Huisdier allergie

Definitie

Huisdier allergie is een allergische reactie op eiwitten in een dier huidcellen, speeksel of urine. Tekenen van huisdier allergie omvatten die gemeenschappelijk zijn voor hooikoorts, zoals niezen en een loopneus. Sommige mensen kunnen ook last symptomen van astma, zoals piepende ademhaling en ademhalingsproblemen.

Meestal wordt huisdier allergie veroorzaakt door blootstelling aan de dode huidschilfers (huidschilfers) een huisdier loodsen. Elk dier met bont kan een bron van huisdier allergie zijn, maar huisdier allergieën worden meestal geassocieerd met katten, honden, knaagdieren en paarden.

Als je een huisdier allergie, de beste strategie is om de blootstelling aan het dier zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Medicijnen of andere behandelingen kan nodig zijn om symptomen te verlichten en te beheren astma.

Symptomen

Pet allergische symptomen veroorzaakt door ontsteking van neus omvatten:

 • Niezen
 • Loopneus
 • Jeukende, rode of waterige ogen
 • Neusverstopping
 • Jeukende neus, het dak van de mond of keel
 • Postnasale drip
 • Hoesten
 • Facial druk en pijn
 • Frequent ontwaken
 • Gezwollen, blauw-gekleurde huid onder je ogen
 • In een kind, frequente opwaartse wrijven van de neus

Als uw huisdier allergie draagt ​​bij aan astma, kunt u ook ervaren:

 • Ademhalingsproblemen
 • Beklemming op de borst of pijn
 • Hoorbaar fluitend of piepend geluid bij het uitademen
 • Moeite met slapen als gevolg van kortademigheid, hoesten of piepen

Huidsymptomen
Sommige mensen met een huisdier allergie kunnen ook last huid symptomen. Allergische dermatitis is een reactie van het immuunsysteem die de huid ontsteking veroorzaakt. Direct contact met een allergie-veroorzakende huisdier kan leiden tot allergische dermatitis tekenen en symptomen, die kunnen bestaan ​​uit:

 • Verhoogd, rode plekken op de huid (netelroos)
 • Eczeem
 • Jeukende huid

Wanneer moet u een arts te raadplegen
Aantal tekenen en symptomen van allergie huisdier, zoals een loopneus en niezen, vergelijkbaar met die van de gewone verkoudheid. Soms is het moeilijk om te weten of je een verkoudheid of een allergie. Als de symptomen aanhouden gedurende meer dan een week, zou je een allergie.

Als uw tekenen en symptomen ernstig zijn - zoals ernstige neusverstopping, slaapproblemen of hijgen - bel uw arts. Vragen dringende zorg als piepende ademhaling of kortademigheid snel verergert of als u kortademig zijn met minimale activiteit.

Oorzaken

Allergieën optreden wanneer uw immuunsysteem reageert op een vreemde stof, zoals pollen, schimmels of huidschilfers van huisdieren.

Uw immuunsysteem produceert eiwitten bekend als antilichamen. Deze antilichamen beschermen u tegen ongewenste indringers die je ziek kunnen maken of een infectie veroorzaken. Als u allergieën hebt, je immuunsysteem maakt antistoffen die uw specifieke allergeen te identificeren als iets schadelijk, ook al is het niet. Wanneer u het allergeen inademt of in contact komen met het, uw immuunsysteem reageert en veroorzaakt een ontstekingsreactie in je neus of longen. Langdurige of regelmatige blootstelling aan het allergeen kan de voortdurende (chronische) ontsteking geassocieerd met astma.

Katten en honden
Allergenen van katten en honden worden gevonden in huidcellen dieren schuur (huidschilfers), alsmede in hun speeksel, urine en zweet en hun vacht. Huidschilfers is een probleem omdat het zeer klein en kan de lucht blijven gedurende lange tijd met een klein beetje van de luchtcirculatie. Het verzamelt ook gemakkelijk in gestoffeerde meubels en stokken aan uw kleding.

Huisdier speeksel kan vasthouden aan tapijten, beddengoed, meubels en kleding. Gedroogde speeksel kan worden vanuit de lucht.

Zogenaamde hypoallergene katten en honden kunnen minder bont werpen dan vergieten types, maar geen ras is echt hypoallergeen.

Knaagdieren en konijnen
Knaagdier huisdieren zijn muizen, gerbils, hamsters en cavia's. Allergenen van knaagdieren zijn gewoonlijk aanwezig in haar, huidschilfers, speeksel en urine. Stof strooisel of zaagsel op de bodem van de kooien kunnen bijdragen aan lucht allergenen van knaagdieren.

Konijn allergenen aanwezig zijn in huidschilfers, haren en speeksel.

Andere huisdieren
Huisdier allergie wordt zelden veroorzaakt door dieren die geen bont, zoals vissen en reptielen hebben.

Risicofactoren

Huisdier allergieën komen vaak voor. Echter, heb je meer kans om een ​​huisdier allergie ontwikkelen als allergieën of astma in de familie voorkomt.

Wordt blootgesteld aan huisdieren op een vroege leeftijd kan een impact hebben op uw risico op allergieën huisdier hebben. Sommige studies hebben aangetoond dat kinderen die met een hond leeft in het eerste levensjaar een betere weerstand tegen de bovenste luchtwegen kan hebben tijdens de kindertijd dan kinderen die geen hond op die leeftijd hebben.

Complicaties

Sinus infecties
Lopende (chronische) ontsteking van de weefsels in de neusholten veroorzaakt door een huisdier allergie kan je sinussen, de holle ruimtes aangesloten op je neus belemmeren. Deze obstakels kunnen zorgen dat u meer kans op bacteriële infecties van de sinussen, zoals sinusitis ontwikkelen.

Astma
Mensen met astma en huisdier allergie hebben vaak moeite met het beheren van astmasymptomen. Zij kunnen een risico van astma-aanvallen die onmiddellijke medische behandeling of spoedeisende zorg nodig hebben.

Voorbereiding op uw afspraak

Huisdier allergie. Noteer alle symptomen die u ondervindt.
Huisdier allergie. Noteer alle symptomen die u ondervindt.

Als je ervaart loopneus, niezen, piepende ademhaling, kortademigheid of andere symptomen die kunnen worden gerelateerd aan een allergie, zult u waarschijnlijk beginnen door het zien van uw huisarts of huisarts. Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om voor te bereiden op uw afspraak.

Wat u kunt doen

 • Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer deze eventueel niet verwant aan allergie-achtige symptomen kunnen lijken.
 • Noteer uw familiegeschiedenis van allergie en astma, met inbegrip van specifieke soorten allergieën als je ze weet.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, alsmede alle vitaminen of supplementen, die je neemt.
 • Vragen of u enige medicatie moet stoppen, bijvoorbeeld antihistaminica die de resultaten van een allergie huidtest zou veranderen.

Het opstellen van een lijst van vragen zal u helpen het meeste uit uw tijd samen. Voor symptomen die kunnen worden gerelateerd aan huisdier allergie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten en symptomen?
 • Zijn er nog andere mogelijke oorzaken?
 • Zal ik geen allergietesten nodig?
 • Moet ik zie een allergie specialist?
 • Wat is de beste behandeling?
 • Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste samen beheren deze voorwaarden?
 • Als ik een huisdier allergie, kan ik mijn huisdier te houden?
 • Welke veranderingen kan ik thuis aan mijn klachten te verminderen?
 • Is er een generiek alternatief voor het geneesmiddel dat je me voorschrijven?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij? Welke websites heb je raden een bezoek?

In aanvulling op de vragen die je hebt bereid zijn om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kan de tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd besteden aan behouden. Uw arts kan vragen:

 • Wanneer heeft u voor het eerst beginnen met het ervaren van symptomen?
 • Zijn symptomen erger op bepaalde tijden van de dag?
 • Zijn de symptomen erger in de slaapkamer of andere kamers van het huis?
 • Heb je huisdieren, en ze gaan in slaapkamers?
 • Welke zelfzorg technieken heb je gebruikt, en hebben ze geholpen?
 • Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?

Problemen als je astma hebt
Als je al gediagnosticeerd met astma en moeite hebben met het beheren van de ziekte, kan uw arts met u te praten over de mogelijkheid van allergieën. Hoewel allergieën zijn een belangrijke factor voor astma, de invloed van allergie voor astma is niet altijd duidelijk.

De impact van een pollenallergie kan merkbaar zijn, omdat de allergie is seizoensgebonden. Bijvoorbeeld, moet u wellicht meer moeite met het beheren van uw astma voor een korte tijd in de zomer.

Huisdier allergie, aan de andere kant, kan het gevolg zijn van een huisdier dat je bent blootgesteld aan het hele jaar door. Zelfs als u niet beschikt over een huisdier, kunt u worden blootgesteld aan huisdier allergenen in andere mensen thuis of die zijn vervoerd op de kleren van mensen op het werk of school. Daarom kan je niet allergie herkennen als een factor eventueel complicerende uw astma, terwijl in feite, kan het een primaire oorzaak.

Wat u kunt doen in de tussentijd
Als u vermoedt dat u een huisdier allergie kan hebben, stappen ondernemen om uw blootstelling aan uw huisdieren te verminderen. Houd huisdieren uit je slaapkamer en af ​​gestoffeerde meubelen, en onmiddellijk na het aanraken van huisdieren was je handen.

Tests en diagnose

Uw arts kan een huisdier allergie op basis van symptomen, een onderzoek van uw neus en uw antwoorden op zijn of haar vragen te verdenken. Hij of zij kan een brandende instrument gebruiken om te kijken naar de conditie van het slijmvlies van je neus. Als je een huisdier allergie, kan het slijmvlies van de neus gezwollen zijn of lijken bleek of blauwachtig.

Allergie huidtest
Uw arts kan een allergie huidtest om precies te bepalen wat u allergisch voor bent. Je kan worden verwezen naar een allergie specialist (allergoloog) voor deze test.

In deze test, kleine hoeveelheden van gezuiverd allergeenextracten - waaronder extracten met dierlijke eiwitten - worden geprikt in het oppervlak van uw huid. Dit wordt gewoonlijk uitgevoerd op de onderarm, maar het kan worden gedaan op de bovenrug.

Uw arts of verpleegkundige neemt uw huid tekenen van allergische reacties na 15 minuten. Als u allergisch voor katten bent, bijvoorbeeld, zul je een rode, jeukende bult waar de kat extract werd geprikt in je huid te ontwikkelen. De meest voorkomende bijwerkingen van deze huidtesten zijn jeuk en roodheid. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen 30 minuten.

Bloedonderzoek
In sommige gevallen kan een huidtest niet worden uitgevoerd vanwege de aanwezigheid van een huidaandoening of door interacties met bepaalde medicijnen. Als alternatief, kan uw arts een bloedtest die uw bloed schermen voor specifieke allergie-veroorzakende antilichamen tegen verschillende voorkomende allergenen, waaronder diverse dieren bestellen. Deze test kan ook aangeven hoe gevoelig je bent voor een allergeen.

Behandelingen en medicijnen

De eerste regel van de behandeling voor het regelen huisdier allergie is het vermijden van de allergie-veroorzakende dier zo veel mogelijk. Wanneer u uw blootstelling aan huisdier allergenen te minimaliseren, moet je verwachten dat allergische reacties die minder vaak of minder ernstig zijn. Echter, is het vaak moeilijk of onmogelijk volledig blootstelling aan allergenen dier elimineren. Zelfs als u niet beschikt over een huisdier, kan je onverwachts tegenkomen huisdier allergenen vervoerd op andermans kleren.

Naast het vermijden huisdier allergenen, kunt u medicijnen nodig om de symptomen te controleren.

Allergie medicijnen
Uw arts kan u naar een van de volgende medicijnen te nemen om nasale symptomen van allergie te verbeteren:

 • Antihistaminica verminderen de productie van een immuunsysteem chemische stof die is actief in een allergische reactie, en ze helpen verlichten jeuk, niezen en een loopneus. Recept antihistaminica genomen als een neusspray include azelastine (Astelin, Astepro) en olopatadine (Patanase). Over-the-counter (OTC) antihistamine tabletten bevatten fexofenadine (Allegra Allergie), loratadine (Claritine, Alavert) en cetirizine (Zyrtec allergie); OTC antihistamine siropen zijn beschikbaar voor kinderen. Op recept verkrijgbaar antihistamine tabletten, zoals levocetirizine (Xyzal) en desloratadine (Clarinex), zijn andere opties.
 • Corticosteroïden geleverd als een neusspray kan ontstekingen en controle op symptomen van hooikoorts te verminderen. Deze medicijnen zijn fluticason (Flonase), mometasonfuroaat (Nasonex), triamcinolon (Nasacort AQ) en ciclesonide (Omnaris). Nasale corticosteroïden geven een lage dosis van de drug en hebben een veel lager risico op bijwerkingen dan doe orale corticosteroïden.
 • Decongestiva kan helpen krimpen gezwollen weefsels in je neus en het gemakkelijker maken om te ademen door je neus. Aantal over-the-counter allergie tabletten combineren een antihistaminicum met een decongestivum. Orale decongestiva kan de bloeddruk verhogen en mag niet worden ingenomen als u een hoge bloeddruk, glaucoom of hart-en vaatziekten. Bij mannen met een vergrote prostaat, kan het medicijn de aandoening verergeren. Praat met uw arts over de vraag of u een decongestivum veilig kan nemen.

  Over-the-counter decongestiva genomen als een neusspray kortdurend allergische symptomen te verminderen. Als je een decongestant spray te gebruiken voor meer dan drie dagen op een rij, kan het bijdragen aan de congestie.

 • Cromolynnatrium voorkomt het vrijkomen van een immuunsysteem chemische en symptomen te verminderen. U moet deze over-the-counter neusspray gebruiken meerdere keren per dag, en het is het meest effectief wanneer het wordt gebruikt voor het tekenen en symptomen ontwikkelen. Cromolynnatrium geen ernstige bijwerkingen.
 • Leukotriene modifiers blokkeren de werking van bepaalde immuunsysteem chemicaliën. Uw arts kan dit recept tablet, montelukast (Singulair) voorschrijven, als je niet kunt tolereren corticosteroïde neussprays of een antihistamine neusspray. Mogelijke bijwerkingen van montelukast zijn bovenste luchtweginfectie, hoofdpijn en koorts. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn gedrag of stemmingswisselingen, zoals angst of depressie.

Andere behandelingen

 • Immunotherapie. Je kunt 'trainen' je immuunsysteem niet gevoelig te zijn voor een allergeen. Dit wordt gedaan door middel van een reeks van allergie shots genoemd immunotherapie. Een tot twee wekelijkse schoten blootstellen zeer kleine doses van het allergeen, in dit geval het dier eiwit dat een allergische reactie veroorzaakt. De dosis wordt geleidelijk verhoogd, meestal tijdens een periode van drie tot zes maanden. Onderhoud shots zijn nodig om de vier weken voor drie tot vijf jaar. Immunotherapie wordt meestal gebruikt wanneer andere eenvoudige behandelingen niet bevredigend.
 • Nasaal irrigatie. Je kunt een neti pot of een speciaal ontworpen knijpfles om verdikte slijm en irriterende stoffen spoelen uit je sinussen met een geprepareerde zout water (zoutoplossing) spoelen. Gebruiken Als je de voorbereiding van de zoutoplossing zelf, gebruik maken van water dat is vrij van verontreinigingen - gedestilleerd, steriel, eerder gekookt en afgekoeld, of gefilterd met een filter dat heeft een absolute poriegrootte van 1 micron of kleiner. Zorg ervoor dat de irrigatie-apparaat na elk gebruik met verontreiniging-vrij water spoelen, en open laten aan de lucht drogen.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Vermijden van blootstelling aan huisdieren is de beste remedie voor huisdier allergie. Voor veel mensen die niet klinken als een goede optie, omdat familieleden zijn vaak erg gehecht aan hun huisdieren. Praat met uw arts over de vraag of het verminderen van de blootstelling aan uw huisdier, in plaats van het vinden van een nieuw huis voor uw huisdier, voldoende voor het beheren van uw huisdier allergie kan zijn.

Voorbereiding op uw afspraak. Noteer de geschiedenis van uw familie.
Voorbereiding op uw afspraak. Noteer de geschiedenis van uw familie.

Als u een nieuw huis te vinden voor uw huisdier
Als je dat doet vindt een nieuw thuis voor uw huisdier, zal uw allergische klachten niet meteen verdwijnen. Zelfs na een grondige reiniging, kan uw huis een aanzienlijke mate van huisdier allergenen hebben gedurende enkele weken of maanden. De volgende stappen kunnen helpen verlagen huisdier allergeen niveaus in een nieuw huisdier-vrij huis:

 • Reinigen. Laat iemand zonder huisdier allergie het hele huis schoon te maken, met inbegrip van een grondig wassen van de plafonds en muren.
 • Vervangen of verplaatsen gestoffeerd meubilair. Vervang gestoffeerd meubilair, indien mogelijk, zoals schoonmaken alle huisdier allergenen uit bekleding niet zal verwijderen. Verplaatsen gestoffeerde meubels uit uw slaapkamer in een andere ruimte van uw huis.
 • Vervang tapijten. Indien mogelijk, te vervangen tapijt, met name in uw slaapkamer.
 • Vervang beddengoed. Vervang lakens, dekens en andere dekens, want het is moeilijk om huisdier allergenen volledig weg te wassen. Vervang bed kussens. Als je niet kan vervangen uw matras en boxspring, omsluiten ze in allergeen-blokkerende covers.
 • Gebruik high-efficiency filters. High-efficiency deeltjes lucht (HEPA) filters voor uw luchtkanalen kan allergenen in de lucht vangen, en HEPA stofzuiger zakken kunnen de hoeveelheid huidschilfers rustled verminderen door uw schoonmaak. HEPA luchtreinigers kan ook in de lucht huisdier allergenen te verminderen.

Als u uw huisdier te houden
Als u uw huisdier te houden, kan u helpen bij het minimaliseren van de allergenen in uw huis met deze tips:

 • Baad uw huisdier regelmatig. Stel een familielid of vriend zonder allergieën voor uw huisdier baden op een wekelijkse basis.
 • Instelling van een huisdier-vrije zone. Zorg ervoor kamers in uw huis, zoals uw slaapkamer, huisdier-vrije zones te allergeen niveaus in die kamers te verminderen.
 • Verwijder de vloerbedekking en huidschilfers-aantrekken van meubels. Indien mogelijk, vervangen van muur tot muur tapijt met tegels, hout, linoleum of vinyl vloerbedekking die niet zo gemakkelijk zal koesteren huisdier allergenen. Overweeg andere allergeen-aantrekken van meubels, zoals gestoffeerde meubelen, gordijnen en horizontale jaloezieën.
 • Inroepen helpen. Als het tijd is om kennel van uw huisdier schoon, kattenbak of kooi, vraag dan een familielid of vriend die geen huisdier allergieën aan het werk te doen.
 • Gebruik high-efficiency filters. High-efficiency deeltjes lucht (HEPA) luchtreinigers en beluchtingsfilters kan helpen de lucht huisdier allergenen te verminderen.
 • Houd uw huisdier buiten. Als uw huisdier comfortabel buiten kunt leven, kunt u de hoeveelheid allergenen te verminderen in uw huis. Deze optie is niet geschikt voor veel huisdieren of in sommige klimaten.

Het voorkomen

Als u niet beschikt over een huisdier, maar overweegt de vaststelling of het kopen van een, zorg ervoor dat je geen huisdier allergieën hebben voor het maken van de verbintenis.

Zie ook