Incompetente baarmoederhals

Definitie

Een incompetente cervix, ook wel een onvoldoende cervix, is een aandoening die optreedt wanneer zwakke baarmoederhals weefsel veroorzaakt of daartoe bijdraagt ​​vroeggeboorte of het verlies van een anders gezonde zwangerschap.

Voor de zwangerschap, de baarmoederhals - het onderste gedeelte van de baarmoeder die verbindt met de vagina - normaal gesloten en stijf. Als de zwangerschap vordert en je voor te bereiden om te bevallen, de baarmoederhals geleidelijk verzacht, vermindert in lengte (uitwist) en opent (verwijdt). Als je een incompetente cervix, kan uw baarmoederhals begint te snel te openen - waardoor je geboorte te vroeg geven.

Een incompetente cervix kan moeilijk te diagnosticeren en daardoor behandelen. Als je baarmoederhals begint te vroeg te openen, kan uw zorgverzekeraar preventieve medicatie raden tijdens de zwangerschap, frequent echo of een procedure die de baarmoederhals afsluit met sterke hechtingen (cervicale cerclage).

Symptomen

Als je een incompetente cervix, zou je geen tekenen of symptomen ervaren als je baarmoederhals begint te openen tijdens de vroege zwangerschap. Licht ongemak in de loop van enkele dagen of weken kan echter vanaf week 15 tot week 20 van de zwangerschap. Wees op de uitkijk voor:

 • Een gevoel van druk in het bekken
 • Een rugpijn
 • Lichte buikkrampen
 • Een verandering in de vaginale afscheiding
 • Lichte vaginale bloeding

Risicofactoren

Verschillende factoren kunnen verhogen het risico van een incompetente cervix. Bijvoorbeeld:

 • Aangeboren aandoeningen. Baarmoeder afwijkingen en erfelijke aandoeningen die een vezelige soort eiwit dat maakt je lichaam het bindweefsel (collageen) zou een incompetente cervix veroorzaken. Blootstelling aan diethylstilbestrol (DES), een synthetische vorm van het hormoon oestrogeen, ook voor de geboorte is gekoppeld aan baarmoederverzakking.
 • Verloskundige trauma. Als je een cervicale traan tijdens een eerdere bevalling meegemaakt, zou je een incompetente cervix.
 • Bepaalde cervicale procedures Various chirurgische procedures -. Waaronder een procedure gebruikt om een monster van cervicaal weefsel (cervicale biopsie) en een behandeling die gebruik maakt van een elektrische stroom naar ziek weefsel uit de cervix (lus elektrochirurgische excisie procedure of LEEP) nemen - kunnen cervicale insufficiëntie.
 • . Dilatatie en curettage (d & c) Deze procedure wordt gebruikt om diverse baarmoeder aandoeningen te diagnosticeren of te behandelen - zoals zware bloedingen - of om het baarmoederslijmvlies te wissen na een miskraam of abortus. Het kan structurele schade aan de baarmoederhals veroorzaken.

Beperkt onderzoek suggereert ook dat zwarte vrouwen zou kunnen zijn een verhoogd risico op baarmoederhalskanker insufficiëntie. Verdere studies zijn nodig om de onderliggende oorzaken te bepalen.

Als u een ongewoon korte cervix, je bent een verhoogd risico op vroeggeboorte. Echter, veel vrouwen die hebben van nature een korte cervix leveren op termijn.

Zie ook

Complicaties

Incompetente baarmoederhals. Aangeboren aandoeningen.
Incompetente baarmoederhals. Aangeboren aandoeningen.

Een incompetente cervix levert risico's op voor je zwangerschap - vooral tijdens het tweede trimester - inclusief:

 • Vroeggeboorte
 • Zwangerschap verlies

Als je baby te vroeg geboren wordt, kan hij of zij hebben gezondheidsproblemen - zoals laag geboortegewicht, ademhalingsproblemen en onderontwikkelde organen. Kinderen die te vroeg geboren hebben ook een hoger risico op leerproblemen en gedragsproblemen. De risico's zijn het grootst voor baby geboren vóór 32 weken zwangerschap.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Als u zwanger bent en hebben geen risicofactoren voor een incompetente cervix of u symptomen tijdens je tweede trimester die aangeven dat u misschien een incompetente cervix hebben ervaren, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar meteen. Afhankelijk van de omstandigheden, zou je onmiddellijk medische zorg nodig.

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en wat te verwachten van uw zorgverzekeraar.

Wat u kunt doen
Vóór uw afspraak, wilt u misschien:

 • Vraag over pre-afspraak beperkingen. In de meeste gevallen zult u onmiddellijk te zien. Als dat niet het geval is, vragen of u uw activiteiten moet beperken terwijl u wacht op uw afspraak.
 • Zoek een geliefde of vriend die u kunt deelnemen voor uw afspraak. Vrees en angst zou kunnen maken het moeilijk om zich te concentreren op wat uw zorgverzekeraar zegt. Neem iemand mee die kan helpen herinneren alle informatie.
 • Noteer vragen aan uw zorgverzekeraar vragen. Op die manier zal je niet vergeten iets belangrijks dat u wilt vragen, en je kunt de meeste van uw tijd te maken met uw zorgverzekeraar.

Hieronder zijn enkele fundamentele vragen aan uw zorgverzekeraar vragen over een incompetente cervix. Als er aanvullende vragen in je op tijdens uw bezoek, aarzel niet om te vragen.

 • Heeft mijn baarmoederhals begonnen te openen? Zo ja, hoeveel?
 • Is er iets wat ik kan doen om te helpen verlengen mijn zwangerschap?
 • Zijn er behandelingen die mijn zwangerschap kan verlengen of de baby helpen?
 • Heb ik nodig om op bedrust? Zo ja, voor hoe lang? Welke soorten activiteiten zal ik in staat zijn om te doen? Moet ik in het ziekenhuis?
 • Welke klachten of symptomen moeten aanzetten me om u te bellen?
 • Welke klachten of symptomen moeten aanzetten dat ik naar het ziekenhuis?
 • Wat gebeurt er met mijn baby als hij of zij nu wordt geboren? Wat kan ik verwachten?

Wat te verwachten van uw zorgverzekeraar
Uw zorgverzekeraar is waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals:

 • Wanneer heeft u voor het eerst uw klachten of symptomen opmerkt?
 • Heeft u geen contracties of veranderingen in de vaginale afscheiding gehad?
 • Had je vorige zwangerschappen, miskramen of cervicale operaties die ik ben niet bewust van?
 • Hoe lang zou het duren om naar het ziekenhuis in geval van nood, met inbegrip van tijd om alle nodige kinderopvang, vervoer enzovoort te regelen?
 • Heeft u vrienden of geliefden in de buurt die kon zorgen voor u als u bedrust nodig?

Tests en diagnose

Een incompetente cervix kan alleen worden vastgesteld tijdens de zwangerschap, en zelfs dan diagnose kan moeilijk zijn - met name tijdens een eerste zwangerschap. Te helpen bij de diagnose een incompetente cervix, zal uw zorgverzekeraar documenteren alle symptomen die u ondervindt. Ook zal uw zorgverzekeraar vragen stellen over uw medische geschiedenis. Zorg ervoor dat u uw zorgverzekeraar te vertellen als je tweede trimester zwangerschap verlies hebt meegemaakt of u een cervicale traan tijdens een eerdere bevalling gehad.

Voorbereiding op uw afspraak. Bepaalde cervicale procedures.
Voorbereiding op uw afspraak. Bepaalde cervicale procedures.

Uw zorgverzekeraar kan bepalen heb je een incompetente cervix als u:

 • Een geschiedenis van pijnloze ontsluiting en tweede trimester leveringen
 • Een geschiedenis van korte arbeid en geleidelijk vroegere leveringen in eerdere zwangerschappen
 • Geavanceerde ontsluiting en verstrijking vóór week 28 van de zwangerschap zonder pijnlijke weeën, vaginale bloedingen, water breken (gebroken vliezen) of infectie

Tests en procedures voor het diagnosticeren van een incompetente cervix tijdens het tweede trimester zijn:

 • Transvaginale echo. Als de vliezen zijn niet in uw baarmoederhals of de vagina, zal uw zorgverzekeraar transvaginale echografie gebruiken om de lengte van de baarmoederhals te evalueren, bepalen hoeveel je baarmoederhals is verwijd en onderzoekt de vruchtvliezen. Bij dit type van ultrageluid, is een slanke transducer geplaatst in uw vagina zenden geluidsgolven en het verzamelen van de reflecties van de baarmoederhals en lagere uterus op een monitor.
 • Bekkenexamen. Uw zorgverzekeraar zal uw baarmoederhals onderzoeken om te zien of de vruchtzak is begonnen met steken door de opening van de baarmoederhals (verzakte vruchtvliezen). Als de vliezen zijn in je baarmoederhals of vagina, je hebt een incompetente cervix. Uw zorgverzekeraar zal controleren op aanwijzingen voor een aangeboren aandoeningen of cervicale tranen die een incompetente cervix kan veroorzaken. Uw zorgverzekeraar zal ook controleren voor contracties en, indien nodig, ze controleren.
 • Laboratoriumtests. Als de vliezen zijn zichtbaar en een echo toont tekenen van ontsteking, maar u niet de symptomen van een infectie hebt, kan uw zorgverzekeraar een steekproef van vruchtwater (vruchtwaterpunctie) te diagnosticeren of uit te sluiten een infectie van de testen vruchtzak en vloeistof (chorioamnionitis).

Vergeet niet dat er geen tests die kunnen worden gedaan vóór de zwangerschap om betrouwbaar voorspellen een incompetente cervix. Toch kunnen bepaalde tests uitgevoerd vóór de zwangerschap helpen bij het opsporen baarmoederabnormaliteiten dat een incompetente cervix kan veroorzaken. Een procedure die een magnetisch veld en radiogolven om gedetailleerde beelden van de organen en weefsels in je lichaam te creëren - bijvoorbeeld, kan uw zorgverzekeraar een echografie of magnetische resonantie beeldvorming (MRI) suggereren. In sommige gevallen, hysterosalpingogram - een procedure die X-stralen aan de binnenkant van de baarmoeder, eileiders en omgeving onderzoeken - aanbevolen.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Behandelingen voor of benaderingen van het beheer van een incompetente cervix kunnen zijn:

 • Progesteron suppletie. Als u een voorgeschiedenis van vroeggeboorte, kan uw zorgverzekeraar suggereren wekelijkse opnamen van een vorm van het hormoon progesteron genaamd hydroxyprogesteronecaproate (Makena) tijdens je tweede trimester. Echter, is verder onderzoek nodig om te bepalen hoe progesteron specifiek zou kunnen helpen vrouwen die baarmoederverzakking. Progesteron wordt ook niet aanbevolen voor vrouwen zwanger met meer dan een baby.
 • Seriële echo. Als je een geschiedenis van de vroege vroeggeboorte, kan uw zorgverzekeraar beginnen zorgvuldig toezicht op de lengte van uw baarmoederhals door het geven van je echo's om de twee weken vanaf week 15 tot week 24 tot 26 van de zwangerschap. Als je baarmoederhals begint te openen of korter is dan een bepaalde lengte, kan uw zorgverzekeraar raden cervicale cerclage.
 • Cervicale cerclage. Als u minder dan 24 weken zwanger bent of hebben een geschiedenis van de vroege vroeggeboorte en een echo blijkt dat je baarmoederhals is de opening, een chirurgische ingreep bekend als cervicale cerclage zou kunnen helpen voorkomen dat vroeggeboorte. Tijdens deze procedure wordt de baarmoederhals gestikt afgesloten met sterke hechtingen. De hechtingen kunnen tijdens de laatste maand van de zwangerschap of tijdens de bevalling worden verwijderd. Als u een voorgeschiedenis van premature geboorten dat is waarschijnlijk te wijten aan baarmoederhalskanker insufficiëntie, kan uw zorgverzekeraar raden ook aan cervicale cerclage voordat je baarmoederhals begint te openen (profylactische cerclage). Deze procedure wordt meestal gedaan week 14 van de zwangerschap. Cervicale cerclage is niet geschikt voor iedereen met een risico op vroeggeboorte, echter. Zorg ervoor dat uw zorgverzekeraar om te praten over de risico's en voordelen van cervicale cerclage.

Uw zorgverzekeraar kan ook aan het gebruik van een apparaat dat past in de vagina en is ontworpen om de baarmoeder op zijn plaats houden (pessarium). Een pessarium kan worden gebruikt om de druk te verminderen op de cervix. Echter, is verder onderzoek nodig om te bepalen of een pessarium is een effectieve behandeling voor cervicale insufficiëntie.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Als je een incompetente cervix, kan uw zorgverzekeraar raden beperken seksuele activiteit of beperken van bepaalde fysieke activiteiten. Bedrust zou kunnen worden voorgeschreven in sommige gevallen, maar het is niet een bewezen middel voor het voorkomen van vroeggeboorte.

Coping en ondersteuning

Als je een incompetente cervix, zou je angstig voelt over je zwangerschap. Je zou bang zijn om na te denken over de toekomst, en de prenatale bezoeken zou je bijzonder nerveus maken - uit angst dat je slecht nieuws hoort.

Helaas kan angst invloed hebben op uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Raadpleeg uw zorgverzekeraar over gezonde manieren om kalm te blijven. Sommige studies suggereren dat bepaalde technieken, zoals het verbeelden prettige voorwerpen of ervaringen of naar muziek luistert, kan angst verminderen tijdens de zwangerschap.

Als je bevallen voortijdig, zal het geen invloed op je fysieke herstel van de bevalling. Afhankelijk van wanneer je bevallen, echter, je baby nodig heeft intensieve medische zorg. Je misschien wel zorgen maken over de mogelijke gevolgen op lange termijn voor uw baby. Als de ouder van een te vroeg geboren, zou je ook het gevoel dat je iets aan de vroeggeboorte veroorzaken deed of dat je meer had kunnen doen om het te voorkomen. Als je ervaart gevoelens van schuld, praat met je partner en dierbaren, evenals uw zorgverzekeraar. Probeer uw energie richten op de zorg voor en het krijgen van je kind kennen.

Het voorkomen

Je kunt niet voorkomen dat een incompetente cervix - maar er is veel dat je kunt doen om een ​​gezonde, voldragen zwangerschap te bevorderen. Bijvoorbeeld:

 • Trachten op regelmatige prenatale zorg. Prenatale bezoeken kunnen helpen uw zorgverlener controleren uw gezondheid en uw baby's gezondheid. Vermeld tekenen of symptomen die u betreffen, zelfs al lijken ze dom of onbelangrijk.
 • Eet een gezond dieet. Tijdens de zwangerschap, zul je meer foliumzuur, calcium, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen nodig. Een dagelijkse prenatale vitamine - idealiter starten van een paar maanden voor de conceptie - kan helpen vullen elk dieet hiaten.
 • Gewichtstoename wijselijk verkrijgen van de juiste hoeveelheid gewicht kan je baby's gezondheid te ondersteunen -. En maken het makkelijker om de extra pondjes kwijt na levering. Een gewichtstoename van 25 tot 35 pond (ongeveer 11 tot 16 kg) wordt vaak aanbevolen voor vrouwen die een gezond gewicht voor de zwangerschap. Als je te zwaar bent voordat je zwanger te worden, moet u wellicht minder gewichtstoename. Als je een tweeling of drieling, moet u wellicht meer gewichtstoename. Werk met uw zorgverzekeraar om te bepalen wat goed is voor jou.
 • Vermijd risicovolle stoffen. Als u rookt, stoppen. Alcohol en illegale drugs zijn verboden, ook. Daarnaast medicijnen van elk type - zelfs die beschikbaar zijn over-the-counter - verdient voorzichtigheid. Krijg uw zorgverzekeraar's OK alvorens enige medicatie of supplementen.

Als je een incompetente cervix, je een risico van vroeggeboorte of miskraam in volgende zwangerschappen. Als u overweegt opnieuw zwanger worden, werken met uw zorgverzekeraar om de risico's en wat u kunt doen om een ​​gezonde zwangerschap te bevorderen begrijpen.

Zie ook