Hoge bloeddruk (hypertensie)

Hoge bloeddruk en geslacht: het overwinnen van de uitdagingen

Behandeling voor hoge bloeddruk en tevredenheid met seks kan hand in hand gaan - als je open bent over het probleem en werken nauw samen met uw arts.

Hoge bloeddruk vaak geen tekenen of symptomen. Maar de invloed op je seksleven mag duidelijk zijn. Hoewel de seksuele activiteit is het onwaarschijnlijk dat een onmiddellijke bedreiging voor uw gezondheid opleveren - zoals een hartaanval - hoge bloeddruk kan invloed hebben op uw algemene tevredenheid met seks.

Een verband tussen hoge bloeddruk en seksuele problemen wordt bewezen bij mannen. Voor vrouwen die seksuele tevredenheid zijn gedaald, is het nog niet bewezen dat een hoge bloeddruk is de schuld van.

Uitdagingen voor mannen

Na verloop van tijd, hoge bloeddruk beschadigt de bekleding van bloedvaten en veroorzaakt slagaders verharden en smal (atherosclerose), beperken de bloedstroom. Dit betekent minder bloed kan stromen naar de penis. Voor sommige mensen, de verminderde bloedstroom bemoeilijkt het bereiken en handhaven erecties - vaak aangeduid als erectiele dysfunctie. Het probleem is vrij gebruikelijk.

Zelfs een enkele episode van erectiestoornissen kunnen leiden tot angst. Vreest dat het opnieuw zal gebeuren kan leiden mannen om seks te vermijden - en invloed hebben op de relatie met hun seksuele partner.

Hoge bloeddruk kan ook interfereren met de zaadlozing en te verminderen seksueel verlangen. Soms zijn de medicijnen gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk hebben soortgelijke effecten.

Uitdagingen voor vrouwen

Effect van hoge bloeddruk op seksuele problemen bij vrouwen is niet goed begrepen. Maar het is mogelijk dat de hoge bloeddruk van een vrouw seksleven kunnen beïnvloeden.

Hoge bloeddruk kan de bloedstroom te verminderen om de vagina. Voor sommige vrouwen, leidt dit tot een afname van seksueel verlangen of opwinding, vaginale droogheid of moeite bereiken orgasme. Het verbeteren van opwinding en smering kunnen helpen. Net als mannen, kunnen vrouwen ervaren angst en relatie problemen als gevolg van seksuele disfunctie. Vrouwen moeten praten met hun arts als ze last heeft van deze problemen.

Hoge bloeddruk medicatie bijwerkingen bij mannen: seksuele problemen

Hoge bloeddruk medicijnen die seksuele disfunctie kan veroorzaken als een bijwerking zijn:

 • Plaspillen (diuretica). Diuretica kan krachtig verminderen bloedtoevoer naar de penis, waardoor het moeilijk is om een erectie te bereiken. Ze kunnen ook afbrekende het lichaam van zink, die benodigd zijn om geslachtshormoon testosteron is.
 • Bètablokkers. Deze medicijnen kunnen invloed hebben op het zenuwstelsel reactie die een erectie veroorzaakt. Bètablokkers kan maken het ook moeilijk voor de slagaders in de penis te verbreden (verwijden) te huur in voldoende bloedtoevoer naar een erectie veroorzaken.

Om het risico van bijwerkingen te verminderen van deze medicijnen, met inbegrip van seksuele problemen, neem medicatie precies zoals voorgeschreven. Als u nog steeds hebben bijwerkingen, raadpleeg dan uw arts over andere mogelijke medicijnen die minder bijwerkingen kunnen hebben.

Medicijnen minder kans op seksuele bijwerkingen veroorzaken

Als seksuele bijwerkingen aanhouden, raadpleeg dan uw arts over andere medicatie opties. Sommige hoge bloeddruk medicijnen hebben minder kans op seksuele bijwerkingen, zoals veroorzaken:

 • Angiotensine-converting enzyme (ACE) remmers
 • Calciumantagonisten
 • Angiotensine II receptor blokkers
 • Alfablokkers

Om u te helpen uw arts de meest geschikte medicatie voor u, vertel hem of haar alle andere medicijnen die u nu nemen - waaronder kruiden-supplementen en over-the-counter drugs. Soms is een specifieke combinatie van geneesmiddelen of supplementen bijdraagt ​​aan seksuele problemen.

Als uw arts zegt dat het OK is, kunt u in staat om te stoppen met het nemen van de bloeddruk medicatie tijdelijk te zien of je seksleven verbetert. Om ervoor te zorgen dat uw bloeddruk blijft binnen een veilige bereik is, kunt u regelmatig bloeddrukmetingen terwijl je niet nemen van de bloeddruk verlagende medicijnen die kunnen worden veroorzaakt je seksuele problemen. Soms kan een huis bloeddrukmeter.

Zie ook

Hoge bloeddruk en geslacht: het overwinnen van de uitdagingen

Erectiestoornissen drugs en hoge bloeddruk

Men overweegt medicijnen voor erectiestoornissen dient eerst te controleren met hun arts. Het is meestal veilig om de erectiele dysfunctie drugs sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra) en tadalafil (Cialis) te combineren met een hoge bloeddruk medicatie.

Inname van deze medicijnen met nitraten, die ofwel regelmatig voor pijn op de borst of in een noodgeval setting, kan een gevaarlijke daling van de bloeddruk veroorzaken.

Wees eerlijk met uw arts

Als je een hoge bloeddruk hebt, je meestal niet hoeft te leven met een verlies van seksuele bevrediging. Beginnen door te praten met uw arts. Hoe meer uw arts over je weet, hoe beter hij of zij kan de behandeling van uw hoge bloeddruk - en helpen u een bevredigend seksleven te behouden. Wees bereid om vragen uw arts kan vragen, zoals beantwoorden:

 • Welke medicijnen neem je?
 • Is je relatie met je sekspartner onlangs gewijzigd?
 • Hebt u zich depressief?
 • Bent u geconfronteerd met meer stress dan normaal?

Bevorderen van de algehele gezondheid

Door het maken van gezonde keuzes, kunt u uw bloeddruk verlagen en mogelijk verbeteren van uw seksleven. Gezonde levensstijl keuzes omvatten:

 • Niet roken of het gebruik van tabak
 • Eten van gezond voedsel
 • Verminderen van de hoeveelheid zout in uw dieet
 • Het verliezen van extra kilo's
 • Regelmatig te oefenen

Natuurlijk kan een slanker lichaam je zelfvertrouwen te stimuleren en u helpen zich aantrekkelijker, wat ook je seksleven kan verbeteren.

Vormen het decor voor bevredigende seks

Uw seksuele respons kan variëren met de gevoelens over je partner en de omgeving waarin seks voorkomt. Om bevredigende seks te stimuleren, initiëren sex wanneer u en uw partner zijn ontspannen gevoel. Ontdek verschillende manieren om fysiek intiem, zoals massage of warm doorweekt in het bad. Met elkaar te delen de soorten seksuele activiteit die u genieten van het meest. U kunt vinden dat open communicatie is de beste manier om seksuele bevrediging te bereiken.

Zie ook