van de glucose-oplossing, een normale bloedglucose lager is dan 155 mg / dl (8,6 mmol / L).
 • Drie uur na het drinken van de glucose-oplossing, een normale bloedglucose lager is dan 140 mg / dl (7,8 mmol / L).

Als je gediagnosticeerd met zwangerschapsdiabetes, kunt u complicaties voorkomen door zorgvuldig beheer van uw bloedglucosespiegel in de rest van je zwangerschap.

Zie ook