Hartziekte

Noten en je hart: het eten van noten voor een gezond hart

Eten van noten helpt je hart. Ontdek hoe walnoten, amandelen en andere noten helpen je cholesterol te verlagen wanneer gegeten als onderdeel van een evenwichtige voeding.

Eten van noten, als onderdeel van een gezonde voeding kan goed zijn voor je hart zijn. Nuts onverzadigde vetzuren en andere voedingsstoffen, zijn een grote snack ook. Ze zijn goedkoop, eenvoudig op te bergen en makkelijk om mee te nemen naar het werk of school.

Het type moer je eet is niet zo belangrijk, hoewel sommige noten hebben meer hart-gezonde voedingsstoffen en vetten dan anderen doen. Walnoten, amandelen, hazelnoten - noem maar op - bijna elk type moer heeft veel voeding verpakt in een klein pakket. Als u hart-en vaatziekten, het eten van noten in plaats van een minder gezonde snack kan u helpen meer gemakkelijk volgen van een hart-gezond dieet.

Kan het eten van noten helpen je hart?

Mensen die noten eten als onderdeel van een hart-gezond dieet kan het LDL, low-density lipoprotein verlagen of "slecht" cholesterol in hun bloed. Hoog LDL is een van de voornaamste oorzaken van hart-en vaatziekten.

Eten van noten vermindert het risico op het ontwikkelen van bloedstolsels die een fatale hartaanval kan veroorzaken. Noten ook het verbeteren van de gezondheid van de bekleding van uw slagaders. Het bewijs voor het hart-gezonde voordelen van noten wordt niet ijzersterk - de Food and Drug Administration laat alleen voedsel bedrijven om bewijsmateriaal te zeggen "suggereert, maar bewijst niet" dat het eten van noten hart-en vaatziekten risico vermindert.

Wat zit er in noten die is gedacht dat hart gezond?

Hart-en vaatziekten. Noten en je hart: het eten van noten voor de gezondheid van het hart.
Hart-en vaatziekten. Noten en je hart: het eten van noten voor de gezondheid van het hart.

Hoewel het verschilt per noot meeste noten bevatten ten minste enkele van deze hart-gezonde stoffen:

  • Onverzadigde vetten Het is niet helemaal duidelijk waarom, maar het is gedacht dat de "goede" vetten in noten -. Zowel enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten - lagere slechte cholesterol.
  • Omega-3 vetzuren. Vele noten zijn ook rijk aan omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn een gezonde vorm van vetzuren die lijken op je hart te helpen door, onder andere, het voorkomen van gevaarlijke hartritmes die kunnen leiden tot hartaanvallen. Omega-3 vetzuren worden ook gevonden in vele soorten vis, maar noten zijn een van de beste plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren.
  • Vezel. Alle noten bevatten vezels, die helpt je cholesterol te verlagen. Fiber maakt je ook een vol gevoel, zodat je minder eet. Fiber is ook gedacht aan een rol spelen bij het voorkomen van diabetes.
  • Vitamine E. Vitamine E kan helpen stoppen met de ontwikkeling van plaques in de bloedvaten, waardoor ze kunnen verkleinen. Plaque ontwikkeling in je bloedvaten kan leiden tot pijn op de borst, coronaire hartziekte of een hartaanval.
  • Plantensterolen. Sommige noten bevatten plantensterolen, een stof die kan helpen bij het ​​verlagen van uw cholesterol. Plantensterolen worden vaak toegevoegd aan producten als margarine en jus d'orange voor extra voordelen voor de gezondheid, maar sterolen nature in noten.
  • L-arginine. Noten zijn ook een bron van L-arginine, een stof die kan helpen de gezondheid van de vaatwanden te verbeteren door deze flexibeler en minder gevoelig voor bloedstolsels die bloedstroom blokkeren.

Zie ook

Noten en je hart: het eten van noten voor een gezond hart

Welk bedrag van noten wordt als gezond beschouwd?

Noten bevatten veel vet, maar liefst 80 procent van een moer is vet. Hoewel de meeste van dit vet is gezond vet, het is nog steeds een veel calorieën. Dat is waarom je noten met mate te eten. Idealiter moet u noten als vervanging van verzadigde vetten, zoals in vlees, eieren en zuivelproducten.

In plaats van het eten van ongezonde verzadigde vetten, probeer dan vervangen door een handvol noten. Volgens de Food and Drug Administration, het eten van ongeveer een handvol (1,5 ounces, of 42,5 gram) per dag van de meeste noten, zoals amandelen, hazelnoten, pinda's, pecannoten, sommige pijnboompitten, pistachenoten en walnoten, kan uw risico te verminderen hart-en vaatziekten. Maar nogmaals, doe dit als onderdeel van een hart-gezond dieet. Gewoon eten van noten en niet bezuinigen op verzadigde vetten gevonden in veel zuivel en vleesproducten zal uw hart geen goed doen.

Maakt het uit wat voor soort noten die je eet?

Mogelijk. De meeste noten lijken algemeen gezond, hoewel sommige meer dan anderen. Walnoten zijn een van de best bestudeerde noten, en het is aangetoond dat ze een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren bevatten. Amandelen, macadamia noten, hazelnoten en pecannoten zijn andere noten die lijken vrij hart gezond. Zelfs pinda's - die technisch niet een noot, maar een peulvrucht, zoals bonen - lijken relatief gezond zijn. Kokosnoot, die technisch is een vrucht, kan door sommigen worden beschouwd als een moer te zijn, maar het lijkt niet tot hart-gezonde voordelen hebben. Zowel kokosvlees olie en hebben niet de voordelen van de mono-en meervoudig onverzadigde vetten.

Houd in het achterhoofd, zou je uiteindelijk teniet het hart-gezonde voordelen van noten als ze bedekt met chocolade, suiker of zout.

Hier is wat voedingswaarde-informatie op gemeenschappelijke soorten noten. Alle calorie-en vetgehalte metingen zijn voor 1 ounce of 28,4 gram (g), van ongezouten noten.

Type moer Calorieën Totaal vet
(Verzadigd / onverzadigd vet) *
Amandelen, rauw 163 14 g (1.1 g/12.2 g)
Amandelen, droge geroosterde 169 15 g (1.1 g/12.9 g)
Paranoten, rauwe 186 19 g (4.3 g/12.8 g)
Cashewnoten, droge geroosterde 163 13,1 g (2,6 g/10 g)
Kastanjes, geroosterd 69 0,6 g (0,1 g/0.5 g)
Hazelnoten (hazelnoten), ruwe 178 17 g (1.3 g/15.2 g)
Hazelnoten (hazelnoten), droog geroosterd 183 17,7 g (1,3 g/15.6 g)
Macadamia noten, rauwe 204 21,5 g (3,4 g/17.1 g)
Macadamia noten, droge geroosterde 204 21,6 g (3,4 g/17.2 g)
Pinda's, droge geroosterde 166 14 g (2g/11.4 g)
Pecannoten, droge geroosterde 201 21 g (1.8 g/18.3 g)
Pistachenoten, droge geroosterde 161 12,7 g (1,6 g/10.5 g)
Walnoten, gehalveerd 185 18,5 g (1,7 g/15.9 g)

* De verzadigde en onverzadigde vetten inhoud in elke moer mag niet op tot het totale vetgehalte omdat het vet waarde kan ook een aantal nonfatty zuur materiaal, zoals suikers of fosfaten bevatten.

Hoe zit het met notenolie? zijn ze gezond, ook?

Notenolie is een goede bron van omega-3 vetzuren en vitamine E, maar zij missen de vezels in hele noten. Notenolie is het hoogst in omega-3 vetzuren. Notenolie bevatten evenals verzadigde onverzadigde vetten. Overweeg het gebruik van notenolie in zelfgemaakte salade dressing of in de keuken. Bij het koken met notenolie, bedenk dan dat ze reageren anders op te warmen dan doen plantaardige oliën. Notenolie, bij oververhitting, kan bitter geworden. Net als met noten, gebruik notenolie met mate, als de oliën zijn hoog in vet en calorieën.

Zie ook