Hamstringblessure

Definitie

Een hamstringblessure ontstaat wanneer je stam of trek een van uw hamstrings - de groep van drie spieren die langs de achterkant van je dij.

U heeft meer kans op een hamstringblessure krijgen als je voetbal, basketbal, voetbal, tennis of een soortgelijke sport die sprinten gaat met plotselinge stops en begint te spelen. Hamstringblessure kan voorkomen bij hardlopers en dansers ook.

Zelfzorg maatregelen, zoals rust, ijs en over-the-counter pijnstillers zijn vaak alles wat je nodig hebt om de pijn te verlichten en de zwelling in verband met een hamstringblessure. In zeldzame gevallen kan een operatie nodig zijn om een ​​gescheurde spier te herstellen.

Zie ook

Symptomen

Een hamstringblessure veroorzaakt meestal een plotselinge, scherpe pijn in de achterkant van je dij. Je zou ook het gevoel een popping of scheuren sensatie. Zwelling en gevoeligheid ontwikkelen zich meestal binnen een paar uur. U kunt ook blauwe plekken of verkleuring beleven langs de achterkant van je been, evenals spierzwakte of een onvermogen om gewicht op uw geblesseerde been.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Milde hamstring stammen kunnen thuis worden behandeld. Maar je moet een arts te raadplegen als u geen gewicht op uw geblesseerde been niet kan dragen of als u meer dan vier stappen niet kunt lopen zonder aanzienlijke pijn.

Zie ook

Oorzaken

De hamstrings zijn een groep van drie spieren die langs de achterkant van je dij van je heup tot net onder je knie. Deze spieren maken het mogelijk om je been te breiden recht achter je lichaam en je knie buigen. Wanneer een van deze spieren gaat verder dan de limiet tijdens lichamelijke activiteit, kan verwondingen veroorzaken.

Zie ook

Risicofactoren

Hamstringblessure risicofactoren zijn:

 • Sportdeelname. Sporten die vereisen sprinten of hardlopen, of andere activiteiten, zoals dansen, dat zou kunnen vereisen extreme uitrekken, maak een hamstringblessure waarschijnlijker.
 • Voorafgaand hamstringblessure. Nadat u een hamstringblessure hebt gehad, heb je meer kans om een andere te hebben, vooral als je probeert om al uw activiteiten te hervatten bij pre-schade niveaus van intensiteit voordat je spieren de tijd hebben om te genezen en weer op te bouwen kracht.
 • Arme flexibiliteit. Als je een slechte flexibiliteit, kan je spieren niet in staat zijn om de volle kracht van de vereiste tijdens bepaalde activiteiten actie dragen.
 • Spier-onevenwicht. Hoewel niet alle deskundigen het erover eens, sommigen suggereren dat een spier onbalans kan leiden tot hamstringblessure. Wanneer de spieren langs de voorkant van uw dij - de quadriceps - sterker en meer ontwikkeld dan uw hamstrings, kan u meer kans om uw hamstrings verwonden.

Zie ook

Complicaties

Hamstringblessure. Sportdeelname.
Hamstringblessure. Sportdeelname.

Terugkerend naar inspannende activiteiten voor je hamstrings volledig genezen bent misschien een blessure herhaling veroorzaken. In sommige gevallen kan een terugkerende hamstringblessure ernstiger zijn dan de oorspronkelijke verwonding.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Terwijl u misschien in eerste instantie uw huisarts te raadplegen, kan hij of zij je doorverwijzen naar een arts die gespecialiseerd is in het bewegingsapparaat geneeskunde, zoals iemand in de sportgeneeskunde en orthopedische chirurgie.

Wat u kunt doen
Misschien wilt u een lijst die bestaat uit schrijven:

 • Gedetailleerde beschrijvingen van uw klachten
 • Informatie over medische problemen die je hebt gehad
 • Alle medicijnen en voedingssupplementen je neemt
 • Vragen die u wilt de dokter te vragen

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen een aantal van de volgende vragen:

 • Wanneer heeft de schade zich voordoen en hoe precies is het gebeurd?
 • Hebt u het gevoel een popping of scheuren sensatie?
 • Geen bijzondere beweging of positie te verlichten of verergeren van de pijn?

Zie ook

Tests en diagnose

Tijdens het lichamelijk onderzoek, zal uw arts controleren of zwelling en punten van tederheid langs de achterkant van je dij. De locatie en de intensiteit van uw pijn kan helpen bij het bepalen van de omvang en de aard van de schade. Uw arts kan ook uw geblesseerde been te verplaatsen in een verscheidenheid van posities te helpen lokaliseren die spier is gewond geraakt en als u ook een ligament of pees beschadigd.

Beeldvormende onderzoeken
In ernstige hamstring blessures, kan de spier scheuren of zelfs los van waar het is verbonden met het bekken of scheenbeen. Soms wordt een klein stukje bot weggetrokken (avulsie fractuur) van het belangrijkste bot wanneer dit onthechting optreedt. X-stralen kunnen controleren op avulsion fracturen, terwijl echografie en MRI's tranen in je spieren en pezen kunnen visualiseren.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Het oorspronkelijke doel van de behandeling is om pijn en zwelling. Om dit te bereiken, kan uw arts u adviseren dat u het volgende doen:

 • Neem een pauze van inspannende activiteiten om de blessure te genezen.
 • Gebruik een stok of krukken aan het vermijden van het zetten van uw volle gewicht op uw geblesseerde been.
 • Solliciteer koelelementen meerdere malen per dag om de pijn te verlichten en de zwelling te verminderen.
 • Wikkel de gewonde gebied met een drukverband of slijtage compressie korte broek te minimaliseren zwelling.
 • Rest met je been verheven boven het niveau van uw hart, indien mogelijk, om de drainage te verbeteren en het minimaliseren van zwelling.
 • Neem een over-the-counter pijnstillers, zoals ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of paracetamol (Tylenol, anderen), om pijn en ontsteking te verminderen.

Fysiotherapie
Na de eerste pijn en zwelling van een hamstringblessure verdwijnen, kan uw arts of een fysiotherapeut laten zien hoe je specifieke oefeningen ontworpen om de flexibiliteit te verbeteren en versterken van uw hamstrings te voeren.

Voorbereiding op uw afspraak. Voorafgaand hamstringblessure.
Voorbereiding op uw afspraak. Voorafgaand hamstringblessure.

Chirurgie
Als je spieren vrij van waar het is aangesloten op je bekken of scheenbeen heeft getrokken, kan orthopedisch chirurgen meer terugplaatsen. Ernstige spier scheuren kan ook worden gerepareerd.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Voor onmiddellijke zelfzorg van een hamstringblessure, probeer het RICE aanpak - rust, ijs, compressie, elevatie. Als uw blessure is erger dan een kleine spierspanning, zult u wilt uw arts en fysiotherapeut om u te helpen met dit proces:

 • Rust. Neem een pauze van inspannende activiteiten om uw hamstring spieren rusten en laat de beschadigde weefsels te herstellen. Vermijd elke activiteit die pijn, zwelling of ongemak veroorzaakt. Voor een uitgebreider letsel, kan uw arts u aanbevelen krukken gebruiken, zodat u uw gewicht af te houden van uw geblesseerde been.
 • Ijs. Zelfs als je op zoek naar medische hulp, ijs het gebied onmiddellijk. Voor de eerste paar dagen na de verwonding, zet een zak ijs op het geblesseerde gebied voor 15 tot 20 minuten om de twee tot drie uur, terwijl je wakker bent. Koude vermindert pijn, zwelling en ontsteking in de geblesseerde spieren, gewrichten en bindweefsel. Het kan ook langzaam bloeden als een scheur heeft plaatsgevonden. Als uw huid wordt wit wanneer het wordt bevroren, stop behandeling onmiddellijk. Als u vaatziekte, diabetes of verminderde gewaarwording, praten met uw arts voordat u het toepassen van ijs.
 • Compressie. Verpak uw been met een elastisch drukverband totdat de zwelling naar beneden gaat. Wees voorzichtig om niet uw been wrap te strak voor u kan circulatie aantasten. Begin wikkelen op het einde het verst van je hart. Draai de bandage als de pijn toeneemt, wordt het gebied gevoelloos of zwelling optreedt onder het verpakte gebied.
 • Elevation. Zitten of liggen rug liggen met je benen verhoogd tijdens het rusten. Indien mogelijk, verheffen je been hoger dan het niveau van je hart. Zwaartekracht helpt de zwelling te verminderen door uitlekken overtollig vocht.

Over-the-counter pijnstillers, zoals ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) en paracetamol (Tylenol, anderen), kan ook nuttig zijn. Na een paar dagen voorzichtig beginnen de gewonde been gebruiken. Je moet merken een geleidelijke, progressieve verbetering van het vermogen van je been om uw gewicht en uw vermogen om te bewegen zonder pijn te ondersteunen.

Zie ook

Het voorkomen

Als onderdeel van een algehele fysieke conditie programma, regelmatige stretching en spierversterkende oefeningen kunnen helpen om uw risico op hamstringblessure minimaliseren. Proberen te zijn in vorm om je sport te beoefenen; denk je sport niet spelen om in vorm te krijgen. Als je een fysiek zwaar beroep, kan regelmatige conditioning helpen blessures te voorkomen. Vraag uw arts over de juiste conditie-oefeningen.

Zie ook