Laryngotracheale reconstructie

Definitie

Laryngotracheale (luh-ring-go-TRAY-key-ul) reconstructie chirurgie verbreedt uw luchtpijp (trachea) om de ademhaling te vergemakkelijken. Laryngotracheale reconstructie houdt in het plaatsen van een klein stukje kraakbeen - stijve bindweefsel gevonden in veel gebieden van uw lichaam - in het vernauwde deel van de luchtpijp.

Kinderen het meest ervaren problemen met een vernauwde luchtpijp. Het kan om vele redenen, waaronder verwonding, infectie, maagzuur reflux, een aangeboren afwijking of het resultaat van het inbrengen van een beademingsbuis. Luchtpijp van een volwassene kan worden versmald om dezelfde redenen, maar de oorzaak kan ook een ziekte die bloedvat of weefsel ontsteking, zoals Wegener's granulomatosis of sarcoidosis veroorzaakt zijn.

Het doel van laryngotracheale reconstructie is om een ​​veilige en stabiele luchtweg bieden zonder het gebruik van de bijstand van een beademingsbuis.

Waarom is het gedaan

Het primaire doel van laryngotracheale reconstructie chirurgie is om een ​​permanente, stabiele luchtwegen vast te stellen voor u of uw kind om door te ademen zonder het gebruik van een beademingsbuis. Operatie kan ook verbetering van spraak en slikken kwesties. Redenen voor deze operatie zijn:

 • Vernauwing van de luchtwegen (stenose). Stenose kan worden veroorzaakt door infectie, ziekte of verwonding, maar het is meestal te wijten aan irritatie over luchtslang inbrengen (endotracheale intubatie) bij kinderen met congenitale aandoeningen of vroeg geboren of als gevolg van een medische procedure.
 • Misvorming van het strottenhoofd (larynx). Zelden, het strottenhoofd kan worden onvolledig ontwikkeld bij de geboorte (laryngeal cleft) of vernauwd door abnormale groei van weefsel (larynx web), die bij de geboorte aanwezig kunnen zijn of een gevolg van de littekens van een medische procedure of infectie.
 • Zwakke kraakbeen (tracheomalacia). Deze aandoening doet zich voor wanneer zacht, het onrijpe kraakbeen van een zuigeling ontbeert de stijfheid van een open luchtweg te behouden, waardoor het moeilijk voor uw kind om te ademen.
 • Verlamming van de stembanden. Ook bekend als vocale voudige verlamming, deze stem aandoening doet zich voor wanneer een of beide van de stembanden niet open of dicht goed, waardoor de luchtpijp en longen onbeschermd. Het kan worden veroorzaakt door verwonding, ziekte, infectie of beroerte. In veel gevallen is de oorzaak onbekend.

Pre-operatie studies en tests
Een aantal studies of tests zijn vaak nodig voordat laryngotracheale reconstructie operatie. Het doel van elk onderzoek of de test is om te helpen evalueren van medische aandoeningen die problemen kunnen veroorzaken met de luchtwegen of van invloed op de chirurgische plan en voor te bereiden op de individuele nazorg.

 • Endoscopische onderzoeksprocedure biedt een direct uitzicht op de luchtwegen en maakt nauwkeurige beoordeling van de locatie, de lengte en de ernst van de luchtwegvernauwing. Vanwege de frequente associatie van zure reflux, kan worden gecombineerd met bovenste endoscopie van de slokdarm en maag bekijken.
 • Longfunctietesten bepalen of de longen van uw of uw kind bepaalde luchtwegen reconstructie procedures aankan.
 • CT en MRI tests kunnen worden gebruikt om de anatomie laryngotracheale verder visualiseren.
 • Slikproblemen (dysfagie) evaluaties op te nemen het slikken proces als u of uw kind eet of drinkt.
 • Voice evaluatie helpt bij het ​​vinden van de oorzaak van stemproblemen en helpt plannen effectieve behandeling.
 • pH-sonde studies helpen bepalen of zuur uit de maag wordt een back-up in de slokdarm en de luchtwegen.
 • Slaaponderzoek (polysomnograms) op zoek naar verstoringen in uw of slaappatroon van je kind veroorzaakt door de luchtwegen.
Laryngotracheale reconstructie. Vernauwing van de luchtwegen (stenose).
Laryngotracheale reconstructie. Vernauwing van de luchtwegen (stenose).

Extra chirurgische procedures
Een of meer van de volgende operaties kunnen worden aanbevolen alvorens een luchtweg reconstructie:

 • Het verwijderen van de amandelen en tonsillen (adenoidectomy of tonsillectomie). Amandelen worden de twee ronde brokken toegankelijk weefsel in de achterkant van de keel, terwijl adenoids hoger in de keel achter de neus. Soms zijn deze weefsels kunnen besmet en gezwollen geworden en blokkeren de luchtwegen.
 • Het verwijderen van weefsel in het strottenhoofd (supraglottoplasty). Deze operatie kan nodig zijn om het strottenhoofd (larynx) repareren als deze gedeeltelijk is ingestort (laryngomalacie), door het verwijderen van elk weefsel belemmeren van de luchtwegen.
 • Nissen fundoplicatie. Deze behandeling van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) zorgt ervoor dat maagzuur terugstroomt in de slokdarm, die ontstekingen kunnen veroorzaken en bijdragen tot vernauwing van de luchtwegen.

Hoe je voor te bereiden

Het bespreken van chirurgische opties
Laryngotracheale reconstructie operatie kan worden uitgevoerd met behulp van een paar verschillende technieken:

 • Een endoscopische benadering houdt in het plaatsen instrumenten door je mond om de luchtwegen te bereiken.
 • Open-luchtweg chirurgie is het maken van een incisie in je nek. Open luchtweg-operatie kan worden uitgevoerd in een enkele stap of in meerdere stappen (procedures).

Endoscopische en eentraps open luchtweg operaties worden algemeen aanbevolen voor milde gevallen van stenose, wanneer uw of luchtwegen van uw kind is niet ernstig vernauwd.

Voor meer-ernstige gevallen van stenose of als u medische aandoeningen die een operatie kunnen bemoeilijken - zoals hart-, long-of neurologische aandoeningen - de arts kan een tragere, meer conservatieve benadering adviseren en uitvoeren meertrapslanceersystemen open luchtweg reconstructie, wat inhoudt dat een reeks procedures over de tijdsspanne van een paar maanden tot enkele jaren.

Na rekening houdend met uw of conditie van uw kind en eventuele andere medische problemen, zal de arts de meest geschikte manier van handelen te bespreken.

Voorbereiding voor chirurgie
Volg de aanwijzingen van uw arts over hoe voor te bereiden op de operatie zorgvuldig.

 • Vermijd eten en drinken. Uw arts moet u vertellen hoe laat u of uw kind nodig hebben om te stoppen met eten en drinken in de uren voor de operatie. Met voedsel of drank vóór chirurgie kan leiden tot complicaties tijdens de operatie, zoals inhaleren gedeeltelijk verteerd voedsel in de longen (aspiratie). Jonge kinderen zijn over het algemeen gepland voor morgen een operatie. Als u of uw kind eet of drinkt na het gevraagde cutoff tijd, kan een operatie moeten worden uitgesteld.
 • Breng favoriete items van huis naar uw kind te troosten. Als uw kind is het hebben van een operatie, kan favoriete items van thuis, zoals een knuffeldier, deken of foto's weergegeven in de ziekenhuiskamer helpen troosten van uw kind. Dit kan helpen glad het herstelproces.

Wat u kunt verwachten

De lengte van laryngotracheale reconstructie chirurgie varieert en is afhankelijk van uw of individuele situatie van uw kind en wat voor soort procedure wordt uitgevoerd. Alle chirurgische opties voor laryngotracheale reconstructie algemene verdoving nodig, zodat u of uw kind bewusteloos tijdens de procedure zal zijn.

Tijdens chirurgie
Open-luchtweg laryngotracheale reconstructie kan in een of meerdere trappen met verschillende technieken, afhankelijk van de ernst van de aandoening of het kind.

Een chirurgisch ingebracht buis van de hals direct in de luchtpijp - - om te helpen met de ademhaling veel mensen ondergaan laryngotracheale reconstructie chirurgie hebben al een tracheotomie ondergaan.

Tijdens een eentraps reconstructie:

 • Een tracheostomie buis, indien aanwezig, verwijderd.
 • De chirurg vergroot (reconstrueert) de luchtweg inbrengen nauwkeurig gevormde stukken kraakbeen (enten) van de ribben, oor of schildklier in de luchtpijp.
 • Een tijdelijke buisje ingebracht via de mond in de luchtpijp (endotracheale tube), is op zijn plaats aan het kraakbeen enten ondersteunen gezet. De endotracheale buis gewoonlijk worden gehandhaafd van enkele dagen tot ongeveer twee weken, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die nodig is voor het gebied te genezen - een factor deel bepaald door de hoeveelheid en positie van het kraakbeen transplantaten.

Tijdens een tweepersoons-of meertraps reconstructie:

 • De chirurg verwijdt (reconstrueert) de luchtwegen door het invoegen nauwkeurig gevormde stukken kraakbeen van de ribben, oor of schildklier in de luchtpijp.
 • Een kader voor de luchtwegen te genezen bieden, wordt het tracheotomiecanule links in plaats of een stent (een rechte of T-vormige holle buis) wordt ingebracht. De stent blijft op zijn plaats totdat het gebied geneest - een proces dat ongeveer vier tot zes weken of meer duurt - met de bedoeling van het verwijderen van het tijdens de volgende fase.

Soms is het smalle gedeelte van de luchtpijp volledig verwijderd en de resterende segmenten worden aan elkaar genaaid. Dit heet een resectie.

Endoscopische laryngotracheale reconstructie is een minder invasieve procedure. Tijdens de endoscopische chirurgie, de arts brengt chirurgische instrumenten en een hengel voorzien van een licht en camera via een stijve kijkbuis (laryngoscoop) in uw of mond van uw kind en verhuist ze in de luchtwegen om de operatie uit te voeren. Deze chirurgische optie kan niet worden aanbevolen als de luchtwegen ernstig vernauwde of littekens.

Na de operatie
Uw kind kan helpen uit een ademende machine (ventilator, of respirator) nodig hebt of kan sedatie nodig om te voorkomen dat de beademingsbuis uit coming out. Hoe lang uw kind kan nodig sedatie of ademhaling bijstand is afhankelijk van andere medische aandoeningen van uw kind en leeftijd.

De meeste mensen blijven in het ziekenhuis zeven tot 14 dagen na een open-luchtweg laryngotracheale reconstructie chirurgie, hoewel het in sommige gevallen langer kan zijn. Endoscopische chirurgie wordt uitgevoerd op een poliklinische basis, zodat u of uw kind kan op dezelfde dag weer naar huis of breng enkele dagen in het ziekenhuis.

Behandeling en herstel na de operatie is afhankelijk van welke procedure u of uw kind heeft. Volledig herstel kan enkele weken tot enkele maanden.

In de weken na de operatie, de arts voert regelmatig endoscopische examens om de progressie van de luchtwegen genezing controleren. Logopedie kan worden aanbevolen om te helpen met eventuele spraak-of slikproblemen.