LASIK oogchirurgie

Definitie

LASIK oogchirurgie is een procedure die bepaalde problemen met het gezichtsvermogen, het verminderen of elimineren van de noodzaak voor een bril of corrigerende lenzen corrigeert. LASIK is een afkorting voor laser-assisted in situ keratomileusis, de technische term voor de chirurgische ingreep.

LASIK oogchirurgie is de meest voorkomende vorm van refractieve chirurgie. Refractieve chirurgie verandert de vorm van je hoornvlies - de koepel-vormige transparante weefsel aan de voorkant van je oog. Het gewenste resultaat van LASIK oogchirurgie is te buigen (breken) lichtstralen om nauwkeuriger te richten op uw netvlies in plaats van op een bepaald punt voorbij of kort van je netvlies.

Het doel van LASIK oogchirurgie is duidelijker, scherper zicht te produceren.

Zie ook

Waarom is het gedaan

LASIK oogchirurgie kan een optie voor u zijn als u een van deze problemen met het gezichtsvermogen:

 • Bijziendheid (myopie). Wanneer uw oogbol is iets langer dan normaal of wanneer het hoornvlies buigt te scherp, lichtstralen richten voor het netvlies en onscherpte verre visie. U kunt objecten die dicht duidelijker, maar niet degenen die ver weg zijn te zien.
 • Verziendheid (hypermetropie). Wanneer u een korter dan gemiddeld oogbol of een hoornvlies dat is te plat, licht richt zich achter het netvlies in plaats van erop. Dit maakt het dichtbij zien en soms verre visie wazig.
 • Astigmatisme. Wanneer het hoornvlies buigt of vlakker ongelijk, het resultaat is astigmatisme, die focus van nabije en verre zicht verstoort.
 • Presbyopie. Age-gerelateerde eye veranderingen resulteren in de geleidelijke verlies van het vermogen van je ogen 'om actief te veranderen focus op nabije objecten.

Uw oogarts zal waarschijnlijk aanraden dat je andere manieren om het corrigeren van uw visie - zoals door het gebruik van een bril of contactlenzen - voordat u zich wenden tot oogchirurgie of een ander soortgelijk refractieve procedure LASIK.

Zie ook

Risico's

Zoals bij elke operatie, LASIK oogchirurgie draagt ​​risico's, waaronder:

 • Undercorrections. Als de laser verwijdert te weinig weefsel uit uw oog, zult u niet de duidelijkere visie resultaten die u hoopten te krijgen. Undercorrections komen vaker voor mensen die bijziend. U kan een andere refractieve chirurgie (enhancement chirurgie) moeten binnen een jaar om meer weefsel te verwijderen.
 • Overcorrections. Het is ook mogelijk dat de laser te veel weefsel uit uw oog zal verwijderen. Overcorrections kan moeilijker op te lossen dan undercorrections.
 • Astigmatisme. Astigmatisme kan worden veroorzaakt door een ongelijke weefselverwijdering. Het kan een nieuwe ingreep nodig.
 • Verblinding, halo's en dubbel zien. Na de operatie kunt u moeite het zien van 's nachts. Je zou kunnen opmerken verblinding, halo's rond felle lichten of dubbel zien. Soms zijn deze problemen kunnen worden behandeld met oogdruppels die een soort corticosteroïde bevatten, maar een tweede operatie nodig. Zelfs als er een goede visuele resultaat wordt gemeten onder standaard testcondities, kan uw visie bij weinig licht (zoals in de schemering of bij mist) worden teruggebracht tot een grotere mate na de operatie dan voor de operatie.
 • Droge ogen. LASIK veroorzaakt een tijdelijke afname in traanproductie. Voor de eerste zes maanden of zo na de operatie, als uw ogen genezen ze kunnen voelen ongewoon droge. Droge ogen kunnen de kwaliteit van uw visie te verminderen. Uw oogarts kan adviseren u oogdruppels gebruiken in deze tijd. Als u ernstige droge ogen ervaren, kan u kiezen voor een andere procedure om speciale pluggen in je traanbuizen om je tranen te voorkomen dat het aftappen uit de buurt van het oppervlak van uw ogen.
 • Flap problemen. Folding rug of het verwijderen van de flap aan de voorkant van je oog tijdens de operatie kunnen complicaties, zoals infecties, overtollige tranen en zwelling veroorzaken. De buitenste hoornvlies weefsel laag (epitheel) kan abnormaal groeien onder de klep tijdens het genezingsproces.

Bepaalde gezondheidsvoorschriften kunnen de risico's van LASIK chirurgie te verhogen of om de uitkomst minder voorspelbaar. Deze omvatten auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis, immunodeficiëntie aandoeningen veroorzaakt door immunosuppressiva of HIV, aanhoudende droge ogen, zwangerschap, instabiele visie, en een toestand van het hoornvlies genaamd keratoconus. Voor sommige mensen die verziend, kan een eerste bevredigend resultaat verminderen met de leeftijd. Als je redelijk goede algemene visie, ernstige bijziendheid, zeer grote pupillen, of u deelnemen aan contactsporten die kunnen worden geassocieerd met klappen op het gezicht, kan LASIK niet aan te raden.

Als u overweegt LASIK oogchirurgie, overleg dan met uw arts over uw vragen en zorgen. Hij of zij kan uitleggen hoe de operatie zouden kunnen profiteren en helpen om de risico's in perspectief.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Voor te bereiden op LASIK oogchirurgie:

 • Stoppen met het dragen van uw contactlenzen. Als u contactlenzen draagt, moet u full-time te schakelen naar een bril voor minstens een paar weken voor de operatie. Contactlenzen kan de vorm van uw hoornvlies vervormen, wat kan leiden tot onnauwkeurige metingen en een slechte chirurgische uitkomst. Uw arts zal geven specifieke richtlijnen, afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden en hoe lang je hebt een contactlens drager geweest.
 • Sla de oog make-up. Gebruik geen oogmake-up of oogcrème op de dag vóór en de dag van uw operatie. Uw arts kan ook instrueren om uw wimpers dagelijks of vaker schoon in de dagen voorafgaand aan de operatie, om vuil te verwijderen en het minimaliseren van uw risico op infectie.
 • Zorgen voor een lift naar huis. Je moet iemand rijdt u naar en van uw operatie. Onmiddellijk na de operatie, zou je nog steeds het gevoel de invloed van de geneeskunde aan u gegeven voor de operatie, en uw visie kan wazig zijn.
 • Weet wat operatie kan kosten LASIK oogchirurgie wordt meestal beschouwd electieve chirurgie -. Niet essentieel voor uw gezondheid en welzijn - zo Medicare en de meeste verzekeringsmaatschappijen zullen niet de kosten van de operatie. Wees bereid om te betalen out-of-pocket voor uw uitgaven.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

LASIK oogchirurgie. Bijziendheid (myopie).
LASIK oogchirurgie. Bijziendheid (myopie).

LASIK oogchirurgie wordt uitgevoerd met behulp van een laser geprogrammeerd om een ​​bepaalde hoeveelheid weefsel van uw hoornvlies te verwijderen. Bij elke puls van de laserbundel, wordt een kleine hoeveelheid hoornvliesweefsel verwijderd. De laser kan uw oogarts om de contouren van uw hoornvlies plat of maakt het steiler. Vaak wordt LASIK uitgevoerd op beide ogen op dezelfde dag.

Voor de operatie
Tijdens een pre-operatieve oogonderzoek, uw oogarts neemt een gedetailleerde medische voorgeschiedenis en maakt gebruik van gespecialiseerde apparatuur om zorgvuldig meet uw hoornvlies, wijzend op de vorm en eventuele onregelmatigheden.

Om de beoordeling af te ronden, uw oogarts maakt gebruik van zeer gespecialiseerde instrumenten om te bepalen welke gebieden van uw hoornvlies nodig hervormen. Hierdoor kan uw oogarts uw ogen kaart te brengen en te verwijderen weefsel van uw hoornvlies zeer nauwkeurig. LASIK oogchirurgie met behulp van wavefront-guided-technologie - een nieuwer type LASIK procedure - maakt gebruik van een scanner (aberrometer) dat een zeer gedetailleerde tabel, vergelijkbaar met een topografische kaart, van uw oog ontstaat. Theoretisch, hoe gedetailleerder de metingen, hoe nauwkeuriger uw oogarts kan zijn bij het verwijderen van het hoornvlies weefsel.

Tijdens chirurgie
LASIK oogchirurgie is meestal in 30 minuten of minder afgerond. Tijdens de procedure, lig je op je rug in een ligstoel. U kan worden gegeven medicijnen om u te helpen ontspannen. Na verdovende druppels worden geplaatst in uw ogen, uw arts maakt gebruik van een speciaal instrument om uw oogleden open te houden. Een zuigring geplaatst op je oog net voor het snijden van de hoornvliesflap kan een gevoel van druk, en uw visie kan dimmen een beetje veroorzaken.

Uw oogarts maakt gebruik van een speciaal mes of snijden laser een scharnierende klep snijden ongeveer de grootte van een contactlens uit de buurt van de voorkant van je oog. Openvouwen van de flap kan uw arts om toegang te krijgen tot het deel van je hoornvlies dat moet hervormen. Met behulp van een laser, uw oog chirurg past dan specifieke onderdelen van uw hoornvlies. Na hervorming is voltooid, wordt de flap gevouwen terug en geneest meestal zonder hechtingen.

Tijdens de operatie, wordt u gevraagd zich te concentreren op een punt van licht. Staren naar dit licht helpt u om uw ogen gefixeerd terwijl de laser hervormt uw hoornvlies. U kunt een duidelijke geur te detecteren als de laser verwijdert uw hoornachtige weefsel, sommige mensen beschrijven ruiken een geur vergelijkbaar met die van het branden van haar.

Verziendheid (hypermetropie). Verblinding, halo's en dubbel zien.
Verziendheid (hypermetropie). Verblinding, halo's en dubbel zien.

Na de operatie
Onmiddellijk na de operatie, kan uw ogen branden of jeuken en te waterig. Je zult waarschijnlijk wazig zien. U kan worden gegeven pijn medicatie of oogdruppels om je comfortabel te houden voor enkele uren na de procedure. Uw oogarts kan u ook vragen om een ​​schild te dragen over je oog 's nachts totdat je oog geneest.

Je zult in staat zijn om te zien na de operatie, maar uw visie zal niet glashelder meteen. Het duurt ongeveer twee tot drie maanden na de operatie voordat je oog geneest en uw visie stabiliseert. Uw kansen voor een beter gezichtsvermogen zijn gedeeltelijk gebaseerd op hoe goed uw visie was voor de operatie.

Je zult een follow-up afspraak met uw oogarts een tot twee dagen na de operatie moeten zien hoe uw oog is genezing en zodat uw arts kan controleren op eventuele complicaties. Plan voor andere follow-up afspraken periodiek tijdens de eerste zes maanden na de operatie als uw arts adviseert.

Het kan een paar weken voordat je kunt beginnen om cosmetica rond je ogen weer gebruiken. Je zou ook moeten enkele weken wachten voordat hervatten inspannende contact sporten en zwemmen of met hot tubs. Volg de specifieke instructies van uw arts over hoe snel u uw normale activiteiten kan hervatten.

Zie ook

Resultaten

Refractieve chirurgie biedt vaak beter zicht zonder het gedoe van een bril of contactlenzen. In het algemeen heb je een zeer goede kans op het bereiken 20/25 vision of beter na refractieve chirurgie. Meer dan 8 op de 10 mensen die refractieve chirurgie hebben ondergaan niet langer nodig om hun bril of contactlenzen te gebruiken voor het merendeel van hun activiteiten.

Uw resultaten zijn afhankelijk van uw specifieke refractieve fout en andere factoren. Mensen met een lage graad van bijziendheid hebben de neiging om de meest succes met refractieve chirurgie hebben. Mensen met een hoge mate van bijziendheid of verziendheid met astigmatisme minder voorspelbare resultaten.

Zie ook