Huwelijkstherapie

Definitie

Huwelijk counseling, ook wel relatietherapie, is een vorm van psychotherapie. Huwelijkstherapie helpt koppels van alle soorten te herkennen en op te lossen conflicten en hun relaties te verbeteren. Door het huwelijk counseling, kunt u doordachte beslissingen te nemen over de wederopbouw van je relatie of ga je eigen weg.

Huwelijk counseling wordt vaak geleverd door erkende therapeuten bekend als huwelijk en gezin therapeuten. Deze therapeuten hebben doctorale of postdoctorale graden - en velen ervoor kiezen om te worden geaccrediteerde door de European Association for Marriage-en gezinstherapie (AAMFT).

Huwelijk counseling is vaak op korte termijn. Huwelijkstherapie omvat doorgaans beide partners, maar soms is de ene partner ervoor kiest om alleen te werken met een therapeut. De specifieke behandelplan afhankelijk van de situatie.

Zie ook

Waarom is het gedaan

Huwelijkstherapie kunnen koppels helpen bij alle soorten van intieme relaties - heteroseksueel of homoseksueel, gehuwd of niet.

Huwelijkstherapie. Opleiding en ervaring.
Huwelijkstherapie. Opleiding en ervaring.

Sommige koppels willen huwelijkstherapie om hun banden te versterken en krijgen een beter begrip van elkaar. Huwelijkstherapie kan ook helpen bij koppels die van plan zijn om te trouwen. Deze pre-huwelijk counseling kan helpen koppels bereiken van een dieper begrip van elkaar en ijzer uit de verschillen voor het huwelijk.

In andere gevallen, koppels proberen huwelijkstherapie een moeilijke relatie te verbeteren. U kunt huwelijkstherapie gebruiken om veel specifieke onderwerpen, waaronder pakken:

 • Communicatieproblemen
 • Seksuele problemen
 • Conflicten over het opvoeden van kinderen of samengestelde gezinnen
 • Middelenmisbruik
 • Financiële problemen
 • Boosheid
 • Ontrouw
 • Echtscheiding

Huwelijkstherapie kan ook nuttig zijn in gevallen van huiselijk geweld. Als het geweld is geëscaleerd tot het punt dat je bang bent, echter adviseren alleen is niet voldoende. Contact opnemen met de politie of een lokale schuilplaats of een crisiscentrum voor noodhulp.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

De enige voorbereiding die nodig is voor het huwelijk counseling is om een ​​therapeut te vinden. U kunt uw huisarts vragen om een ​​doorverwijzing naar een therapeut. Geliefden en vrienden kunnen geven aanbevelingen op basis van hun ervaringen. Uw zorgverzekeraar, Employee Assistance Program, geestelijkheid, of staat of lokale geestelijke gezondheid agentschappen ook kan bieden aanbevelingen.

Voordat het plannen van sessies met een bepaalde therapeut, overwegen of de therapeut een goede pasvorm voor u en uw partner zou zijn. U vraagt ​​zich misschien af ​​vragen als deze:

 • Opleiding en ervaring. Wat is uw opleiding en training achtergrond? Bent u een vergunning van de staat? Bent u credentialed door de AAMFT? Wat is uw ervaring met mijn soort probleem?
 • Logistiek. Waar is uw kantoor? Wat zijn uw kantooruren? Ben je beschikbaar in geval van nood?
 • Behandelplan. Hoe lang is elke sessie? Hoe vaak zijn sessies gepland? Hoeveel behandelingen moet ik verwacht te hebben? Wat is uw beleid ten aanzien van geannuleerde sessies?
 • Vergoedingen en verzekeringen. Hoeveel moet je betalen voor elke sessie? Zijn uw diensten gedekt door mijn ziektekostenverzekering plan? Moet ik het volledige bedrag vooraf te betalen?

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Huwelijkstherapie brengt meestal echtparen of partners samen voor gezamenlijke therapiesessies. Werken met een therapeut, zul je vaardigheden te leren om je relatie te stollen. Deze vaardigheden kunnen onder communiceren openlijk, het oplossen van problemen bij elkaar en rationeel bespreken verschillen. Je zult analyseren zowel de goede en de slechte delen van je relatie als je lokaliseren en beter inzicht in de bronnen van uw conflicten.

Praten over je problemen met een huwelijk counselor misschien niet gemakkelijk. Sessies kunnen passeren in stilte als u en uw partner zieden dan waargenomen misstanden - of je zou je gevechten mee te nemen, misschien zelfs schreeuwen of ruzie tijdens de sessies. Beide zijn OK. Uw therapeut kan optreden als bemiddelaar of scheidsrechter en helpen omgaan met de daaruit voortvloeiende emoties en onrust.

Als u of uw partner is het omgaan met een psychische aandoening, verslaving of andere problemen, kan uw therapeut te werken met andere zorgverleners om een ​​compleet spectrum van behandeling te bieden.

Als uw partner weigert om het huwelijk counseling sessies bij te wonen, kunt u met uzelf. Het is meer een uitdaging om een ​​relatie als slechts een partner is bereid om naar therapie te repareren, maar je kunt nog steeds profiteren door meer te leren over uw reacties en gedrag in de relatie.

Huwelijk counseling is vaak op korte termijn. Je moet misschien slechts een paar sessies om u te helpen een crisis te doorstaan ​​- of je zou huwelijkstherapie nodig heeft voor een aantal maanden, vooral als je relatie sterk is verslechterd. De specifieke behandeling zal afhangen van de situatie. In sommige gevallen, huwelijk counseling helpt koppels ontdekken dat hun verschillen zijn echt onverzoenbaar en dat is het best om de relatie te beëindigen.

Het maken van de beslissing om naar huwelijkstherapie kan hard zijn. Als je een moeilijke relatie, echter, op zoek naar hulp effectiever is dan het negeren van uw problemen of hopen ze beter op hun eigen.

Zie ook