LASIK oogchirurgie

LASIK chirurgie: is het geschikt voor u?

LASIK chirurgie kan verminderen of elimineren de noodzaak voor corrigerende lenzen - maar voor sommige mensen, de operatie is te riskant. Zoek uit of u een goede kandidaat voor LASIK chirurgie.

Als je moe bent van het dragen van een bril of contactlenzen, kan je je afvragen of laser-assisted in situ keratomileusis (LASIK) operatie is goed voor je. Immers, LASIK chirurgie heeft een goede track record en de meeste mensen zijn tevreden met de resultaten.

Echter, LASIK chirurgie is niet de meest geschikte visie-correctie optie voor iedereen, en het is niet zonder risico's. Lees verder om te bepalen of je een goede kandidaat voor LASIK chirurgie.

Wanneer is LASIK chirurgie een goede keuze?

LASIK chirurgie is een vorm van refractieve oogchirurgie. Tijdens de procedure, oogarts creëert klep in het hoornvlies, en gebruikt een laser om het hoornvlies en correcte scherpstellingsproblemen in het oog te hervormen. LASIK chirurgie is het meest geschikt voor mensen die een matige graad van:

 • Bijziendheid (myopie), waar zie je de omgeving van voorwerpen duidelijk, maar verre objecten zijn wazig
 • Verziendheid (hypermetropie), waarin u verre objecten duidelijk te zien, maar in de buurt objecten zijn wazig
 • Astigmatisme, die over het geheel wazig zicht veroorzaakt

Een goede chirurgische resultaat is afhankelijk van een zorgvuldige evaluatie van uw ogen voor de operatie.

Hoe zit het met LASIK chirurgie voor presbyopie?

Door de vroege tot midden jaren '40, hebben de meeste volwassenen enkele mogelijkheid om te focussen op nabije objecten verloren (presbyopie), wat resulteert in moeilijkheden lezen van kleine lettertjes of het doen van andere close-up taken. De aandoening kan blijven verslechteren tot ongeveer 65 jaar.

Als je presbyopie, kan LASIK chirurgie geven u duidelijke afstand visie, maar het kan eigenlijk verergeren uw vermogen om te zien voorwerpen close up.

LASIK oogchirurgie. Undercorrection, overcorrectie of astigmatisme.
LASIK oogchirurgie. Undercorrection, overcorrectie of astigmatisme.

Om uw vermogen om dicht voorwerpen zien te behouden, kunt u ervoor kiezen om uw visie gecorrigeerd voor monovision. Met monovisie, wordt een oog gecorrigeerd voor verre visie, en het andere oog wordt gecorrigeerd voor dichtbij zien. Maar niet iedereen is in staat om aan te passen aan of tolereren monovisie. Het beste is om een ​​proef te doen met contactlenzen voordat een permanente chirurgische ingreep.

Wat zijn de risico's van LASIK chirurgie?

Zoals bij elke operatie, LASIK chirurgie draagt ​​risico's, waaronder:

 • Undercorrection, overcorrectie of astigmatisme. Als de laser verwijdert te weinig of te veel weefsel uit uw oog, zult u niet de duidelijkere visie je wilde krijgen. Evenzo kan ongelijkmatige weefselverwijdering gevolg astigmatisme.
 • Visusstoornissen. Na de operatie kunt u moeite het zien van 's nachts. Je zou kunnen opmerken verblinding, halo's rond felle lichten of dubbel zien.
 • Droge ogen. LASIK chirurgie veroorzaakt een tijdelijke afname in traanproductie. Als je ogen genezen, kunnen ze zich ongewoon droog.
 • Flap problemen. Folding rug of het verwijderen van de flap aan de voorkant van je oog tijdens de operatie kunnen complicaties, zoals infecties, overtollige tranen en zwelling veroorzaken.

LASIK chirurgie: is het geschikt voor u?

Wat verhoogt het risico?

Je hebt meer kans op complicaties van LASIK chirurgie ervaren als u:

 • Een aandoening die uw vermogen om. Ziekten die uw immuunsysteem beïnvloeden, waaronder auto-immuunziekten (reumatoïde artritis, lupus en anderen) en immunodeficiëntie ziekten (HIV) genezen kan verminderen, verhogen het risico van onvolledige genezing, infectie en andere complicaties.

  Inname een immunosuppressief geneesmiddel verhoogt ook het risico van een slechte uitkomst na LASIK chirurgie.

 • Aanhoudende droge ogen. Als je droge ogen, kan LASIK chirurgie de aandoening verergeren.
 • Hebben anatomische zorgen. LASIK chirurgie kan ongepast zijn als uw hoornvliezen zijn te dun, je hoornvlies is zeer onregelmatig, of je hebt een aandoening waarbij het ​​hoornvlies dunner en geleidelijk naar buiten puilt in kegelvorm (keratoconus).

 • LASIK chirurgie kan ook een geschikte optie zijn als u een abnormale deksel positie, diepliggende ogen of andere anatomische zorgen.

 • Hebben instabiele visie. Je mag niet in aanmerking voor LASIK operatie als de druk in uw oog te hoog is of de kwaliteit van uw visie is fluctuerende of erger.
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft. Vision kan fluctueren tijdens de zwangerschap en borstvoeding, waardoor de uitkomst van LASIK chirurgie minder zeker.

Welke andere omstandigheden te maken LASIK chirurgie een slechte keuze?

Je zou ook nadenken over het hebben van LASIK operatie als:

 • U ernstige bijziendheid. Als je bijziend bent en zijn gediagnosticeerd met een hoge refractieve fout, kan de mogelijke voordelen van LASIK chirurgie de risico's niet te rechtvaardigen.
 • Je hebt redelijk goede visie. Als u goed genoeg om contactlenzen of een bril nodig hebben slechts een deel van de tijd, verbetering van de operatie misschien niet de moeite waard de risico's.
 • Je hebt grote pupillen. Als uw leerlingen zijn gevoelig voor brede opening bij weinig licht, kan LASIK chirurgie resulteren in invaliderende symptomen zoals verblinding, halo's, steruitbarstingen en spookbeelden.
 • Je actief deelnemen aan contactsporten. Ontvangt u regelmatig klappen op het gezicht en de ogen, zoals tijdens vechtsporten of boksen, kan LASIK chirurgie niet aan te raden.
 • Chirurgie kan je carrière in gevaar brengen. Banen die precisie visie kan het niet raadzaam om bepaalde refractieve procedures hebben te maken.
 • Kosten kan een probleem zijn. Veel verzekeringen dekken niet de kosten van de visie-correctie chirurgie.

Wat zijn de andere opties?

Als je niet een goede kandidaat voor LASIK chirurgie, maar je bent nog steeds geïnteresseerd in de visie-correctie chirurgie, kunnen alternatieven omvatten:

 • Fotorefractieve keratectomie (PRK). PRK wordt soms gebruikt voor mensen die een lage tot matige mate van bijziendheid of verziendheid, die bijziendheid met astigmatisme hebben, of degenen die verziendheid zonder astigmatisme.

  PRK verwijdert de dunne oppervlaktelaag van het hoornvlies (epitheel). De chirurg maakt dan gebruik van een laser om het hoornvlies afvlakken of maak de curve steiler. Het kan drie tot zes maanden duren tot piek visuele verbetering te bereiken.

  PRK is minder gebruikelijk geworden als LASIK gunst heeft opgedaan, vooral omdat genezing na LASIK is meer voorspelbaar en meestal gaat minder ongemak en littekens.

 • Laser-assisted epitheliale keratomileusis (LASEK). LASEK is vergelijkbaar met LASIK operatie, maar de procedure kan de chirurg minder van het hoornvlies te verwijderen, waardoor het een goede optie voor mensen die dun hoornvlies.

 • Mensen die sporten of hebben banen die een hoog risico op oogletsels dragen misschien ook liever LASEK omdat een dunnere flap in het hoornvlies betekent het hoornvlies zal minder kwetsbaar zijn voor ernstige schade moet de klep worden gescheurd voordat het kan genezen.

 • Implanteerbare lenzen. Phakic intraoculaire lenzen zijn implanteerbare lenzen die chirurgisch worden ingebracht voor de natuurlijke lens om zicht te verbeteren.

  Implanteerbare lenzen kan een hoge mate van bijziendheid niet gemakkelijk worden gecorrigeerd door andere chirurgische procedures te corrigeren.

  De behandeling is relatief nieuw. Mogelijke complicaties, zoals cataract, verhoogde druk in het oog en beschadiging van het hoornvlies tijd, tot bezorgdheid.

 • Bioptics. Bioptics combineert een of meer technieken zoals implanteerbare lenzen en LASIK, bijziendheid of verziendheid behandelen.
 • Intracorneaal ring segmenten. Intracorneaal ring segmenten kunnen soms worden gebruikt om milde bijziendheid behandelen. Een kleine incisie wordt gemaakt in het hoornvlies en twee halvemaanvormige plastic ringen worden geplaatst wanneer de cornea sluit het witte deel van het oog (sclera) op het hoornvlies buitenrand.

  De ringen kunnen het hoornvlies afvlakken, zodat lichtstralen focussen meer goed op het netvlies. Indien nodig kunnen de ringen later verwijderd.

Om de meest geschikte keuze te maken over refractieve chirurgie, wegen de opties, met inbegrip van de voordelen en risico's, met uw oogarts. Goede resultaten zijn afhankelijk van een zorgvuldige evaluatie van uw ogen voor de operatie, evenals een duidelijk inzicht in de beperkingen van elke procedure.